Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

Η Ελλαδα στις ειδησεις

Καταλαβαινει κανεις οτι τα πραγματα ειναι ασχημα για την Ελλαδα οταν το ονομα της χωρας ακουγεται στις ειδησεις μια και ο μονος λογος για αναφορα στην Ελλαδα ειναι η οικτρη οικονομικη της κατασταση.
Σημερα το πρωι στο ραιδοφωνο 4 του Μπι-Μπι-σι ειχε μια μικρη δηλωση απο τον Στεφανο Μανο (η κυβερνηση δεν μπορει να παρει τα μετρα που χρειαζεται για να αποφυγει την αναδιαρθρωση αλλα η  αναδιαρθρωση μπορει να αποφευχθει με περιορισμο της σπαταλης του δημοσιου, )
Μετα η ανταπροκριτρια της Ελευθεροτυπιας στο Λονδινο αναφερθηκε στις προσπαθειες της Ελλαδας να δανειστθει (μπορει για ενα εξαμηνο αλλα μακροχρονιος δανεισμος ειναι αδυνατος). Επισης οτι η αναδιαρθρωση θα εχει μεγαλο αντικτυπο σε γαλλικες και γερμανικες τραπεζες που εχουν αγορασει το μεγαλυτερο ποσοστο του ελληνικου χρεους και φυσικα οτι Πορτογαλια και Ιρλανδια θα ζητησουν αναλογη μεταχειριση. Οσο για την επιστροφη στη δραχμη πιστευει οτι ειναι τελειως απιθανο αλλα οπως ειπε ξαφινκα η κουβεντα για αναδιαρθρωση φαινεται εντελως φυσικη!


blog comments powered by Disqus