Παρασκευή 27 Μαρτίου 2009

Οδός Τενέδου ή Δήμος/χαφιές (;;;)

Μετά το κράτος/κλέφτη/απατεώνα έχουμε τώρα και τον Δήμο/χαφιέ.
Πριν από λίγο άκουσα τον αρμόδιο αντιδήμαρχο να επαίρεται ότι ο Δήμος θα τοποθετήσει ραντάρ καταγραφής της ταχύτητας στην επικίνδυνη οδό Τενέδου. Στην εύλογη ερώτηση αν ο Δήμος θα βεβαιώνει τις παραβάσεις, απάντησε ότι ο Δήμος δεν έχει αυτό το δικαίωμα (σωστά) γι' αυτό θα στέλνει τις φωτογραφίες στην Αστυνομία που θα κάνει τις ανάλογες βεβαιώσεις!
Δεν αντιδρώ στην απόφαση αστυνόμευσης του συγκεκριμένου δρόμου (για όσους δεν ξέρουν, είναι ο δρόμος που ξεκινάει από το Περιστέρι και φθάνει μέχρι την Καλαμίτσα), όπως και κάθε άλλου, ιδιαίτερα όταν είναι τόσο επικίνδυνος. Με ξενίζει η συμπεριφορά του Δήμου. Νομίζω ότι θα αρκούσε η πίεση στην Τροχαία να τοποθετήσει εκείνη σταθερό ραντάρ, αλλά φαίνεται ότι στον Δήμο έχουν λύσει όλα τα προβλήματα προστασίας των πολιτών και τώρα υποκαθιστούν και άλλες Υπηρεσίες σε θέματα αρμοδιότητάς τους!
Παρεμπιπτόντως, να αναφέρω μερικά χαρακτηριστικά του δρόμου για τα οποία δεν έχει γίνει ως τώρα τίποτε:
1. Ο δρόμος μοιάζει ταχείας κυκλοφορίας (δυο ρεύματα ανά κατεύθυνση, διαχωριστική νησίδα) αλλά δεν είναι. Ιδιαίτερα στο ρεύμα προς Καλαμίτσα υπάρχουν πέντε-έξι συνδέσεις με παρακείμενους δρόμους, χωρίς φωτεινούς σηματοδότες.
2. Όταν λειτουργήσει το νέο Δικαστικό Μέγαρο, θα δημιουργηθεί μεγάλο πρόβλημα από την μη ύπαρξη κυκλοφοριακών υποδομών (χώροι στάθμευσης, ανεμπόδιστη προσέλευση και αποχώρηση πεζών και οχημάτων).
3. Υπάρχει στάση λεωφορείου στο ρεύμα προς Καβάλα, για την οποία δεν υπάρχει νόμιμος τρόπος πρόσβασης, πλην των εργαζομένων στην Ιχθυόσκαλα! (Ένα, τουλάχιστον, από τα θύματα έχασε τη ζωή του προσπαθώντας, φορτωμένο με τις σακούλες από το παρακείμενο πολυκατάστημα, να διασχίσει τον δρόμο προς την στάση του λεωφορείου).
blog comments powered by Disqus