Δευτέρα, 3 Μαρτίου 2014

... Από το Πάρκο στη Μυροβόλο«Με συνέχιση της επαγγελματικής οικογενειακής τους παράδοσης, οι αδελφοί Δημήτρης και Φάνης Σωτηρίου Τσαλκιτζόγλου εκόσμησαν την παραλιακήν μας λεωφόρο (Μέγαρο Μαυρίδη) με την νέα ΜΥΡΟΒΟΛΟ ΑΝΟΙΞΗ, ένα μοντέρνο σε επίπλωση και πλουσιώτατο σε είδη Ζαχαροπλαστείο. Τα εγκαίνιά του έγιναν την περασμένη Κυριακή.....» 

Εφημερίδα Πρωΐνή
21 Νοεμβρίου 1971Τότε λοιπόν  ξεκίνησε να λειτουργεί το νέο κατάστημα της Μυροβόλου, που σε λίγα χρόνια θα γινόταν το μόνιμο στέκι μας.

Τους χειμώνες καθόμασταν στο εσωτερικό του μαγαζιού, πάνω στο πατάρι (τα ζευγαράκια ή οι κοπανατζήδες ) ή κάτω, με πρεπαρέ, αχνιστούς λουκουμάδες με κανέλα και καφέδες.
Τα καλοκαίρια, το πρωί, στα έξω τραπεζάκια με μπουγάτσα και τυρόπιτες ή παγωτό Μόκα, περιμένοντας το λεωφορείο για το Μπάτη.
Και το βράδυ πάλι εκεί, με μπύρες και ατέλειωτες συζητήσεις και σχέδια για ταξίδια και εκδρομές. Όλοι οι θαμώνες ήταν γνωστοί και φίλοι.
Σημείο αναφοράς και τόπος συνάντησης, αρκούσε να περάσεις μια βόλτα, για να βρεις την παρέα σου ή κάποιον που αναζητούσες.
Ένα ξεχωριστό για τη γενιά μας μαγαζί, με ιδιαίτερη βαρύτητα στη μνήμη και στη καρδιά μας.


blog comments powered by Disqus