Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

Ραμπο με σκουπες

Δεν μπορω να ισχυρισθω οτι ειμαι καλος χρηστης των Ελληνικων αλλα περιμενω απο ατομα που η σωστη χρηση της γλωσσας ειναι μερος της δουλειας τους να κανουν  μια καλυτερη προσπαθεια. Οποτε βλεπω τους κομβους ελληνικων εφημεριδων, σχεδον παντα υπαρχει αναφορα σε ραμπο και σκουπες.
Το αστειο για μενα, ειδικα με τον ορο ραμπο, ειναι οτι ο ηρωας της ομωνυμης ταινιας ηταν εκτος συστηματος ενω η ελληνικη χρηση αναφερεται σε δημοσιους λειτουργους. Δεν νομιζω οτι ο Σταλον ειχε το ΣΔΟΕ υποψη του οταν εκανε την ταινια.
Ο ορος σκουπα ειναι απο μονος του σκουπα για διαφορες μαζικες πραξεις απο οργανα του κρατους - δεν ειναι γνωστο αν ειναι ομαδες ραμπτο 'η' οχι- απεναντι σε ομαδες που συνηθως ειναι εκτος συστηματος (μεταναστες, φοροφυγαδες, συνηθεις υποπτοι)
Ολα αυτα ομως δειχνουν οτι ο λογος που το κρατος χρειαζεται ραμπο και επιχειρησεις σκουπα, ειναι οτι δεν κανει σωστα τη δουλεια απο την αρχη με αποτελεσμα να χρειαζεται να κανει πραγματα που δινουν την εντυπωση οτι κατι γινεται επιτελους με το προβλημα των ____________
Νομιζω οτι θα πρεπει ο καθε ραμπο να παρει μια σκουπα και να καθαρισει τις γοπες που παραβιαζουν τον νομο περι απογορευσης καπνισματος σε κλειστους χωρους.
blog comments powered by Disqus