Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015

Λαπαβιτσας

Ο Λαπαβιτσας δεχεται σφοδρεια κριτικη για τις θεσεις του σχετικα με επιστροφη σε εθνικο νομισμα αλλα οχι με την μορφη αντιλογου, ειναι περισσοτερο σε προσωπικο επιπεδο.
Εχω δει 2 κατηγοριες που επαναλαμβανονται συχνα.
1. Εχει λεφτα στο εξωτερικο (ισως να ειναι και μαυρα) και επομενως τον βολευει ενα υποτιμημενο νομισμα ωστε να αγορασει πραγματα φθηνα στην Ελλαδα.
Συμφωνα με το βιογραφικο του, ο Λαπαβιτσας ζει στην Αγγλια απο το 1978, απο το 1991 ειναι καθηγητης πανεπιστημιου και ειναι φυσιολογικο να εχει λεφτα εκει (που αλλου θα τα ειχε), ισως να εχει και πολλα χρηματα και σιγουρα εχει οικονομικες υποχρεωσεις στην Αγγλια. Απο αυτο το πως γινεται η συνδεση οτι θελει δραχμη για να γινει πλουσιος στην Ελλαδα δεν το καταλαβαινω.
2. Οι θεσεις για δραχμη ειναι εκ του ασφαλους. Θα μπορουσε να επιστρεψει στο σπιτι του ενω οι εν Ελλαδι θα υποφερουν με την δραχμη.
Αυτο δεν το ξερουμε, θα μπορουσε καποιος να ισχυρισθει  οτι αν η ΛΕ εκλεγει και φερει εθνικο νομισμα, ο Λαπαβιτσας θα παραμεινει στην Ελλαδα για να το υλοποιησει. Το τι θα κανει σε 5 χρονια δεν ξερουμε.
Ειναι υποκριτης λοιπον ο Λαπαβιτσας? Δεν το πιστευω, εχει παραμεινει σταθερος στις ιδεες του εδω και πολλα χρονια.
Στην Αγγλια υπαρχει ενα αλλο ειδος τεστ υποκρισιας για αριστερους. Που στελνεις τα παιδια σου σχολειο. Πανε στο τοπικο σχολειο, 'η' τα στελνεις σε ιδιωτικο 'η' επιλεκτικο σχολειο. Ειναι απιστευτο το ποσοι πολιτικοι στην Αγλλια μιλανε για την Παιδεια αλλα τα παιδια τους πανε σε ιδιωτικα σχολεια (κατι που εκανε και ο Τσιπρας προσφατα?)
Δεν ξερω αν ο Λαπαβιτσας εχει παιδια αλλα θα ηταν ενδιαφερον σε τι σχολειο (πηγαν/πανε)
Ο νεοκλεγεις αρχηγος του εργατικου κομματος (γνησια για πρωτη φορα τοσο αριστερος αρχηγος), χωρισε την γυναικα του και ενας απο τους λογους ηταν η επιλογη σχολειου. Ο Κορμπιν μενει στο Ισλιγκτον στο Βορειο Λονδινο, γνωστο για τους σοσιαλιστες της σαμπανιας, αλλα με πολυ ασχημα σχολεια. Ηθελε να στειλει τα παιδια του σε τοπικο σχολειο, αλλα η γυναικα του ειχε διαφορετικη γνωμη. Χωρισαν και η γυναικα του εστειλε τα παιδια σε επιλεκτικο σχολειο (στο οποιο πηγε και ο γυιος μου)

blog comments powered by Disqus