Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

Συμπτωσεις

Συνατησα καθ'οδον προς την δουλεια, εναι γειτονα που ειναι Τουρκος και δημοσιγραφος. Καλυπτει τουρκικα θεματα απο μια διεθνη γωνια και αναμεσα απο τα αλλα συζητησαμε την υποθεση Sledgehammer που οδηγησε στη φυλακη πολλους Τουρκους αξιωματικους. Ο Τουρκικος στρατος βλεπει τον εαυτο του σαν θεματοφυλακα της κεμαλικης κληρονομιας και απο το 1960 εχει κανει 3 πραξικοπηματα και εχει συνεχη αναμιξη στην πολιτικη ζωη της χωρας.
Αυτες ομως οι καταδικες βασιζονται σε σαθρα στοιχεια και πολλοι πιστευουν οτι ειναι μερος της τακτικης του Ερντογαν να εξαφανισει ολους τους αντιπαλους στον δρομο του σε μια ενισχυμενη προεδρια. Ειναι γεγονος οτι οι δημοσιογραφοι στις φυλακες ειναι ολοι αντιθετοι με την πολιτικη του Ερντογαν.
Στη συζητηση λοιπον λεγαμε, οτι στην σημερινη εποχη ειναι πιο δυσκολο να κανεις πραξικοπημα μια και ειναι αδυνατο να ελεγξεις τα ΜΜΕ οπως εγινε στη Ελλαδα το 1967. Το ιντερνετ δινει στον καθενα την δυνατοτητα να μεταδωσει ειδησεις.
Με εκπληξη λοιπον διαβαζω οτι υπηρχε περιπτωση πραξικοπηματος στην Ελλαδα και κανενας δεν το πηρε χαμπαρι, περα απο την κυβερνηση. Ο κομμουνιστικος κινδυνος αντικατασαθηκε απο τον μεταναστευτικο κινδυνο και φυσικα η χωρα χρειαζεται αυτεπαγγελτους σωτηρες που ξερουν τι πρεπει να γινει. Το τι ακριβως (δεν) εγινε, ισως αποκαλυφθει τις επομενες μερες. Προσωπικα το βρισκω απιθανο, αλλα σε μια χωρα που η αστυνομια συμβουλευει εναν πολιτη να παρει τηλεφωνο την ΧΑ αν ενοχλειται απο μεταναστες, ολα πλεον ειναι πιθανα.
blog comments powered by Disqus