Κυριακή 13 Ιουλίου 2008

Ποδοσφαιρικα

Οταν δεν υπαρχουν παιχνιδια, ολες οι συζητησεις γινονται για τις μεταγγραφες.
Εντυπωση μου κανουν οι μεγαλιωδεις τιτλοι των ελληνικων εφημεριδων για τον Γκιλμπερτο Σιλβα.
Καλος παικτης αλλα περσυ δεν μπορουσε να βρει θεση στην Αρσεναλ. Ολες σχεδον οι εμφανισεις του ηταν σαν αναπληρωματικος. Τα μονα παιχνιδια που επαιξε ηταν στο Carling (League) Cup kai FA Cup οπου οι μεγαλες ομαδες δεν χρησιμοποιουν τους καλους παικτες τους.

Αν δεν κανω λαθος ειναι πανω απο 30 χρονων, που σημαινει οτι δεν εχει πολλα ποδοσφαιρικα χρονια μπροστα του.
Ο Βενγκερ ποτε δεν δινει συμβολαιο πανω απο ενα χρονο σε παικτες πανω απο 30 και θα ελεγα οτι μεχρι τωρα εχει δικαιωθει.
Διαβασα σημερα οτι η Εβερτον σκεφτεται να του κανει μια προταση.
Νομιζω μερικες φορες οτι οτι οι τιτλοι των εφημεριδων σε κανουν να σκεφτεσαι οτι ο Παναθηναιοκος αγοραζει ενα βραζιλιανο να του κανει το παιχνιδι, αλλα ο Σιλβα ειναι ενας αμυντικος μεσος - καθεται μπροστα απο τους 4 της αμυνας. Δεν ειναι η ποιο glamorous θεση!

1 comments:

Νίκος Βασιλειάδης είπε...

Οι κινήσεις εντυπωσιασμού είναι χαρακτηριστικές για το ανυπόλυπτο, διεθνώς, ελληνικό πρωτάθλημα. Οι νέοι μεγαλομέτοχοι του ΠΑΟ έκριναν ότι έπρεπε να δείξουν στον κόσμο ότι έχουν διάθεση να ρίξουν χρήμα στην ομάδα και ότι δεν συνεχίζουν την πολιτική της "τσέπης γεμάτης καβούρια". Η απόκτηση του 31χρονου Σίλβα με τριετές συμβόλαιο και συνολικές αποδοχές 7,2 εκατ. € δεν κάλυψε τα περσινά κενά του ΠΑΟ. Στην κάτω κορυφή του ρόμβου της μεσαίας γραμμής του διαθέτει δυο νεαρούς παικταράδες, Mattos και Simao, που ήδη από πέρσι αγωνιούσαν να βρουν θέση στην ενδεκάδα. Εκτός κι αν έχουν καμμιά καλή πρόταση για παραχώρησή τους και δεν το λένε ακόμη. Εκ πρώτης όψεως δεν φαίνεται για επιτυχημένη μεταγραφή. Όμως, όπως πάντα, όλα θα κριθούν στο γήπεδο. Εξάλλου και ο προπονητής είναι καινούριος και δεν ξέρουμε το σύστημα που θα επιλέξει. Μπορεί, ας πούμε, να θέλει να παίζει με δυο αμυντικούς μέσους...