Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2008

Ραντεβού με τον...κλέφτη

Ένας "νέος" τρόπος δράστης διαρρηκτών οι οποίοι ανενόχλητοι αδειάζουν στην κυριολεξία ολόκληρα σπίτια είναι ο εξής:

Η ΜΕΘΟΔΟΣ ΤΟΥΣ!
Κάποιος άγνωστος παίρνει τηλέφωνο στο σπίτι του υποψήφιου θύματος (το οποίο έχουν από πριν σταμπάρει) και ισχυρίζεται ότι είναι από εταιρεία ταχυμεταφορών (courier). Λέει ότι έχει ένα δέμα να του παραδώσει, προφασίζεται όμως ότι δεν γνωρίζει πότε θα μπορούν να του το παραδώσουν, γι' αυτό και ζητάει να του πει (το θύμα) πότε θα είναι σπίτι και πότε θα λείπει. Έτσι, από αφέλεια το θύμα αποκαλύπτει μέρες και ώρες που θα λείπει ή συνηθίζει να λείπει (ακόμα χειρότερα), κι έτσι οι διαρρήκτες έρχονται ανενόχλητοι σε μέρα και ώρα ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ότι θα είναι μόνοι και αδειάζουν το σπίτι.

Επειδή όμως κάθε πρόβλημα έχει και τη λύση του, ορίστε μία απλή ενέργεια που μπορεί να σας γλιτώσει από κακοτοπιές.

Η ΛΥΣΗ:
Αν δεχτείτε ένα τέτοιο τηλεφώνημα από άγνωστο, μη βιαστείτε να αποκαλύψετε πότε λείπετε από το σπίτι, αλλά.... ΡΩΤΗΣΤΕ ΑΠΟ ΠΟΙΟΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΕΜΑ.
Ο λόγος είναι απλός. Οι εταιρείες courier γνωρίζουν πάντα τον αποστολέα των δεμάτων, καθώς καταχωρείται στα χειρόγραφα παραστατικά που συνοδεύουν το δέμα, αλλά και στα κομπιούτερ της εταιρείας. Έτσι, θα αιφνιδιάσετε τον διαρρήκτη, ο οποίος το πιθανότερο είναι να κομπιάσει διότι δεν θα ξέρει κάποιο γνωστό σας πρόσωπο να υποδείξει......
Αν παρ' ελπίδα ισχυριστεί ότι το δέμα προέρχεται από κάποια Τράπεζα ή εταιρεία, ζητήστε πάλι όνομα και τηλέφωνο του αποστολέα (καθώς κανείς τους δεν στέλνει ανώνυμα δέματα-γράμματα), ώστε να επικοινωνήσετε εσείς με την Τράπεζα ή εταιρεία.
blog comments powered by Disqus