Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

H Καβαλα στο BBC News

Χθες το βραδυ στο δελτιο των 10 στο BBC ειχε ανταποκριση απο την Καβαλα " μια πολη με τα μεγαλυτερα ποσοστα ανεργιας στην Ελλαδα". Μια μουντη Καβαλα, συννεφιασμενη και με βροχη. Στην ιχθυοσκαλα ο Τακης Εμμανουηλιδης ειπε οτι το προβλημα του χρεους ειναι ευρωπα'ι'κο και κατα τα λεγομενα του ανταποκριτη, η ιχθυοσκαλα ειναι ευφορο εδαφος για το Συριζα.

Μετα μιλησε με μια γυναικα που εχασε τη δουλεια της οταν η εταιρεια που δουλευε μεταφερθηκε στη Βουλγαρια και μια οικογενεια με 4 ατομα ζει με τα 800 ευρω του συζηγου. Το πανεπιστημιο ειναι πλεον μακρυνο ονειρο για τα εφηβα αγορια της. ΟΠως ειπε παντα ζουσε μεσα στα ορια της, δεν δανεισθηκε ποτε και δεν καταλαβαινει πως βρισκεται να πληρωνει για τα δανεια των πολιτικων. Παντα ψηφιζε συντηρητικα (φανταζομαι οτι εννοει ΝΔ) αλλα αυτη τη φορα θα ψηφισει Συριζα.

Ακολουθησε επισκεψη στην εταρεια μπυρας Βεργινα. Ο ιδιοκτητης θεωρει οτι εξοδος απο το ευρω θα ειναι καταστροφικη αλλα οπως και καθε σωστη επιχειρηση κανει σχεδια για οποιοδηποτε ενδεχομενο. Η επιχειρηση χαρακτηρισθικε σαν μια σπανια επιτυχια, μια ιδιωτικη εταιρεια που παει καλα, το ειδος εταιρεια που χρειαζεται η Ελλαδα. Καταπληκτικα αγγλικα απο τον ιδιοκτητη.
Το διλημμα κατα τον ανταποκριτη ειναι οτι η πλειοψηφια των Ελληνων θελουν να μεινουν στο ευρω αλλα χωρις τα μετρα που απαιτουν οι δανειστες και οι δανειστες να λενε οτι δεν μπορεις να συνεχισεις να ξοδευεις τα λεφτα καποιου αλλου χωρις ενα καθαρο δρομο για το πως θα αποπληρωθουν τα χρεη.


blog comments powered by Disqus