Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2009

Σε εξέλιξη εκδηλώσεις Καθηγητών Γαλλικής

Καθηγήτριες των Γαλλικών από το Νομό Καβάλας βρίσκονται κάθε πρωί στο αμφιθέατρο της Νομαρχίας Καβάλας, προκειμένου να υποδεχθούν μαθητές γυμνασίων και λυκείων στην έκθεση φωτογραφίας με θέμα «Βιοποικιλότητα».

Η εβδομάδα που διανύουμε είναι μία εβδομάδα γεμάτη Γαλλία, αφού το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Συλλόγου υλοποιείται με τον καλύτερο τρόπο. Υπάρχουν προβολές Γαλλικών κινηματογραφικών ταινιών στον Απόλλωνα, η έκθεση για την Βιοποικιλότητα στο αμφιθέατρο της Νομαρχίας-όπου παράλληλα προβάλλεται και σχετικό ντοκιμαντέρ-και η ομιλία την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου, στον ίδιο χώρο, όπως επίσης και η γιορτή για το καινούργιο κρασί Μποζολέ, την Κυριακή 29 Νοεμβρίου.

Η Σοφία Αθανασιάδου αναγνώρισε την επιτυχία της έκθεσης όσον αφορά τους μαθητές, οι οποίοι έρχονται και βλέπουν τις φωτογραφίες Γάλλου φημισμένου ζωγράφου. Παραπονέθηκε πάντως ότι οι μεγαλύτεροι σε ηλικία πολίτες δεν δείχνουν ενδιαφέρον για την έκθεση. Η κ. Αθανασιάδου εξήγησε επίσης ότι ο Σύλλογος προετοιμάζεται για τις δύο κεντρικές εκδηλώσεις της εβδομάδας, την ομιλία του Λέκτορα του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκη Παντελή Ράγκου (στις 8 το απόγευμα της Παρασκευής) και την γιορτή για το κρασί Μποζολέ. Μάλιστα, ο Δικηγόρος Δημοσθένης Βαρδαβούλιας προθυμοποιήθηκε να βοηθήσει τον Σύλλογο επιλέγοντας αυτός την μουσική στην εκδήλωση της Κυριακής, στην καφετέρια Del Mare.
Όσον αφορά το πρόγραμμα προβολών ταινιών του Γαλλικού Κινηματογράφου, στον Απόλλωνα, αυτό προβλέπει τα ακόλουθα:

Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή προβάλλεται και η παιδική ταινία «Η αλεπού και το παιδί» (στις 5.30 το απόγευμα), το ίδιο τριήμερο προβάλλονται επίσης οι ταινίες «Δώσε μου το χέρι σου», «Η σιωπή της Λόρνα», «Ένας άντρας, μια γυναίκα».

Απο δημοσιευμα της Πρωινης μεσω της Μαριας Παπανικολαου
blog comments powered by Disqus