Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Αποσπασματα

Την περασμενη Τεταρτη εγινε ενα σεμιναριο στη Αθηνα σχετικα με την κριση στη Ελλαδα, για λεπτομερειες δειτε εδω http://www.redesigngreece.org/site/content/athens-event
Το σεμιναριο ηταν ζωντανο στο Ιντερνετ και ειδα ενα μικρο κομματι το οποιο ετυχε να ειναι η ομιλια/θεση του Μανου. Ειπε κατι το οποιο για μενα ηταν σωστο:
Στις επομενες εκλογες θα κληθειτε να επιλεξετε απο τα προσωπα που οδηγησαν την Ελλαδα στην σημερινη κατασταση. Χωρις νεα προσωπα δεν μπορουν να αλλαξουν τα πραγματα και πρεπει μια καινουρια φουρνια ελληνων να ασχοληθουν με τα κοινα.
Πριν απο ενα περιπου χρονο ειχα μια (πολυ αστεια) συζητηση με τον Αποστολο Μ και Χρηστο Χ σχετικα με εμπορικα ενοικια. Διαβαζω λοιπον οτι η εταιρεια Nike ενοικιασε κεντρικο καταστημα στην Αθηνα, με ενοικιο 43% λιγοτερο απο οτι πληρωνε ο προηγουμενος ενοικιαστης. Το καταστημα ηταν αδειο για 2 χρονια και κατα τον μεσιτη σηματοδοτει απο την μια κατανοηση των ιδιοκτητων για την κατασταση και την πραγματικη αξια του ακινητου, απο την αλλη πιστευει οτι ειναι μια αρχη για αναλογες εταιρειες να εκμεταλευθουν την κατασταση και να ανοιξουν μαγαζια.
Ακουσα κατι στο ραδιοφωνο σημερα (ξανα ενα μερος συζητησης) για το τι γινεται οταν καποιος ταξιδευει για δουλεια. Υπαρχει κατι που λεγεται εκτος εδρας δηλαδη σε πληρωνουν για να κανεις την δουλεια που ηδη πληρωνεσαι να κανεις απλα τυχαινει να πας καπου αλλου. Δεν ξερω αν αυτο ειναι για να καλυπτει εξοδα (το οποιο ειναι φυσιολογικο να πληρωθουν - με αποδειξεις). Δηλαδη αν καποιος παει απο την Καβαλα στη Ξανθη το πρωι και γυρισει το μεσημερι πληρωνεται επι πλεον? Ισως να μην καταλαβα το τι ακριβως λεγοταν μια και ακουσα μονο ενα μερος της συζητησης.
Ειδα μια εκπομπη για τον Πουτιν. Οταν ηρθε στην εξουσια ενα απο τα προβληματα που αντιμετωπισε ηταν η μη πληρωμη φορων (που ειχε σαν αποτελεσμα μεγαλη μιζερια για του ρωσσους μια και το κρατος δεν μπορουσε να πληρωσει μισθους και συνταξεις) και η επιρροη των ολιγαρχων. Αποφασισαν να εχουν ενα κοινο φορο 13% για ολους, το οποιο αλλαξε τα πραγματα ραγδαια και φυσικα συκγρουσθηκε με τους ολιγαρχες (αυτο ειναι διαφορετικη ιστορια και τα πραγματα δεν ειναι ασπρα/μαυρα)
blog comments powered by Disqus