Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

Γιατι δεν θα ψηφισω

Ειναι παραξενο το πως η επιλογη μιας τυχαιας ημερομηνιας για επισκεψη στην Ελλαδα ειναι πολυ πιθανον να ειναι ημερα εκλογων.
Εχω ψηφισει μονο μια φορα, σαν στρατιωτης στην Αθηνα, σε εκλογικο κεντρο στο Κολωνακι, το οποιο ο ελληνικος στρατος προστατευε απο αυτους που θα ηθελαν να νοθευσουν το αποτελεσμα (ηταν ενα καλο τριημερο στο κεντρο της Αθηνας με πολλες μπυρες, σουβλακια και πιτσες)
Το ερωτημα λοιπον ειναι να ψηφισω και αν ψηφισω τι?
Για πολλα χρονια ολα τα κομματα απαιτουσαν ψηφο για ελληνες του εξωτερικου, αλλα αν και εδω και παρα πολλα χρονια ανηκω σε αυτη την κατηγορια δεν νομιζω οτι ειναι σωστο.
Καταλαβαινω αν καποιος βρισκεται στο εξωτερικο για δουλειες να μπορει να ψηφισει. Αλλα γιατι καποιος που ουσιαστικα δεν εχει καμμια σχεση με την Ελλαδα να εχει το δικαιωμα να επηρεασει το τι θα γινει στην Ελλαδα? Δεν ζεις στην Ελλαδα, δεν πληρωνεις φορους, δεν εχεις απολαβες και επομενως δεν πρεπει αν επηρεασεις το αποτελεσμα που θα εχει επιπτωσεις για την χωρα.
Το ιδιο ισχυει αν τυχαινει να εισαι στην Ελλαδα, οπως κατα πασα πιθανοτητα να συμβει με μενα. Με ενδιαφερει το τι θα γινει στην Ελλαδα και φυσικα θελω τα πραγματα να βελτιωθουν σημαντικα. Αλλα οι μοναδικοι που μπορουν να εκτιμησουν το τις τους λενε, να συζητησουν, να αναλυσουν προτασεις και να αποφασισουν ειναι οι εν Ελλαδι.
Δεν ζηλευω καθολου αυτους που θα χρεασθει αποφασισουν το θα ψηφισουν!
blog comments powered by Disqus