Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2008

Ενα πραγμα που εχω βαρεθει να διαβαζω

Υπαρχει μια ταση τα τελευταια χρονια να δημοσιευονται λιστες με τιτλους οπως '30 μερη να δεις πριν πεθανεις', '50 βιβλια να διαβασεις πριν πεθανεις', γενικα ακολοθουν το 'Χ πραγματα να κανεις πριν πεθανεις'
Εχει αρχισει να με ενοχλει καπως αυτο, ισως η ηλικια με κανει να σκεφτομαι οτι ισως δεν θα μπορεσω να διαβασω ολα τα βιβλια, ή να δω ολα τα μερη.
Απο την αλλη μερια ισως ειναι κατι που μπορει να κανει καποιον να σκεφτει τι ειναι τα σπουδαια πραγματα στη ζωη.

Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2008

Χιονι

Χιονισε χθες το βραδυ. Μετα απο μια ηλιολουστη αλλα κρυα μερα, ο καρος αλλαξε ξαφνικα και εριξε χιονι. Φυσικα θα λοιωσει γρηγορα αλλα ηταν η πρωτη φορα που χιονισε Οκτωβριο απο το 1934.
Ελπιζω να μην ειναι ενδειξη ενος μακρυ και κρυου χειμωνα.

Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2008

ΟΧΙ



Σχεδον ξεχασα την επετειο που πραγματικα δειχνει την Ελλαδα για το τι μπορει να ειναι.
Ενδιαφερον αρθρο - επετειακο - με μερικες λεπτομερεις που δεν ηξερα πχ ο Γρατσι και ο Μεταξας συνομιλησαν στα Γαλλικα - η γλωσσα της διπλωματιας . Το αρθρο ειναι εδω

Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2008

Για το τι μιλουσαν στην ταβερνα

Υπηρχε κατασκοπος στην ταβερνα που μας επιτρεπει να εχουμε μια καλυτερη εικονα των συζητησεων που εγιναν

Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2008






Δεν "γειώνω" τον Νικο, απλά για να σηκώσω τις φωτο έπρεπε να ανοιξω νέο θέμα.
Έναρξη λοιπόν της χειμερινής σαιζόν με καλή προσέλευση, άγριες διαθέσεις αλλά και απουσίες. Την επόμενη φορά να περάσουμε την ντουζίνα........

ΚΑΛΟ ΧΕΙΜΩΝΑ

Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2008

ΤΙΤΛΟΙ ΕΝΑΡΞΗΣ

Χθες το βράδυ έγινε η επίσημη πρώτη της χειμερινής σεζόν. Με εμπλουτισμένη σύνθεση τσακίσαμε τα μπιφτέκια και τα παϊδάκια στην ταβέρνα "Ο Γιώργος" (Γιωρίκας) στον Αμυγδαλεώνα. Περισσότερα και φωτορεπορτάζ, αργότερα φαντάζομαι, από τον διαπιστευμένο και καταξιωμένο φωτορεπόρτερ Παναγιώτη.

Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2008

Παλι η Κερκυρα

Η Κερκυρα ειναι ιδιαιτερα δημοφιλης για τους Βρεττανους εδω και πολλα χρονια. Ισως αυτα που ακουγονται στην Ελλαδα ειναι για νεαρους βρεττανους που πινουν περισσοτερο απο οτι πρεπει και μετα γινεται χαμος.
Υπαρχει ομως μια αλλη Κερκυρα, οπου βρεττανοι εχουν βιλες εδω και πολλα χρονια και προσελκυει καθε χρονο πολιτικους για λιγες μερες.
Το περασμενο καλοκαιρι συνατηθηκαν σε ψαροταβερνα της Κερκυρας ο σκιωδης υπουργος οινομικων με τον τον τοτε επιτροπο στην ΕΕ - Μαντελσον. Ο σκιωδης οταν επεστρεψε διερευσε σε γνωστους και φιλους οτι ο Μαντελσον - ο οποιος εθεωρειτο εχθρος του Μπραουν - ηταν γεματος φαρμακι για τον πρωθυπουργο. Επισης ο Μαντελσον συναντηθηκε με Ρωσσο ολιγαρχη που ηταν καπως παραξενο μια και ηταν υπευθηνος για ταριφες στην εισαγωγη αλουμινιου στην ΕΕ
Αυτο ηταν ενα ασχημο πραγμα - μια και επροκειτο για ιδιωτικη συζητηση - ιδιαιτερα οταν προς εκπληξη των παντων, ο Μαντελσον εγινε υπουργος πριν 3 εβδομαδες. 
Τωρα ηταν η σειρα της αλλης παραταξης να παρει εκδικηση. Στην διαρκεια των ιδιων διακοπων ο σκιωδης συναντηθηκε με τον ιδιο Ρωσσο ολιγαρχη και του ζητησε χρηματικη συνδρομη για το συντηρητικο κομμα. Ο σκιωδης αρνειται τα παντα αλλα η βρωμα βγηκε.
Ειναι αδυνατον το να πεις ποιος λεει αληθεια αλλα δειχνει το πως οι πολιτικοι προσελκυονται στα χρηματα και πρεπει καποιος να ειναι ιδιαιτερα προσεκτικος οταν εχει καποια θεση μια και ειναι πολυ ευκολο να κατηγορηθει για μη σωστη συμπεριφορα.

Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2008

Ιστορια μαθηματικων

Ειδα κατα τυχη ενα πολυ ενδιαφερον προγραμμα για την ιστορια των μαθηματικων.
Αυτο που μου εκανε εντυπωση ηταν οι περισσοτερες λεπτομερειες απο το που προηρθαν οι αριθμοι που χρησιμοποιουμε σημερα (Κινεζοι), το μηδεν και το απειρο (Ινδοι) και το πως ολες αυτες οι πληροφοριες ηρθαν στην Δυση, μουσουλμανοι επιστημονες- scholars στην Βαγδατη.
Τα μαθηματικα ουσιαστικα αρχισαν να αναπτυσσονται στην Ευρωπη - με αρχη την Ιταλια μετα το 1500
Υπαρχουν πολλες θεωριες για το πως ενας Ινδος μαθηματικοκς βρηκε το μηδεν - μια θεωρια ειναι οτι επειδη χρησιμοποιουσαν μικρες πετρεσ στην αμμο, οταν παρεις μια πετρα απο την αμμο, το σχημα στην αμμο μοιαζει με το 0.
Επισης σε μια ραδιοφωνικη εκπομπη ακουσα για το πως οι ιδιοι μουσουλμανοι επιστημονες μετεφρασαν τα εργα των αρχαιων ελληνων και απο εκει ηρθαν στη δυση και εγιναν ευρητερα γνωστα.

Παγκόσμιες Αγορές

Από άλλο ιστολόγιο αντέγραψα και αναδημοσιεύω το παρακάτω κείμενο:
Με την συγκυρία της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης δείτε πως λειτουργούν οι αγορές.Μια φορά και έναν καιρό σ΄ ένα χωριό, ένας άντρας ο Χάρης ανακοίνωσε στους χωρικούς ότι θα αγόραζε μαϊμούδες προς 10 δολάρια τη μία. Ξέροντας οι χωρικοί ότι υπήρχαν πολλές μαϊμούδες γύρω στο δάσος πήγαν και τις έπιασαν. Ο Χάρης αγόρασε χιλιάδες προς 10 δολάρια τη μία όπως είπε. Το εμπόρευμα όμως λιγόστευε και οι χωρικοί σταμάτησαν να κυνηγάνε μαϊμούδες.Ο Χάρης ξαναανακοινώνει ότι θα αγόραζε μαϊμούδες για 20 δολάρια τη μία. Οι χωρικοί έτρεξαν και έπιασαν και άλλες μαϊμούδες. Σύντομα όμως οι μαϊμούδες λιγόστεψαν κι άλλο, οι χωρικοί επέστρεψαν στα κτήματά τους.Ο Χάρης ανακοινώνει πάλι ότι επειδή δεν υπάρχουν πλέον πολλές μαϊμούδες θα αγόραζε τη μία προς 25 δολάρια. Οι χωρικοί πιάνουν και τις λίγες που έμειναν. Ο Χάρης τούς λέει καταλαβαίνω ότι δεν υπάρχουν πλέον παρά ελάχιστες μαϊμούδες γι' αυτό και εγώ θα σας δώσω 50 δολάρια τη μία. Αλλά επειδή πρέπει να φύγω για την πόλη για δουλειές θα αναλάβει την αγοραπωλησία ο βοηθός μου.Ο βοηθός φωνάζει τους χωρικούς και τους λέει. Κοιτάξτε τι έκανε ο Χάρης. Γέμισε ένα στάβλο γεμάτο με μαϊμούδες, θα σας τις πουλήσω εγώ για 35 δολάρια τη μία και όταν γυρίσει ο Χάρης τού τις πουλάτε εσείς για 50 δολάρια τη μία. Οι χωρικοί στριμώχτηκαν μάζεψαν όλες τις οικονομίες τους και αγόρασαν όλες τις μαϊμούδες.Δεν ξαναείδαν ούτε τον βοηθό ούτε τον Χάρη.

Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2008

Υπερ των φροντιστηριων

Τα φροντιστηρια παντα ειναι οι 'κακοι' της ταινιας. Βασικα οι φοροι δεν ειναι αρκετοι για να πληρωσουν για ενα καλο εκπαιδευτικο συστημα και οι 'συμπληρωματικοι' φοροι πανε στα φροντιστηρια.
Ειναι γεγονος οτι οποιος και να κυβερνα η εκπαιδευση δεν αλλαζει. Ειναι σαν να κανονιζουν τα καθισματα στον Τιτανικο. Το αποτελεσμα ειναι γνωστο - το πλοιο βυθιζεται.
Αναρωτιεμαι ομως, χρειαζονται τα φροντιστηρια?
Μπορει καποιος να κανει την επιπλεον δουλεια - που χρειαζεται - μονος του?
Σιγουρα ναι αλλα χρειαζεται θεληση που λιγοι την εχουν σε συνδιασμο με ιδαιτερο φροντιστηριο σε συγκεκριμενα πραγματα.
Αν θυμαμαι σωστα, ο Κυριακος Β διαβασε τα βιβλια Τριγωνομετριας σε ενα καλοκαιρι και μετα δεν πιανοταν.
Το φροντιστηρια παρεχει 'ταξη πραγματων' που μεθοδικα σε καθοδηγει. Οι περισσοτεροι γονεις δεν εχουν τον χρονο και κυριως τις γνωσεις για να βοηθησουν τα παιδια τους. Απο την σειρα την δικια μας ελαχιστοι γονεις ειχαν εμπειρια εξετασεων.
Απο την δικη μου εμπειρια, τα ιδιαιτερα Χημειας (μαζι με τον Λαμπρο) με τον Μακη ηταν τα καλυτερα. Οχι ωρες και ωρες αλλα προσοχη σε μερικα βασικα πραγματα.

Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2008

Τα Επτά Θαύματα της Φύσης

Παγκόσμια ψηφοφορία γίνεται για να αναδειχθούν τα 7 θαύματα της φύσης. Η χώρα μας έχει την τύχη να έχει τέσσερεις υποψηφιότητες, τον Όλυμπο, τα Μετέωρα, το απολιθωμένο δάσος της Λέσβου και την Σαντορίνη. Ας αναλώσουμε λίγο χρόνο για να τα αναδείξουμε. http://www.new7wonders.com/nature/en/index/

Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2008

Another Cappuccino


Σαν τραπεζιτης πλεον αισθανομαι οτι μπορω να ξοδευω περισσοτερα επομενως ενας καφες απο το Starbucks ειναι οτι χρειαζεται για να ξεκινησω την μερα.
Πρεπει ο Μισιρλης να αλλαξει τα πλαστικα ποτηρια με κατι αναλογο.

Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2008

Τραπεζιτης

Αν και θα πληρωσω περισσοτερους φορους, απο σημερα (οπως και καθε αλλος βρεττανος φορολογουμενος) ειμαι τραπεζιτης μετα την κρατικοποιηση (ουσιαστικα) 2 απο τις μεγαλυτερες τραπεζες.
Αν και δεν νομιζω οτι προκειται να εισπραξω τα περιφημα τραπεζικα μπονους, μαλλον εγω και οι υπολοιποι φορολογουμενοι θα παρουμε κατι που γινεται καλος στοιχος με την λεξη φρυδια.

Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2008

Μια χωρα χαμενη στην Ιστορια

Δεν αναφερομαι στην Ελλαδα αλλα στην Ισλανδια, που τουλαχιστον εδω εχει γινει συνωνυμη με τα γεγονοτα των τελευταιων ημερων.
Σχεδον ολες οι ισλανδικες τραπεζες εχουν πτωχευσει (αν οχι τεχνικα, σιγουρα ουσιαστικα) και το μεγεθος της ζημιας μεγαλωνει καθε μερα.
Περα απο τους εκοτανταδες χιλιαδες ιδιωτες καταθετες, τοποκα συμβουλια (κατι μεταξυ δημου και νομαρχιας) εχουν καταθεσεις που πλησιαζουν το 1 δις λιρες.
Η κυβερνηση εχει εγγυηθει τα λεφτα ιδιωτικων καταθετων αλλα για τα συμβουλια τα πραγματε ειναι δυσκολα. Ειναι οι λεγομενοι ενημερωμενοι επενδυτες και αναμενονταν να εβλεπαν τα σημαδια νωριτερα και να επαιρναν τα λεφτα τους.
Φυσικα τα λεφτα των τοπικων συμβοθλιων ειναι λεφτα φορολογουμενων. Εαν δεν μπορεσουν να τα παρουν πισω θα αυξησουν τους τοπικους φορους ή θα μειωσουν υπηρεσιες.
Η κυβερνηση χρησιμοποιησε αντι-τρομοκρατικους νομους για να παγωσει τα περιουσιακα στοιχεια στην Βρεττανια, κατι που δεν αρεσε στους Ισλανδους αλλα η τεραστια αποτυχια ελεγχων στην Ισλανδια εχει επακολουθα.
Εχουμε πλεον ξεπερασει το φοβο και σημερα ειναι καθαρα πανικος με μαζικες πωλησεις μετοχων μια και ολοι πιστευουν οτι η υφεση ειναι σιγουρη και ισως να εχουμε depression (δεν ειμαι σιγουρος για την αναλογη ελληνικη λεξη).
Χρειαζεται επισκεψη στο παμπ για βαθυτερη αναλυση.

Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2008

Ενα δις εδω, ενα δις εκει και

αρχιζουμε να μιλαμε για σοβαρα χρηματα.
Η βρεταννικη κυβερνηση (δηλαδη οι φορολογουμενοι σαν εμενα) βαζει σχεδον 500 δις λιρες για την υποστηριξη του τραπεζικου τομεα.
Αυτο ειναι το 1/3 του ετησιου εθνικου προιοντος.
Κατι χρειαζοταν να γινει αλλα αυτο που με ενοχλει ειναι οτι οι ανθρωποι που μας οδηγησαν σε αυτη την κατασταση απολαμβανουν τα εκατομυρια τους.
Ο CEO toy Lehman Brothers πηρε σχεδον 300 εκ. δολλαρια και φυσικα οπως ολοι ξερουμε η τραπεζα πτωχευσε. Δειτε αυτο
Ο περισσοτερος κοσμος απαιτει δραματικους περιορισμους στους τρελλους μισθους που οδηγουν τραπεζιτες σε απερισκεπτο ρισκο και εχει επιδραση σε ολους μας.

Μεγαλώνοντας στην δεκαετία του '60

Παίρνοντας αφορμή από μια καταχώρηση σε άλλο site για άλλη δεκαετία, καταγράφω τις δικές μου αναμνήσεις.
- Ο δρόμος στο σπίτι μου ήταν χωματόδρομος...
- Παίζαμε κρυφτό, κυνηγητό και μπάλα, πολλή μπάλα...
- Τα παιδικά πάρτυ τα έκανα στο σπίτι μου και όχι σε παιδότοπο...
- Κάθε μέρα έπαιρνα μια ή δυο δραχμές για κουλούρι ή τυρόπιττα στο διάλειμμα. Και εξοικονομούσα κανένα μισόφραγκο να πάρω τσίχλες/τύχες...
- Έπαιζα μπάλα με τα παλιά μου σκαρπίνια...
- Ο μανάβης περνούσε από τις γειτονιές με το γαϊδουράκι του...
- Το απόγευμα, σταματούσα το παιχνίδι για να φάω ψωμί με σάλτσα ή βρεγμένο ψωμί με ζάχαρη (και καμμιά φορά και καφέ)...
- Βγαίναμε στο δρόμο για παιχνίδι και οι γονείς μας δεν ανησυχούσαν...
- Έπαιρνα τηλέφωνο και μιλούσα με τους φίλους μου - δεν έστελνα SMS...
- Διάβαζα ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ και αργότερα ΜΠΛΕΚ, ΟΜΠΡΑΞ, ΣΕΡΑΦΙΝΟ, ΤΙΡΑΜΟΛΑ...
- Άκουγα από το ραδιόφωνο 09:15 έως 09:30 το πρωί την εκπομπή "Καλημέρα Παιδάκια" με τη Θεία Λένα...
- Στη γειτονιά μου, με τη στενή έννοια, υπήρχε μόνον ένα αυτοκίνητο, ένα NSU 1200, ενώ στην ευρύτερη γειτονιά υπήρχαν άλλα δυο ημιεπαγγελματικά, ένα RENAULT και ένα OPEL OLYMPIA CARAVAN...
- Έκανα με τις ώρες ποδήλατο, χωρίς να κινδυνεύω...
- Το σχολείο μου είχε μεγάλη χωμάτινη αυλή και ένα μέρος της ήταν κήπος με συντριβάνι στο κέντρο...
- Μάζευα μανιωδώς χαρτάκια από γκοφρέτες ΜΕΛΟ για να γεμίσω το άλμπουμ και να κερδίσω το δώρο, μια δερμάτινη μπάλα ποδοσφαίρου (Ποτέ δεν τα κατάφερα, πάντως απέφυγα το σάκχαρο και έμαθα γεωγραφία)...
- Κρυφάκουγα τις ραδιοφωνικές σειρές "Το Σπίτι των Ανέμων" και "Μικρή, Πικρή μου Αγάπη"...
- Φορούσα γαλάζια ποδιά στις δυο πρώτες τάξεις του Δημοτικού και κοντό παντελόνι μέχρι και που το τελείωσα...
- Ο γαλατάς μοίραζε χύμα γάλα από τα γκιούμια που ήταν φορτωμένα στο μουλάρι του. Αργότερα ήλθε το παστεριωμένο γάλα της ΝΕΟΓΑΛ και τα γκιούμια αντικαταστάθηκαν από έναν κουβά με τα γυάλινα μπουκάλια και ένα κασελάκι με τα γιαούρτια...
- Το παγωτό ήταν χύμα, συνήθως κρέμα, σοκολάτα, φράουλα, μια κουταλιά από δυο απ' αυτά,τοποθετημένες όρθια για να δείχνει πολύ, 1 δραχμή, τρεις κουταλιές, 1,5 δραχμή...
- Έπαιζα μπίλιες, τζιρτζιλιά τα λέγαμε - δεν ξέρω την προέλευση της λέξης...
- Στο σχολείο είχαμε το μάθημα της Καλλιγραφίας με πέννα και μελανοδοχείο...
- Τα αβγά είχαν 20 λεπτά το ζευγάρι...
- Από τις γειτονιές περνούσαν ο καλαϊτζής (όχι ο Παναγιώτης) και ο γανωματής...
- Την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς την περνούσαμε οικογενειακά με φίλους στο σπίτι και παίζαμε "31" με φασόλια για το καλό του χρόνου - δεν φεύγαμε 00:10' για clubbing...
- Η γιαγιά μου είχε κότσο, φορούσε μαύρα και μαντήλα και άνοιγε φύλλο για τυρόπιττα και σπανακόπιττα...
- Έπαιζα επιτραπέζια παιχνίδια ΓΚΡΙΝΙΑΡΗ, ΤΡΙΛΙΖΑ, ΦΙΔΑΚΙ, ΝΤΑΜΑ και κυρίως MONOPOLY...
- Στο πάρτυ μου της Γ' ή Δ' Δημοτικού κάποιος ή κάποια μου έφερε δώρο το νέο 45άρι των BEATLES "PAPERBACK WRITER" με φλιπσάιντ το "RAIN"...
- Στο Λούνα Πάρκ υπήρχαν μόνο carousel (στροβιλοδρόμιο, ελληνιστί), 0,5 δραχμή, και "βάρκες", κούνιες σε σχήμα βάρκας, 1 δραχμή...
- Θυμάμαι τις ουρές στο ΑΤΤΙΚΟΝ και στα ΟΛΥΜΠΙΑ για τις καινούριες ταινίες του Αλεξανδράκη, της Βουγιουκλάκη, του Ξανθόπουλου, του Βουτσά...
- Μου έδινε ένα τάληρο ο παπούς μου όταν τον επισκεπτόμουν και έλαμπα από χαρά - όχι τώρα που δίνεις 20ευρο και κατεβάζουν τα μούτρα...
- Έπαιζα, μαζύ με τα κορίτσια, μηλάκια, λάστιχο, κουτσό...
- Έπινα tam-tam και ΡΙΚΟ...
- Χορεύαμε YANKA...
- Πηγαίναμε στο σχολείο και το Σάββατο...
- Πήγαινα στη Θάσο, πρώτα με το καϊκι του Μπούχλα, μετά με τον ΑΛΕΞΗ ή την ΜΑΡΙΑ ή τον ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ και τέλος με το πρώτο ferry-boat, το ΑΜΦΙΠΟΛΙΣ...
- Άκουγα δίσκους από φορητό πικ-απ και αργότερα από ένα ραδιο/πικ-απ/έπιπλο TELEFUNKEN...
- Τραγουδήσαμε το "ΣΧΟΛΕΙΟ" και τον "ΤΡΟΠΟ" των OLYMPIANS...
- Είχα στρατιωτάκια, αγορασμένα από τον "ΗΛΙΟ" και αυτοκινητάκια, στην αρχή πλαστικά, από το καπνοπωλείο του Μπαρμπα-Κοσμά, ψηλά στην Ομονοίας, και αργότερα σιδερένια, τα πρώτα δώρο από την Γερμανία και μετά αγορασμένα από τον "ΗΛΙΟ" και από τον "ΜΕΡΤΖΙΑΝΙΔΗ"...
- Τα πάνινα παπούτσια μου ήταν ΕΛΒΙΕΛΑ ή ΑΛΥΣΙΔΑ και όχι ALL STAR...
- Υπήρχαν μόνο 5 αστικές γραμμές (1/ΒΥΡΩΝΟΣ, 2/ΔΕΞΑΜΕΝΗ, 3/ΣΤΡΑΤΩΝΕΣ, 4/ΚΗΠΟΥΠΟΛΗ, 5/ΚΑΛΛΙΘΕΑ, αργότερα προστέθηκε και 6η, 6/ΠΡΟΦ. ΗΛΙΑΣ) και 18 αστικά λεωφορεία...
- Η τιμή των παπουτσιών ήταν "με τον πόντο"...
- Έτρωγα γλυκό ή παγωτό στη ΜΥΡΟΒΟΛΟ ΑΝΟΙΞΗ του Φάνη, επί της Ομονοίας ή στο ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ...
- Έκλεβα το ΡΟΜΑΝΤΣΟ και διάβαζα το χρονογράφημα του Τσιφόρου στην 3η σελίδα και στην τελευταία σελίδα τις γελοιογραφίες του Χριστοδούλου, του Μητρόπουλου και ιδιαίτερα τον "Σπαγγοραμένο" του Πωλενάκη...
- Έπαιζα με το πλαστικό βατραχάκι και το τάκα-τάκα...
- Στον κινηματογράφο έβλεπα Τσίτσιο-Φράνκο και Λουί ντε Φινές...
- Ο Άγιος Λουκάς ήταν ακόμη πέτρα στην πέτρα, σαν βομβαρδισμένο τοπίο - εξ ου και το "Βιετνάμ"...
- Από την ταράτσα του σπιτιού μου, μαζύ με όλη την γειτονιά, παρακολουθούσα τις αλλεπάλληλες προσπάθειες του ΑΟΚ στο Δημοτικό Στάδιο να ανεβεί στην Α' Εθνική...
- Κυριακή απομεσήμερο άκουγα από το τρανζίστορ την "περιγραφή των δυο κυριότερων αγώνων της ημέρας"...
- Οι μαμάδες, στις γιορτές, φορούσαν γόβες-στιλέτο...
- Είχα VIEWMASTER...
και, προπάντων, ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΔΕΝ ΤΑ ΟΝΕΙΡΕΥΤΗΚΑ. ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ! ΤΑ ΕΖΗΣΑ!

Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2008

My daily cappuccino

Agorasmeno apo to Costa Coffee

Θεατες

Οι πτωσεις των χρηματιστιριων συνεχιζονται και η κριση γινεται χειροτερη. Τουλαχιστον εδω η υφεση εχει αρχισει και το ζορισμα μεγαλωνει.
Ειδικα μικρες επιχειρησεις που βασιζονται σε μικρο προθεσμο δανεισμο (overdraft) εχουν δει τα επιτοκια να ανεβαινουν στο 15% που φυσικα τετοια υψη απειλουν την βιωσιμοτητα τους.
Το μεγαλυτερο μερος των κεφαλαιων που χρησιμοποιουνται για συνταξεις ειναι στο χρηματιστηριο και φυσικα σημαινει οιτ οι συνταξεις θα υποφερουν.
Οι περισσοτεροι απο μας ειναι απλα θεατες, δεν μπορουμε να κανουμε πολλα περα απο το να παρακολουθουμε τα τεκταινομενα.
Ο κοσμος σταματα να ξοδευει, οι επιχειρησεις αρχιζουν τις απολυσεις και ο φαυλος κυκλος συνεχιζεται.

Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2008

Chat/Κουβεντα

Κανω δοκιμη ενα προγραμμα το οποιο υποτιθεται οτι επιτρεπει τους ταυτοχρονους επισκεπτες του μπλογκ να ανταλλαξουν γραπτα μυνηματα σε πραγματικο χρονο.
Ειναι στη αριστερη μερια, δοκιμαστε το.

Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2008

Διπλοπρωσοπια

Η Ρωσσια ηταν τελειως αντιθετη σε ενα ανεξαρτητο Κοσσοβο αλλα ανεγνωρισε σαν ανεξαρτητη την Νοτια Οσσετια και Αμπχαζια
Οι ΗΠΑ κανουν φασαρια για την εξαπλωση των πυρηνικων οπλων (Ιραν) αλλα αποφασισαν να πουλησουν πυρηνικη τεχνολογια στη Ινδια, η οποια δεν εχει υπογραψει την συνθηκη μη επεκτασης των πυρηνικων.
Αυτο δειχνει οτι η καθε χωρα κοιτα τα συμφεροντα της κατι που νομιζω οτι η Ελλαδα δεν κανει μια και υπαρχει το συνδρομο των 'αδελφων'. Αδελφια μας οι Σερβοι, Κουρδοι κτλ
Επισης διαβασα σημερα οτι η ελληνικη κυβερνηση αποφαισε να εγγυηθει ολες τις καταθεσεις. Αναρωτιεμαι γιατι εφοσον ο πρωθυπουργος ελεγε οτι η διεθνης κριση δεν θα επηρεασει την Ελλαδα.

Θυμασται τον φοβο ενος πυρηνικου πολεμου?

Το παρακατω ειναι ενα κειμενο απο το 1970 που θα μετεδιδε το BBC σε περιπτωση πυρηνικης επιθεσης κατα της Βρεττανιας.

BBC TRANSCRIPT TO BE USED IN WAKE OF NUCLEAR ATTACK
This is the Wartime Broadcasting Service. This country has been attacked with
nuclear weapons. Communications have been severely disrupted, and the number of
casualties and the extent of the damage are not yet known. We shall bring you
further information as soon as possible. Meanwhile, stay tuned to this
wavelength, stay calm and stay in your own homes.
Remember there is nothing to be gained by trying to get away. By leaving your
homes you could be exposing yourselves to greater danger.
If you leave, you may find yourself without food, without water, without accommodation and
without protection. Radioactive fall-out, which follows a nuclear explosion, is many
times more dangerous if you are directly exposed to it in the open. Roofs and
walls offer substantial protection. The safest place is indoors.
Make sure gas and other fuel supplies are turned off and that all fires are
extinguished. If mains water is available, this can be used for fire-fighting.
You should also refill all your containers for drinking water after the fires
have been put out, because the mains water supply may not be available for very
long.
Water must not be used for flushing lavatories: until you are told that
lavatories may be used again, other toilet arrangements must be made. Use your
water only for essential drinking and cooking purposes. Water means life. Don't
waste it.
Make your food stocks last: ration your supply, because it may have to last for
14 days or more. If you have fresh food in the house, use this first to avoid
wasting it: food in tins will keep.
If you live in an area where a fall-out warning has been given, stay in your
fall-out room until you are told it is safe to come out. When the immediate
danger has passed the sirens will sound a steady note. The "all clear" message
will also be given on this wavelength. If you leave the fall-out room to go to
the lavatory or replenish food or water supplies, do not remain outside the room
for a minute longer than is necessary.
Do not, in any circumstances, go outside the house. Radioactive fall-out can kill. You cannot
see it or feel it, but it is there. If you go outside, you will bring danger to your family and you
may die. Stay in your fall-out room until you are told it is safe to come out or you
hear the "all clear" on the sirens.
Here are the main points again:
Stay in your own homes, and if you live in an area where a fall-out warning has
been given stay in your fall-out room, until you are told it is safe to come
out. The message that the immediate danger has passed will be given by the
sirens and repeated on this wavelength. Make sure that the gas and all fuel
supplies are turned off and that all fires are extinguished.
Water must be rationed, and used only for essential drinking and cooking
purposes. It must not be used for flushing lavatories. Ration your food supply:
it may have to last for 14 days or more.
We shall repeat this broadcast in two hours' time. Stay tuned to this
wavelength, but switch your radios off now to save your batteries until we come
on the air again. That is the end of this broadcast.