Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2009

Το ξενοδοχειο Αστηρ



Η Εθνικη Τραπεζα σε συνδυασμο με το ξενοδοχειο Αστερας στεγαστηκαν στο κτιριο της το 1956. Ξενοδοχειο Α' κατηγοριας με 35 δωματια, χωρους υποδοχης, εστιατοριο, σαλονια στο ισογειο και στον οροφο, καφετερια. Στον δευτερο οροφο υπηρχε δυνατοτητα ενοποιησης του καθιστικου με τεσσερα δωματια, ειδικα για επισημους. Καθημερινη σχεδον η διελευση μας απο μπροστα, πηγαινοντας στο σχολειο.
Το 1975 το ξενοδοχειο εκλεισε. Το 1984 το κτιριο κατεδαφιστηκε και στη θεση του κτιστηκε μονο η Τραπεζα. Διασημο και για το παρακατω γεγονος:
Στις 13 Δεκεμβριου 1967 η Καβαλα βρισκεται στο επικεντρο των γεγονοτων. Ο βασιλιας Κωνσταντινος σε μια κινηση να ανατρεψει τους Συνταγματαρχες ηρθε στην πολη στηριζομενος στην βοηθεια μοναδων της Β.Ελλαδας. Κατεβηκε με ελικοπτερο στην πλατεια, οπου μαζευτηκε πολυς κοσμος. Σιγουρα καποιοι θα το θυμουνται. Η προσπαθεια του ομως εξουδετερωθηκε και την επομενη μερα εφυγε απο την χωρα. Στο μπαλκονι του Αστηρ χαιρετουν η Αννα Μαρια, η Αλεξια( χορευει ακομη Γιανκα;), η Φρειδερικη και η Ειρηνη.
(Πηγες : Σ. Αγγελουδη και Β. Ματεντζιδης )



blog comments powered by Disqus