Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2008

Οικονομικη κριση

Διαβαζω οτι ο Ελληνας πρωθυπουργος πιστευει οτι η διεθνης κριση δεν θα επηρεασει την Ελλαδα.
Ελπιζω να εχει δικαιο και ολα τα δανεια που παιρνει η Ελλαδα να μην τα παιρνει απο τις μεγαλες τραπεζες που βρισκονται στα ζορια και εχουν σταματησει να δινουν δανεια.
Ελπιζω οτι οι επενδυσεις του κρατους σε διαφορα 'οικονομικα προιοντα' σε τραπεζες του εξωτερικου να παραμεινουν αγγιχτα.
Αλλα για καποιο λογο πιστευω οτι κανει λαθος.

Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2008

Κερκυρα

Διαβασα σημερα το πρωι στην εφημεριδα οτι υπαρχει ενα κινημα αυτονομησης της Κερκυρας.
Οι αυτονομιστες λενε οτι η Κερκυρα φερνει πολλα λεφτα στην Ελλαδα αλλα η πολιτεια την εχει εγκαταλειψει.
Ο ηγετης του κιμηματος λεει οτι ηταν το μεγαλυτερο λαθος η ενωση της Κερκυρας με την Ελλαδα πριν 150 χρονια.
Φανταζομαι οτι προκειται οχι απλως για μειοψηφια αλλα για μηδαμινη μειοψηφια που καταφεραν ομως να κανου δημοσιοτητα.
Το αρθρο ειναι εδω

Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2008

ΔΗΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ / Μια απορία

Μια προσωπική ιστορία...
Παρασκευή 4 Ιουλίου. Βρίσκομαι στη Μόσχα, όμως στην Καβάλα κάνει κακοκαιρία. Το βραδάκι, ένα δέντρο, που ήταν σε οικόπεδο κοντά στο σπίτι μου, πέφτει και προξενεί ζημιές σε τρία αυτοκίνητα που ήταν νόμιμα παρκαρισμένα. Το δικό μου, τέταρτο στη σειρά, φαίνεται ότι τη γλίτωσε. Βέβαια, η ανησυχία είναι πολύ μεγάλη, τα τηλεφωνήματα Μόσχα-Καβάλα και αντιστρόφως αλλεπάλληλα και τελικά το αυτοκίνητο απομακρύνεται με τη βοήθεια ενός γείτονα και του Απόστολου.
Παρασκευή 11 Ιουλίου. Έχω επιστρέψει και μετά από πλύσιμο διαπιστώνω ότι το αυτοκίνητο τελικά δεν τη γλίτωσε τελείως. Έχει τρία μικρά βαθουλώματα στην αριστερή πλευρά πάνω από την πόρτα του οδηγού.
Ρωτώντας δεξιά και αριστερά πληροφορούμαι ότι πρέπει να αναζητήσω τον ιδιοκτήτη του οικοπέδου μέσω του Δήμου Καβάλας.
Απευθύνομαι στον Αντιδήμαρχο Τάσο Κυριατζή που με διαβεβαιώνει ότι θα ψάξει το θέμα και θα με ενημερώσει.
Μια βδομάδα αργότερα, επικοινωνώ ξανά μαζί του και μου λέει ότι το ψάχνει το θέμα και θα μου απαντήσει.
Πέντε μέρες αργότερα, τον ξαναρωτώ και μου λέει να ζητήσω ένα "αντίγραφο συμβάντος" από την Πυροσβεστική, όπου να φαίνεται ότι το αυτοκίνητό μου έπαθε ζημιά από τη συγκεκριμένη πτώση του δέντρου και να επικοινωνήσω με τον κ. Παπακοσμά στο Γραφείο του Δημάρχου.
Παρασκευή 1 Αυγούστου, με το χαρτί της Πυροσβεστικής στο χέρι, βρίσκω τον κ. Παπακοσμά.
Αυτός συνεννοείται με τον Νομικό Σύμβουλο του Δήμου κ. Απόστολο Αγελαράκη και με παραπέμπουν στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, στον κ. Σταυρόπουλο.
Επισκέπτομαι τον κ. Σταυρόπουλο και εκείνος εκφράζει την έκπληξή του για την παραπομπή μου σ΄αυτόν, όμως, φιλότιμος, όπως φαίνεται ότι είναι, κάθεται και προσπαθεί να με εξυπηρετήσει. Ανατρέχει στα ηλεκτρονικά του κιτάπια και ανακαλύπτει ότι το οικόπεδο όπου ήταν το δέντρο ανήκει στον Δήμο Καβάλας! Με παραπέμπει στον κ. Αγελαράκη να μου υποδείξει τον δρόμο για να αποζημιωθώ.
Παρασκευή μεσημέρι και η επικοινωνία μου με τον κ. Αγελαράκη αδύνατη.
Τρίτη 5 Αυγούστου, επικοινωνώ με τον κ. Αγελαράκη, του εξιστορώ την κατάσταση και μου ζητά λίγο χρόνο, ως την Παρασκευή, να συνεννοηθεί με τον κ. Σταυρόπουλο και θα μου απαντήσει.
Τρίτη 19 Αυγούστου, τηλεφωνώ και πάλι στον κ. Αγελαράκη, που μου λέει ότι ο κ. Σταυρόπουλος είναι στην κανονική του άδεια και ότι θα επιληφθεί του θέματός μου αμέσως μόλις επιστρέψει.
Ο κ. Σταυρόπουλος επιστρέφει, αλλά τώρα απουσιάζει ο κ. Αγελαράκης.
Σεπτέμβρης πια και ο κ. Αγελαράκης πείθεται ότι το οικόπεδο ήταν ιδιοκτησίας του Δήμου. Με προτρέπει να ζητήσω μια εκτίμηση της ζημιάς, να βγάλω φωτογραφίες που να φαίνεται η ζημιά και με το χαρτί της Πυροσβεστικής να πάω στον Διευθυντή του Γραφείου του Δημάρχου κ. Καραπιπερίδη και να κάνω μια αίτηση για να αποζημιωθώ.
Χθες, με όλα τα χαρτιά στα χέρια, πηγαίνω στον κ. Καραπιπερίδη.
Ο κ. Καραπιπερίδης με κοιτά σαν UFO. Πρώτη φορά αντιμετωπίζει τέτοιο πρόβλημα.
Του εξηγώ ότι ακολούθησα τα βήματα που μου υπέδειξε ο Νομικός Σύμβουλος του Δήμου.
Επικοινωνεί μαζί του.
Πηγαίνει στο Γραφείο του Διευθυντή του Δήμου.
Ο Διευθυντής του Δήμου με καλεί και μου ανακοινώνει ότι ο Δήμος εκτελεί μόνο δικαστικές αποφάσεις και αν θέλω να αποζημιωθώ (μιλάμε για 200 € όλο κι όλο) θα πρέπει να ακολουθήσω την δικαστική οδό. Επίσης, δεν παραλείπει να με επιπλήξει διότι δεν ακολούθησα τον σωστό δρόμο!!! Έπρεπε από την αρχή να απευθυνθώ σ΄αυτόν.
Λοιπόν, έχουμε και λέμε:
Περίπου 450€ τηλεφωνικά τέλη για τις συνεννοήσεις από τη Ρωσία (γ--- την περιαγωγή σας),
Τρεις μέρες κανονική άδεια για το τρέξιμο,
200 € ζημιά και τρεις μέρες χωρίς αυτοκίνητο για την επιδιόρθωσή της,
Το κόστος από τις συνεννοήσεις (όλες από το δικό μου τηλέφωνο και όλες προς κινητά),
Χώρια η ψυχική επιβάρυνση.
Λοιπόν, αξίζει να προσφύγει κανείς στα Δικαστήρια διεκδικώντας 200€, επωμιζόμενος το πολλαπλάσιο των δικαστικών εξόδων;

Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2008

Αναταραχη

Αναρωτιεμαι εαν η εποχη που ζουμε ειναι απο τις χειροτερες (με εξαιρεση τον πολεμο). Οτι διαβαζω ειναι απογοητευση.
Ο ελληνικος τυπος ειναι γεματος ιστοριες με σκανδαλα.
Εδω το 'credit crunch' εχει αρχισει να επιδρα σε ολους τους τομεις της οικονομιας, με χιλιαδες απολυσεις, λιγοτερες δουλειες και γενικα η οικονομια να βαδιζει σε υφεση.
Ενας τομεας της δουλειας μου συνεργαζεται με εταιρειες που μαζευουν χρεη και πρεπει να πω οτι αυτες οι δουλεις εχουν αυξηση μια και ολοι που πηραν δανεια επι δανειων ξαφνικα δεν μπορουν να παρουν αλλα δανεια και φυσικα δεν μπορουν να ξεπληρωσουν τις οφειλες τους.
Παραλληλα η γενικη αυξηση σε τιμες καθημερινων πραγματων βαζουν ενα επιπλεον βαρος σε ολους. Τα μοναδικα που παραμενουν φθηνα ειναι τα ηλεκτρονικα και τα ρουχα, αλλα δεν μπορεις να φας μια τηλεοραση.
Ουσιαστικα ο πολυ ευκολος δανεισμος των τελευταιων χρονων εκανα πολλους να νομιζουν οτι μπορει να ζουν μια ζωη που το κανονικο εισοδημα τους δεν την επετρεπε.
Πηγα σε μια ομιλια ενος συγγραφεα που εγραψε ενα βιβλιο για την Παταγωνια, τουλαχιστον εκει εισαι οσο ποιο μακρυα γινεται απο τα γεγονοτα.



Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2008

Π.Α.Ρ.Τ.Α.

Αντιγράφω απο το mybike.gr

Ένα πρωτοποριακό επιστημονικό πείραμα παγκόσμιας σημασίας άρχισε τις προηγούμενες ημέρες στη χώρα μας, χωρίς όμως να λάβει τη σημασία που του αναλογεί.

Πρόκειται για την αποκορύφωση της αέναης αναζήτηση της ηθικής στην ελληνική πολιτική σκηνή, δηλαδή του μποζονίου "Π.Α.Ρ.Τ.Α" (Πολιτικοί Άνδρες σε Ρεμούλες και Τροφοδότες για Αφαίμαξη), ενός σωματιδίου που αποτελεί την απάντηση στο μυστήριο του πώς πολλοί πολιτικοί - από την οθωνική περίοδο και έπειτα - "κερδίζουν" σε μάζα και τραπεζικούς λογαριασμούς σε εξισωτική αντιδιαστολή με τα διογκούμενα διαφυγόντα κέρδη του δημοσίου και σε μαθηματική συνάρτηση με την απίσχνανση των εισοδημάτων των ελλήνων πολιτών.

Με επευφημίες και χειροκροτήματα έγινε δεκτή η ανακοίνωση του επικεφαλής του επιστημονικού εγχειρήματος ότι η ακτίνα των φορτισμένων με πρωτόνια ηθικής -σπανιότατα στην Ελλάδα- σωματιδίων, ξεκίνησε να ταξιδεύει στον ειδικά διαμορφωμένο κάτω από την ελληνική Βουλή Επιταχυντή.

Η ακτίνα με τα σωματίδια ηθικής είναι προσαρμοσμένη στα δεδομένα των ελλήνων πολιτικών πάντως, δηλαδή έχει το πάχος μίας ανθρώπινης τρίχας.

Οι προπαρασκευαστικές εργασίες για το πείραμα είχαν ξεκινήσει εδώ και πολλά χρόνια βέβαια. Στο πείραμα βασικό ρόλο πειραματόζωου διαδραματίζει και ο ελληνικός λαός.

Ο επικεφαλής του προγράμματος επισήμανε: "Υπάρχουν δύο συναισθήματα. Η ικανοποίηση της ολοκλήρωσης ενός μεγάλου εγχειρήματος και η ελπίδα των μεγάλων ανακαλύψεων νέων deals κατά του δημοσίου συμφέροντος που βρίσκεται μπροστά".

Το πείραμα δεν θα δώσει απαντήσεις άμεσα, αλλά σε βάθος χρόνου.

Οι επιστήμονες ευελπιστούν να "φωτογραφίσουν" τις συνθήκες που επικράτησαν 175 χρόνια πριν στην Ελλάδα, αμέσως μετά την έλευση του Όθωνα στη χώρα μας και τη "Μεγάλη Έκρηξη" που σημειώθηκε σε περιπτώσεις ρεμούλας και σκανδάλων που ήταν η αρχή της διαμόρφωσης του Σύμπαντος του δημόσιου τομέα και της πολιτικής Ζωής όπως τη γνωρίζουμε σήμερα.

Τα ευρήματα θα είναι πολύτιμα, καθότι, όπως λένε οι επιστήμονες, μόνο το 4% του των σκανδάλων κατά του δημοσίου είναι δυνατόν να γίνει σήμερα ορατό μέσω του "μικροσκοπίου" της Δικαιοσύνης.

Το υπόλοιπο 23% αποτελείται από Σκοτεινή Ύλη και το 73% από Σκοτεινή Ενέργεια, ήτοι κρυφούς τροφοδότες τραπεζικούς λογαριασμούς υπεράκτιες ή εξωχώριες εταιρείες κλπ κλπ κλπ.

Αυτά τα "σκοτεινά" σημεία αναμένεται να φωτιστούν από όσα πρόκειται να διαδραματιστούν μέσα στον Μεγάλο Επιταχυντή.

Σημειώνεται ότι η επαλήθευση του μποζονίου Π.Α.Ρ.Τ.Α προαπαιτεί την ύπαρξη της διατυπωμένης θεωρίας της (α)σχετικότητας.

Σύμφωνα με τη θεωρία αυτή, ο πλουτισμός των πολιτικών και των ημετέρων δε θεωρείται ως το αποτέλεσμα μιας δύναμης, αλλά οφείλεται στην εις το διηνεκές καμπύλωση των νόμων η οποία προκαλείται από την περιεχόμενη στον χωρόχρονο ύλη και ενέργεια των συμφερόντων καθώς και από την αναρμοδιότητα των αρμοδίων να παρέμβουν ή ακόμη και να γνωρίζουν (μόνιμες επωδοί: "εγώ είμαι άσχετος/ αναρμόδιος/ δεν ξέρω" εξ ου και θεωρία της (α)σχετικότητας).

Η επαλήθευση του μποζονίου Π.Α.Ρ.Τ.Α σε συνάρτηση με την θεωρία της (α)σχετικότητας θα οδηγήσει σε μια ενοποιημένη θεωρία, δηλαδή στην ενοποίηση των θεμελιωδών φυσικών/ κοινωνικών δυνάμεων που ασκούνται προκειμένου να επιτευχθούν τέτοιας έκτασης φαινόμενα ατιμωρησίας, διαφθοράς και πολιτικού παχυδερμισμού στη χώρα μας.

Πάντως, η φημολογία ότι το πείραμα θα προκαλέσει τη διάνοιξη μιας τεράστιας "μαύρης τρύπας" που θα καταπιεί την ελληνική Βουλή μαζί με υπουργούς, βουλευτές και πολιτευτές δεν ευσταθεί.

Το πολιτικό σύστημα ξέρει να αυτοσυντηρείται, και η διαφθορά στη χώρα μας έχει τόσο γερά θεμέλια που υπερβαίνει κάθε νόμο, ανθρώπινο, φυσικό ή ηθικό, καθώς και την κοινή λογική…

Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2008

Εκθεση βιβλιου στην Αθηνα - ενα μυνημα απο την Νοελ

Για τους συμμαθητές που μένουν στην Αθήνα και τους συμμαθητές από την Καβάλα που θα βρίσκονται αυτή την Κυριακή στην Αθήνα:

Τους προσκαλώ στην Έκθεση Βιβλίου στην οδό Διονυσίου Αεροπαγίτου (κάτω από την Ακρόπολη. Μετρό: Στάση «Ακρόπολη»), στο περίπτερο 71 των Εκδόσεων Ψυχογιός. Θα είμαι εκεί μόνο αυτή την Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου, 8-10 το βράδυ, για να κουβεντιάσω με αναγνώστες, να με γνωρίσουν και να τους γνωρίσω, και να υπογράφω βιβλία.

Εάν ενδιαφέρει κάποιον παλιό συμμαθητή ή συμμαθήτρια, θα χαρώ να ειδωθούμε.

Νοελ Μπαξερ

Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2008

Αναμνησεις

Κατα την διαρκεια της προετοιμασιας της περσυνης συναντησης, πολλες φωτογραφιες απο τα μαθητικα μας χρονια ανακαλυφθηκαν και νομιζω οτι ηταν ενα απο τα στοιχεια που δημιουργησε την προ-συναντηση ατμοσφαιρα .
Χρειαζεται να ευχαριστησουμε πολλα ατομα που βρηκαν τις φωτογραφιες και ειδικα 2 ατομα που τις 'ζωντανεψαν'
Ο Χρηστος Χριστοφοριδης εκανε την ψηφιακη επεξεργασια που επετρεψε τις φωτογραφιες να δειχτουν ηλεκτρονικα και ο Χρηστος Κουκουματσας που εκανε το DVD της συναντησης.
Ολα αυτα ηταν στοιχεια που εκαναν την συναντηση του 2007 αξεχαστη.
Σαν τεχνολογικο πειραμα πηρα την εισαγωγη του DVD και για οσους και οσες δεν εχουν δει το DVD δειτε το παρακατω. Ειδικα η μουσικη επενδυση θα φερει πολλες αναμνησεις απο μαθητικα παρτι
Μερος πρωτο



Μερος δευτερο

Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2008

Εντυπωσεις απο την συναντηση - Νοελ Μπαξερ

Λοιπόν, να σας πω κι εγώ τις εντυπώσεις μου από την συνάντηση:
Πρέπει να ξεκαθαρίσω πως είναι λίγο κουνημένες εντυπώσεις γιατί έφτασα Καβάλα λίγες ώρες πριν συναντηθούμε, με το τρένο Αθήνα-Δράμα. Όταν έφτασα στην Τόσκα ακόμη κουνιόμουν σαν να ήμουν πάνω σε τρένο, χωρίς να είμαι σίγουρη αν κουνιόμουν εγώ ή πηγαινοερχόταν ο άνθρωπος που συνομιλούσα σαν να στεκόταν πάνω σε ελατήριο.

Φτάσαμε στην Τόσκα με τη Μαρία Παπανικολάου, κλασικές δίδυμες του σχολείου. Εγώ νομίζω πως ήμουν λίγο πιο προετοιμασμένη από την Μαρία γιατί επέμενα να βάλει στο πορτμπαγκάζ της ταπεράκια για να πάρουμε φεύγοντας τα φαγητά που θα περίσσευαν. Είχα ακούσει το μεγαλειώδες νούμερο 100, πρόβλεψη για τα άτομα που θα παρευρεθούν. Οι δικοί μου υπολογισμοί σκάλωναν στο 50.
Αν είχα βάλλει στοίχημα, θα το είχα κερδίσει.
Η Μαρία αρνήθηκε να πάρει μαζί της ταπεράκια, οπότε όλες φάγαμε χ 2.

Ως Εγγλέζα, ήμαστε Εγγλέζες στην ώρα μας. Φυσικά μας υποδέχτηκαν οι Τρεις κι ο Κούκος. Τέσσερα άτομα ήταν όλα κι όλα. Η υποδοχή ήταν πολύ θερμή, με αγκαλιές και φιλιά σε ειλικρινή ενθουσιασμό, κι έτσι, σε αυτό το πνεύμα, όμορφα και γλυκύτατα, κύλησε όλη η βραδιά. Κύλησε όπως ξεκίνησε.

Κυλώντας έτσι, τελείωσε χωρίς να ολοκληρώσει. Έμεινε στο επίπεδο του σουαρέ γκαλά. Καθισμένες σε ένα τραπέζι, τα λέγαμε φιλικά. Προσωπικά μου έλειψε το στοιχείο του σχολείου, η Αιτία της συνάντησης. Θα μπορούσε να γίνει με δεκάδες τρόπους: από φωτογραφίες από τα άλμπουμ μας από σχολικές εκδομές και πάρτι έως ανατύπωση (σκανάρισμα) των ενδεικτικών μας (το αρχείο του σχολείου υπάρχει διαθέσιμο). Βρήκα ότι απουσίαζε από την συνάντηση των παλιών συμμαθητριών ο τόνος σχολείου και οι παλιοί μας εαυτοί.
Γι’ αυτό δεν φταίει καμία. Η βραδιά είχε οριστεί ως βρισκόμαστε, τρώμε και χορεύουμε. Το θέτω απλώς στο τραπέζι ως πρόταση για όταν ξαναβρεθούμε.

Για να συντομεύσω τις πολλές πολλές λεπτομέρειες, θα δώσω μερικά στατιστικά:
1) Οι φράσεις που ακούστηκαν περισσότερο ήταν κατά σειρά: «βρε, βρε, βρε», «δεν άλλαξες καθόλου!», «έχεις παιδιά;», «τα νέα σου!», «την τάδε την βλέπεις;»

Εδώ θα πρέπει να βάλλω εμβόλιμη την πρώτη διαπίστωση, ότι ελάχιστα συζητήσαμε «τι δουλειά κάνεις;», ερώτηση που φαντάζομαι ότι θα σκόραρε αντίστροφα στην συνάντηση των αγοριών.

2) Η αναλογία ξανθές βέρσους μελαχρινές στα 30 χρόνια που μεσολάβησαν, ανατράπηκε! Στην τάξη υπήρξα η ξανθιά (η μύγα μέσ’ στο γάλα, στο αντίστροφο) και τώρα βρέθηκα όχι μόνο να ανήκω στην πλειοψηφία αλλά να είμαι και πιο σκουρόχρωμη ξανθιά από άλλες! Όπως πολύ σωστά μου είπε η Λαζαρίνα Σαββίδου, η τέως μελαχρινή διπλανή μου στο θρανίο, «Νοέλ, σκούρυνες!»

3) Αν και το στατιστικό δείγμα ήταν στο ήμισυ, το εύρημα ήταν εντυπωσιακό και της τάξης του 100%: όλες μα όλες ήμαστε σε εξαιρετική φόρμα, «φροντισμένες» και όχι αφημένες. Λαμπερές, αποδείξαμε ότι για τη γυναίκα η δεκαετία των 40 χρόνων (ακόμη και προς το τέλος της) είναι μια χρυσή ηλικία.

Η δεύτερη, λοιπόν, διαπίστωση της βραδιάς (πρώτη σε σπουδαιότητα) ήταν ότι πολλές ήταν ίδιες, κάμποσες ήταν και καλύτερες. Δεν ξέρω αν είναι το νερό της Καβάλας ή πού οφείλεται, πάντως κάτι μαγικό συνέβη σε τούτα τα κορίτσια! Τα 30 χρόνια όχι μόνο περάσαν σαν το νερό από πάνω τους αλλά τις ευνοήσαν κι όλας!

Η επόμενη διαπίστωση, σε προσωπικό επίπεδο αυτή τη φορά, ήταν ότι, πριν συναντηθώ με τις παλιές μου συμμαθήτριες, λανθασμένα είχα στο μυαλό μου ότι μόνο εγώ (σχετικά) μικροέδειχνα. Αποδείχθηκα λάθος!

4) Οι περισσότερες συμμαθήτριες-μαμάδες έχουν το πρώτο τους παιδί σε ηλικία πάνω-κάτω 25 χρόνων. Που αποδεικνύει ότι παντρεύτηκαν σύντομα μετά το σχολείο, άρα ήταν ανάρπαστα τα κορίτσια μας.
Για την ιστορία, έχουμε και μία γιαγιά, την Όρθω Σαμίου, νυν Αβραμίδου, με εγγονάκι 15 ημερών.

5) Για να δούμε τις παλιές μας συμμαθήτριες, 3 (Άννα Χαδιαράκου, Μαρία Ανδρονικίδου κι εγώ) ήρθαμε από την Αθήνα και 3 (Στέφη, Σμαρώ Γεωργιάδου, Μίνα) από την Θεσσαλονίκη. Ζητάω συγνώμη αν ήταν κι άλλες και δεν τις ανέφερα. Το 1/8 επομένως όσων βρεθήκαμε, μπήκαμε στη διαδικασία, δώσαμε κόπο και χρόνο από την ενέργεια και τον χρόνο μας για να ξανανταμώσουμε. Κι αυτό είναι, κρίνω, περισσότερο σημαντικό από το αν η οργάνωση της εκδήλωσης ήταν υπαρκτή ή ανύπαρκτη και ο μπουφές της Τόσκα πολύ, μέτρια ή καθόλου νόστιμος.

Η επόμενη διαπίστωση, λοιπόν, αξίζει νομίζω να είναι ...μία σκέψη. Οι συναντήσεις των παλιών συμμαθητών είναι λόγος και αφορμή για να σκάψει ο καθένας μας μέσα του. Ώστε να βρει, ή να μην βρει, έναν καλό λόγο που θα είναι ο προσωπικός του, ολότελα δικός του λόγος να επιθυμήσει να «επιστρέψει» ή όχι. Είναι μειλίχια η κουβέντα αυτή. Εννοείται ότι ο λόγος μάλλον δεν μπορεί να είναι ένας, κοινός σε όλους, όταν είμαστε πολλοί και διαφορετικοί άνθρωποι.
Εκεί ίσως πρέπει να γυροφέρει η απάντηση γιατί κάποιες που γνώριζαν την συνάντηση, ιδιαίτερα αυτές που κατοικούν στην Καβάλα, επέλεξαν να μην παρευρεθούν.

6) Οι παρευρισκόμενοι άρρενες συμμαθητές ήταν τρεις. Οι δύο είχαν εκτόπισμα λόγω μεγέθους, όμως αριθμητικώς παρέμεινε τρεις. Η παρουσία τους θα μπορούσε να ήταν κυβερνητική, όπως στέλνει η Πολιτεία τιμητικούς αντιπροσώπους να την εκπροσωπήσουν αντ’ αυτού, όμως και οι τρεις ανταποκρίθηκαν στα καθήκοντά τους με διευρυμένες αρμοδιότητες: και συνομίλησαν με εμάς τα κορίτσια και αστειεύτηκαν και χόρεψαν και έκαναν τον φωτογράφο μας για να μην λείψει καμιά μας από το πλάνο. Βέβαια η ολιγομελής αγορίστικη παρουσία, ό,τι κι αν έκανε, δεν κατάφερε να αφαιρέσει από την συνάντηση το «ρι». Ήταν συνάντηση συμμαθητριών κι όχι συμμαθητών.
Το γιατί δεν παρευρέθηκαν περισότερα αγόρια-συμμαθητές μας, που άκουσα πως συζητήθηκε, νομίζω πως κακώς είναι θέμα. Προφανώς ο λόγος για να έρθουν δεν ήταν αρκετά ισχυρός και σε αυτό, κορίτσια, δεν φταίνε μόνο τα αγόρια! Η αέναη μάχη τους με το «ρι» φαντάζομαι ότι έχει λήξει προ πολλού λόγω ηλικίας.

Κλείνω με μια ευχή μέσα από την καρδιά μου: Ελπίζω ότι θα το επαναλάβουμε. Τα 40 χρόνια από την αποφοίτησή μας από το σχολείο, είναι μακριά όσο είναι και κοντά (με τα 30 χρόνια πίσω μας, τώρα το ξέρουμε!). Εύχομαι να είμαστε και τότε, όλες + τα 3 αγόρια, όσο καλά ήμαστε το Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου, η φράση που τότε θα ακουστεί συχνότερα να είναι «είσαι ίδια!», και κάποια να έχει πει στον ντι-τζέι ότι τη δεκαετία του 1970 δεν χορεύαμε με Βέμπο.

Νοελ Μπαξερ

Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2008

Συναντηση της 6ης Σεπτεμβριου

Πρωτες πληροφοριες δειχνουν μεγαλη συμμετοχη γυναικων (κυριως απο το Α').
Εμεις οι ξενερωτοι αντρες κατωρθωσαμε να στειλουμε 3 (τρια) ατομα!
Περιμενω περισσοτερες πληροφοριες και φωτογραφιες.
Απιστευτο και ομως αληθινο:
Παλια συμμαθητρια πλησιαζει εναν απο τους αντρες που δεν αναγνωρισε. Μετα απο συντομη συζητηση, πιστοποιειται οτι ο συγκεκριμενος αντρας ειναι γκαρσον και ηταν ο κυριος λογος που δεν καταλαβαινε την εννοια του 'πηγαινες στο Α ορ Β Αρρενων'

Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2008

ΝΥΧΤΑ ΕΦΤΑΣΕ...

Στις 9:30 το βράδυ έφτασε ο Πρωθυπουργός με το πρωθυπουργικό αεροπλάνο στη Θεσσαλονίκη, αιφνιδιαστικά, χωρίς ειδοποίηση.
Σεμνά και ταπεινά;
Μπα!!!
Μάλλον φοβισμένα και κρυφά.
Προηγήθηκε η "θερμή υποδοχή" του προπομπού/κουμπάρου του Υπουργού Παιδείας από φορείς της πόλης.
Πρέπει να είναι η πρώτη φορά που Πρωθυπουργός φτάνει κρυφά στη Θεσσαλονίκη για τα εγκαίνεια της Έκθεσης.
Υπάρχει, βέβαια, και το γονίδιο του θείου Κωνσταντίνου Καραμανλή/Τριανταφυλλίδη.

ΜΟΝΗ ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ

Χθες, στις 10:06 π.μ., αναρτήθηκε στο blog:press-gr.blogspot.com ένα άρθρο κάποιου που φαίνεται να γνωρίζει καλά την ιστορία και τα όσα γίνονται στη Μονή Βατοπεδίου.

Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2008

To Σαββατο

Μαθαινω οτι ο αριθμος αυτων που θα πανε στη συναντηση το Σαββατο ειναι αδιευκρινηστος. Υπαρχει μεγαλυτερο ενδιαφερον απο τις γυναικες.
Οπως παντα συμβαινει τα πραγματα θα βρουν τη θεση τους.
Ελπιζω να υπαρξουν φωτογραφοι και ανταποκριτες για οσους απο εμας δεν ειναι δυνατο να ειναι εκει.
Σκεφτομουν οτι στη συναντηση μας περσυ υπηρχαν ατομα που με δυσκολια αναγνωριζοντουσαν (χρονια, μαλλια, κιλα), φανταζομαι στη συναντηση του Σαββατου θα ειναι ακομα ποιο δυσκολα. Ταμπελες με ονοματα θα χρειαζονται.

Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2008

Απιστευτο

Αυτη η ιστορια με την ψηφοφορια στη Βουλη μου φαινεται απιστευτη. Εαν ειναι αληθινη, θα πρεπει η κυβερνηση να παραιτηθει αμεσως.
Θα ελεγα οτι υπαρχει πολυς καπνος που με κανει να σκεφθω οτι υπαρχει φωτια.
Τι αλλες ψηφοφοριες εχουν νοθευθει?

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ

Έστω και καθυστερημένα, τα συγχαρητήριά μου στα παιδιά που πέρασαν στις σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και ιδιαίτερα στα παιδιά των συμμαθητών μας Απ. Μαύρου, Αντ. Παπαποστόλου, Παν. Χατζηαναστασίου, Χ. Χρυσομάλλη, Χ. Αϊτσίδη, Στ. Κητή, Ηλ. Κοβατσίδη, Ι. Θεοφανίδη, καθώς και σε όσων άλλων δεν κατάφερα να εντοπίσω.

Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2008

To clicker.gr είναι νέος οδηγός του ελληνικού Internet.

Στόχος του clicker είναι να διευκολύνονται ειδικά οι νέοι χρήστες που προτιμούν τα λογότυπα από το απλό κείμενο για να βρουν την πληροφορία που αναζητούν.

Άλλωστε και ο πατέρας της σύγχρονης γλωσσολογίας F.Sausure, στα μαθήματα γενικής γλωσσολογίας γράφει για το γλωσσικό σημείο, αναλύοντας ήχο και εικόνα, καθώς ο εγκέφαλος αντιλαμβάνεται γρηγορότερα την εικόνα από τον ήχο (γρηγορότερα δηλαδή και από την ανάγνωση κειμένου).

Στην πρώτη σελίδα του δικτυακού τόπου clicker.gr, μπορείτε να βρείτε γνώριμα εικονίδια επιχειρήσεων, φορέων και οργανισμών και να τα επισκεφτείτε με ένα κλικ.

Το site δίνει τη δυνατότητα εγγραφής και εμπλουτισμού του περιεχομένου του από κάθε ενδιαφερόμενο, ώστε ο κατάλογος να γίνει όσο το δυνατόν πληρέστερος.

Κλικ, κλικ, κλίκερ...

(Νίκος Βασιλάκος στο in.gr)

http://www.clicker.gr/

Στενοτερες σχεσεις

Αναρωτιεμαι το ποσα ατομα απο την χρονια μας τελικα παντρευτηκαν (.η. συζουν) με ατομα της χρονιας.
Σιγουρα υπηρχαν πολλες διασχολικες σχεσεις αλλα ποσες αντεξαν το περασμα του χρονου?