Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Χρεος

Αυτες οι συζητησεις που γινονται τωρα μεταξυ Ελλαδας και δανειστων θα επρεπε να ειχαν αρχισει με την εκλογη της νεας κυβερνησης το 2009.  Αντιθετα ακολουθησε μια περιοδος συνεχων αλλαγων στα σχεδια για την οικονομια, ενω ηταν φανερο οτι λεφτα δεν υπηρχαν, τουλαχιστον λεφτα ετοιμα. Ο Καραμανλης εκανε πολλα λαθη αλλα αυτο που ειπε στην προκυρηξη των εκλογων περι οδυνηρων αποφασεων που πρεπει να παρθουν, ειχε δικαιο. Το ΠΑΣΟΚ εχασε την δευτερη μεγαλη ευκαιρια που του δοθηκε (η πρωτη ηταν το 1981) για πραγματικη αλλαγη. Ισως τελικα το ποιος ειναι στην εξουσια δεν εχει διαφορα, η χωρα εχει τους πολιτικους που της αξιζουν και οι επερχομενες εκλογες θα το αποδειξουν ξανα.
Απο αυτα που διαβαζω για τις συνομιλιες,  η Ελλαδα μου φαινεται σαν θεατης αν και οι ΕΕ, ΔΝΤ φαινεται να εχουν μια ποιο πραγματιστικη ιδεα για το τι χρειαζεται να γινει με το κουρεμα.
Τα οικονομικα νεα ειναι ασχημα παντου, διαβαζω σημερα στον Guardian για την χαμενη 10ετια που ερχεται με μισθους παγωμενους για την μεσαια ταξη (την πολυ ζουλιγμενη μεσαια ταξη) ενω οι πλουσιοι εξακολουθουν να απολαμβανουν ολο και μεγαλυτερες απολαβες.
Ειναι σιγουρο ομως οτι για μερικες ωρες αυτη την Πεμπτη ολα αυτα θα ξεχασθουν. Η κοπη τις πιτας θα δωσει ευκαιρια σε οσους παρευρεθουν να γελασουν και να θυμηθουν μια εποχη που φαινεται ολο και καλυτερη οσο παιρναει ο χρονος.


blog comments powered by Disqus