Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2009

George, Γιωργακης, Γιωργος, George?

Αποφασισα να παρακολουθησω τα μετεκλογικα απο την εφημεριδα μου κυριως και απο του τιτλους ελληνικων εφημεριδων.
Η νικη των σοσιαλιστων (?) στην Ελλαδα ειναι καπως αντιθετη στο ρευμα προς τα δεξια. Ενδιαφερον εχει η αντιμετωπιση του Παπανδρεου, για τον οποιο ειχα την εντυπωση οτι ο ελληνικος τυπος δεν θεωρουσε σοβαρο πολιτικο.
Εδω τα γνωστα επαναλαμβανονται, γεννημενος στην Αμερικη, με σπουδες σε ολο τον κοσμο, μιλαει καλυτερα αγγλικα απο ελληνικα (αυτο δεν το πιστευω, αν ενας ποδοσφαιριστης μαθαινει ελληνικα σε ενα χρονο, ο ΓΠ θα πρεπει να τα εμαθε τα τελευταια 30 χρονια).
Εχει καλες δυασυνδεσεις στον διεθνη χωρο και ετοιμαζεται να τις χρησιμοποιησει για να βρει λυσεις στα μεγαλα προβληματα της οικονομιας. Πολλοι συμβουλοι του ειναι ελληνες της διασπορας (τα τοπικα παιδια ολα εγινα γκολντεν μποις). Ουσιαστικα δεν εχει προγραμμα αλλα ειναι ανοιχτος σε αλλες ιδεες.
Το οτι ειναι πιο ανοιχτος θα βοηθησει στα διεθνη προβληματα της Ελλαδας (και φανταζομαι οτι θα κατηγορηθει οτι ξεπουλα την Ελλαδα απο τους αλλους πολιτικους)
Κατα καποιο τροπο ειναι ισως ιδανικος καιρος για μερικες ουσιαστικες αλλαγες μια και δεν παιρνει αλλο. Θα τις κανει 'η' θα πιαστει απο την ελληνικη αδρανεια (θελουμε αλλαγη αλλα εμεις να μην αλλαξουμε)
Αν ημουν τζογαδορος θα στοιχηματιζα για την αποτυχια αλλα ευχομαι να αποδειχθει οτι κανω λαθος.
blog comments powered by Disqus