Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2009

13.10.1977





















Πεμπτη 13 Οκτωβριου το πρωι, αρχισε απο τους δυο ραδιοφωνικους σταθμους η μεταδοση των ονοματων των επιτυχοντων στα ΑΕΙ της χωρας.
Στον κηπο της Δημαρχιας με το ραδιοφωνακι στο χερι καποιοι, ενω γυρω τους σχηματιζονταν πηγαδακια, προσπαθουν ν'ακουσουν τα ονοματα που εκφωνουνται.Εμαθα που περασα αργα το μεσημερι. Πιστευα οτι περνουσα καπου, αλλα δεν ηξερα την σχολη.
Ο Χαρης θυμαται οτι '' αφου ακουσαν με την Αθηνα ματαια ολα τα ονοματα μεχρι το τελος, πηγαν στενοχωρημενοι στο σπιτι του οπου η μαμα του τους εκανε πατατες με αυγα (το αγαπημενο του φαγητο) και καπως συνηλθε''.
Το βραδυ της ιδιας μερας καποια παιδια που δεν περασαν μαζευτηκαν στο ΝΟΚ . Παρηγοριες, τσιγαρα και ποτα . Μερικοι μαλιστα που ηπιαν παραπανω, εκαναν ρεσαλτο στο σκαφος του Κραντονελη που ηταν εκει, αποφασισμενοι να σαλπαρουν μακρυα απ' την στενοχωρια και την απογοητευση. Μονο που αντι να τραβηξουν τις αγκυρες, ριξαν στο νερο μια λυμενη που βρηκαν πανω στο σκαφος.
Που πηγαν αραγε οι επιτυχοντες; Με ποιους ημουν εκεινο το βραδυ; Θυμαμαι αμυδρα οτι περασα σε καποια φαση απο το ΝΟΚ, αλλα μετα υπαρχει κενο. Οσοι θυμουνται ας συμπληρωσουν και ας γραψουν για τα συναισθηματα τους εκεινης της μερας.


blog comments powered by Disqus