Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2008

Αμερικανικες εκλογες

Το κλισε ειναι οτι οι Αμερικανικες εκλογες ειναι σημαντικες επειδη οτι αποφασεις παιρνει η μοναδικη υπεδυναμη εχουν επιδραση σχεδον σε καθε μερα του κοσμου.
Ειναι ενδιαφερον η διαφορα καλυψης των εκλογων απο τα ελληνικα και τα εδω ΜΜΕ
Παντα οι ελληινκες εφημεριδες αναφερονται στην ομογενεια και τι θεσεις θα εχει ο νεος προεδρος για τα ελληνοτουρκικα, σκοπια κτλ
Η εδω καλυψη ειναι καπως ποιο κυνικη με την εννοια οτι γενικα δεν αλλαζουν φοβερα τα πραγματα οταν εκλεγεται ενας νεος προεδρος.
Νομιζω οτι τα ελληνικα θεματα δεν εχουν επηρεαστει απο τους διαφορους προεδρους των τελευταιων ετων. Για τα περισσοτερα ζητηματα δεν υπαρχει προοδος κατι που για τα περισσοτερα ελληνικα θεματα ειναι ασχημο. πχ οσο κραταει το θεμα των Σκοπιων ολο και περισσοτερο το status quo εδραιωνεται.
Η αμερικανικη πολιτικη γενικα παραμενει η ιδια και γεγονοτα σαν το 9/11 εχουν επιρροη που δεν μπορει να προβλεφθει.
Επισης η σχεση Βρεττανιας - ΗΠΑ ειναι τελειως διαφορετικη απο καθε αλλη χωρα. Η λεγομενη ειδικη σχεση μεταξυ των 2 κρατων ειναι μοναδικη. Φυσικα τα τελευταια χρονια - ειδικα με το πολεμο στο Ιρακ - ο Τονι Μπλερ κατηγορηθηκε οτι δεν ηταν απλα συμμαχος αλλα ηταν το σκυλακι του Μπους και απλα ακολουθησε την αμερικανικη πολιτικη 'του πολεμου κατα της τρομοκρατιας'
blog comments powered by Disqus