Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2008

Παλι η Κερκυρα

Η Κερκυρα ειναι ιδιαιτερα δημοφιλης για τους Βρεττανους εδω και πολλα χρονια. Ισως αυτα που ακουγονται στην Ελλαδα ειναι για νεαρους βρεττανους που πινουν περισσοτερο απο οτι πρεπει και μετα γινεται χαμος.
Υπαρχει ομως μια αλλη Κερκυρα, οπου βρεττανοι εχουν βιλες εδω και πολλα χρονια και προσελκυει καθε χρονο πολιτικους για λιγες μερες.
Το περασμενο καλοκαιρι συνατηθηκαν σε ψαροταβερνα της Κερκυρας ο σκιωδης υπουργος οινομικων με τον τον τοτε επιτροπο στην ΕΕ - Μαντελσον. Ο σκιωδης οταν επεστρεψε διερευσε σε γνωστους και φιλους οτι ο Μαντελσον - ο οποιος εθεωρειτο εχθρος του Μπραουν - ηταν γεματος φαρμακι για τον πρωθυπουργο. Επισης ο Μαντελσον συναντηθηκε με Ρωσσο ολιγαρχη που ηταν καπως παραξενο μια και ηταν υπευθηνος για ταριφες στην εισαγωγη αλουμινιου στην ΕΕ
Αυτο ηταν ενα ασχημο πραγμα - μια και επροκειτο για ιδιωτικη συζητηση - ιδιαιτερα οταν προς εκπληξη των παντων, ο Μαντελσον εγινε υπουργος πριν 3 εβδομαδες. 
Τωρα ηταν η σειρα της αλλης παραταξης να παρει εκδικηση. Στην διαρκεια των ιδιων διακοπων ο σκιωδης συναντηθηκε με τον ιδιο Ρωσσο ολιγαρχη και του ζητησε χρηματικη συνδρομη για το συντηρητικο κομμα. Ο σκιωδης αρνειται τα παντα αλλα η βρωμα βγηκε.
Ειναι αδυνατον το να πεις ποιος λεει αληθεια αλλα δειχνει το πως οι πολιτικοι προσελκυονται στα χρηματα και πρεπει καποιος να ειναι ιδιαιτερα προσεκτικος οταν εχει καποια θεση μια και ειναι πολυ ευκολο να κατηγορηθει για μη σωστη συμπεριφορα.

blog comments powered by Disqus