Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013

Καθαρή Δευτέρα 2013


Σήμερα το πρωί ξύπνησα νωρίς κι έκανα το λάθος να ανοίξω τον υπολογιστή. Άρχισα να διαβάζω:
Λάουρα Μπολντρίνι: « Χρειάζεται να δώσουμε μάχη κατά της φτώχειας και όχι κατά των φτωχών. Πρέπει να ξαναγεννηθεί η ελπίδα, γιατί μία ολόκληρη γενιά υποφέρει και εγκαταλείπει αναγκαστικά την Ιταλία...
Τομάτο Σιόπα: « Μισή ή και μία ολόκληρη γενιά Ελλήνων θα υποφέρει....»
Μάρτιν Σούλτς: « Σώσαμε τις τράπεζες, αλλά κινδυνεύουμε να χάσουμε μία γενιά...»
Ζαν Κλοντ Γιουγκέρ: « Όποιος πιστεύει ότι δεν τίθεται πλέον το αιώνιο ερώτημα περί ειρήνης και πολέμου στην Ευρώπη, πλανάται οικτρά. Οι δαίμονες δεν έχουν φύγει, απλά κοιμούνται...»

Συνθήκες μεσοπολέμου, διάλυση του ευρώ, διάλυση της Ευρώπης, Τρίτος πόλεμος στην Ευρώπη, χαμένες γενιές, χαμένες ελπίδες , φτώχεια,  60% ανεργία στους νέους , άνοδος της Λεπέν, Χρυσή Αυγή, Βορράς -Νότος, απειλή, κίνδυνος, λιτότητα, άρνηση, εθνικισμός, λαϊκισμός....Αυτές είναι οι λέξεις που διαβάζουμε, αυτή είναι η ζωή που ζούμε.
Φτάνει όμως τόση μαυρίλα. Σήμερα είναι Καθαρή Δευτέρα.  Κλείνω αμέσως τον υπολογιστή και κατεβαίνω στο κέντρο για την παραδοσιακή λαγάνα. Είναι πρωί και η κίνηση στους δρόμους λίγη, κι έτσι βρίσκω  την ευκαιρία να ανέβω  στο κάστρο και να θαυμάσω τη θέα της πόλης.
Στο γυρισμό βλέπω στην Ομόνοια κάποιους έμπορους να  βγάζουν στο πεζοδρόμιο τους χαρταετούς που θα πουλήσουν (και όπου το κιτς κυριαρχεί).
Όμως η κρίση είναι παντού. Ακόμη και ''πίσω'' από τους χαρταετούς.....
                                              ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ



blog comments powered by Disqus