Σάββατο 17 Μαΐου 2014

Εντυπωσεις

Στην συζητηση (debate στα ελληνικα) που εγινε απο την γιουροβιζιον με του υποψηφιους προεδρους, ειδα και ακουσα για πρωτη φορα τον Αλεξη Τσιπρα (και ολους τους αλλους επισης)
Διαβασα σχολια για τον Τσιπρα σε ελληνικους ιστιοτοπους και δεν θα ειναι εκπληξη για κανενα οτι ειναι αναλογα με την πολιτικη τοποθετηση του σχολιαστη.
Η εντυπωση μου ηταν οτι ο Τσιπρας 'μιλουσε' στους ελληνες ψηφοφορους και οχι στους ευρωπαιους. Ισως επειδη οι ευρωεκλογες στην Ελλαδα εχουν μεγαλυτερη σημασια απο οτι σε αλλες χωρες μια και θεωρουνται σαν δημοψηφισμα για την παρουσα κυβερνητικη συμμαχια (πχ στη Βρετανια το UKIP που δεν εχει ουτε ενα βουλευτη θα ειναι πρωτο 'η' δευτερο κομμα στις ευρωεκλογες αλλα αυτο δεν σημαινει τιποτα οταν ερθει η ωρα των βουλευτικων εκλογων)
Μερικα αρνητικα σχολια για τον Τσιπρα ηταν γελοια - δεν φορουσε γραβατα, δεν μιλουσε Αγγλικα κτλ
Σημασια ειχε το τι ελεγε και σε απλη και λα'ι'κη μεταφραση αυτα που ελεγε ο Τσιπρας ηταν - ξεγραψτε τα δανεικα, δανειστε μας περισσοτερα και θα φερουμε την αναπτυξη.Νομιζω οτι οι αλλοι υποψηφιοι (με εξαιρεση την πρασινη που επισης μιλουσε περι ανεμων και υδατων) αναφερθηκαν στην αναγκη δημοσιονομικης πειθαρχιας και οτι τα λεφτα για την αναπτυξη πρεπει να βρεθουν απο καπου και οχι μονο απο δανεισμο.
Ειχα γραψει πριν 2-3 χρονια οτι το ΣΥΡΙΖΑ μου θυμιζε το ΠΑΣΟΚ. Δεν μιλαω σε ιδεολογια αλλα σε πολιτικη. Το ΠΑΣΟΚ ελεγε ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ιδιο συνδικατο αλλα αυτο ξεχασθηκε με το που εγινε κυβερνηση.
Ειναι απολυτα εφικτο οτι το ΣΥΡΙΖΑ θα βρεθει στην κυβερνηση. Προβλεπω οτι οπως και το ΠΑΣΟΚ εκανε το 1981, θα ακολουθησει μια πολυ διαφορετικη πολιτικη απο αυτα που λεει τωρα.

blog comments powered by Disqus