Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! στο ΛΑΔΙ

Με αφορμή τον "πόλεμο της πατάτας" ή "κίνημα της πατάτας", επεσήμανα προχθές τους κινδύνους για τη Δημόσια Υγεία, που εγκυμονεί η επέκταση του "κινήματος της πατάτας" σε άλλα προϊόντα, όπως το λάδι ή τα σφάγια.
Ήδη, πολλοί απ' αυτούς που αγόρασαν φθηνές πατάτες απ' ευθείας από τους παραγωγούς, παραπονούνται ότι ανάμεσά τους υπήρχαν πολλές σάπιες. Είναι πολύ φυσικό. Δυστυχώς, λαμόγια δεν υπάρχουν μόνον ανάμεσα στους υψηλά ιστάμενους. Υπάρχουν πολλοί κακοί παραγωγοί, που εκμεταλλεύονται την απουσία ελέγχων. Και καίνε και τους καλούς παραγωγούς ταυτόχρονα.
Εξάλλου, όταν αγοράζουμε "αγνά" προϊόντα απ' ευθείας από τον παραγωγό, (πρέπει να) γνωρίζουμε ότι αναλαμβάνουμε τον κίνδυνο να αγοράσουμε προϊόντα στα οποία έχουν γίνει άκαιρες ή ακατάλληλες φυτοπροστατευτικές επεμβάσεις ή έχουν χρησιμοποιηθεί ακατάλληλα ή απαγορευμένα φυτοπροστατευτικά προϊόντα.
Όμως, από χθες, έχει αρχίσει να γίνεται λόγος για διάθεση λαδιού με τον ίδιο τρόπο τις ερχόμενες μέρες. Και στην περίπτωση του λαδιού τα πράγματα είναι πολύ πιό σοβαρά. Πέρα από τους κινδύνους από φυτοπροστατευτικά προϊόντα, υπάρχει σοβαρότατος κίνδυνος νόθευσης του ελαιόλαδου με διάφορα σπορέλαια ή άλλες επιμολυντικές ουσίες, που μπορεί να επιφέρουν από απλή ποιοτική υποβάθμιση του προϊόντος και πρόβλημα στην τσέπη μέχρι σοβαρό πρόβλημα στην λειτουργία ζωτικών οργάνων του ανθρώπινου οργανισμού.
Γι' αυτό εμείς ποτέ, Ποτέ, ΠΟΤΕ και ΠΟΤΕ δεν αγοράζουμε χύμα ελαιόλαδο.
Αγοράζουμε πάντα, Πάντα, ΠΑΝΤΑ και ΠΑΝΤΑ τυποποιημένο "ΕΞΤΡΑ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ".
blog comments powered by Disqus