Τρίτη 20 Μαΐου 2008

Καλα νεα?

Οτι διαβαζω τον τελευταιο καιρο απο την Ελλαδα με γεμιζει απελπισια. Τα παντα φαινεται να πηγαινουν κατα διαβολου.
Ακριβεια, ανεργια, σπουδες, πολιτικη ζωη, εθνικα θεματα.
Φανταζομαι οτι μερικοι απο εμας εχουν παιδια που ειναι/ετοιμαζονται για το πανεπιστημιο και η αναταραχη δεν βοηθα.
Ουσιαστικα η Ελλαδα εχει μη κρατικα πανεπιστημια εδω και πολλα χρονια. Απλα τυχαινει να ειναι εκτοσ Ελλαδος. Αν και το ενα απο τα επιχειρηματα ειναι οτι ιδιωτικα πανεπιστημια στην Ελλαδα θα βοηθησουν τα κρατικα, κατι το οποιο βρισκω δυσκολο να καταλαβω.

3 comments:

Νίκος Βασιλειάδης είπε...

Έχω την εντύπωση ότι ο Υπουργός Παιδείας -και κουμπάρος του ακαταλληλότερου χοντρού παραθεριστή και συζύγου της ex-party animal νηπιαγωγού/γιατρίνας, ας μην ξεχνιόμαστε- πέταξε μια παρόλα για να μεταφέρει τη συζήτηση από τα φλέγοντα ζητήματα της φτώχειας, των μισθών πείνας των 700€, της ανεργίας, της ακρίβειας μέσω της κυβερνητικής στήριξης στους βιομήχανους και μεγαλέμπορους, της εκτόξευσης της τιμής της βενζίνης ενώ η τιμή της διεθνώς σε € δεν έχει αλλάξει, της ανύπαρκτης ή ελλειπούς αστυνόμευσης, αλλά και τα διάφορα σκάνδαλα, σκανδαλάρες και σκανδαλάκια που σχεδόν καθημερινά έρχονται στο φως:
- Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Δημοσίων Έργων χτίζει βίλα χωρίς άδεια (Θέση του: "Φταίει ο εργολάβος")
- Ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας δέχεται εξώδικο για χρέος 280000€, για προεκλογικές του δαπάνες, υποσχόμενος να καλύψει το ποσό μέσω διάφορων ΔΗΜΟΣΙΩΝ επιχειρήσεων που εποπτεύει (Θέση του: "Δεν το γνωρίζω")
- Η δικαστική διερεύνηση του σκανδάλου με τις μίζες της Siemens (Miesens) προχωρεί και αποκαλύπτονται σιγά-σιγά οι μιζαδόροι (που σε πρώτη φάση αποδεικνύονται στελεχάρες του κυβερνώντος κόμματος)
- Τα χρήματα που πρόσφερε ο ελληνικός λαός για αποκατάσταση των πυρόπληκτων ξεκοκκαλίζονται χωρίς να δοθούν στους δικαιούχους (Επίσημη θέση: "Τα χρήματα επενδύθηκαν σε προσοδοφόρα τραπεζικά προϊόντα")
- Οι υποθέσεις "Ζαχόπουλου", "καρτέλ γάλακτος", "των κουμπάρων με τα δομημένα ομόλογα" και των "τηλεφωνικών υποκλοπών" δείχνουν να έχουν τελματώσει ή να συγκαλύπτονται.
Και εξηγώ: Ο Υπουργός μίλησε με απαξιωτικά λόγια για το Δημόσιο Πανεπιστήμιο (απόφοιτος του οποίου είναι κι ο ίδιος) λέγοντας ότι δεν επενδύει σε έρευνα, έχει αναχρονιστικά εκπαιδευτικα προγράμματα και συστήματα και ανέχεται το καθεστός των αιώνιων φοιτητών. Είπε ακόμη ότι τα ιδιωτικά πανεπιστήμια θα βοηθήσουν, λόγω ανταγωνισμού, τα δημόσια ώστε να βελτιωθούν. Μόλις τσίμπησαν όλοι κι άρχισε η κουβέντα, διευκρίνησε ότι και στα ιδιωτικά πανεπιστήμια η εισαγωγή θα γίνεται με πανελλήνιες εξετάσεις!!! (σημ.: Βρε, τι μας λες!;!;)
Δεν μας εξήγησε: 1)Γιατί είναι ο πρώτος Υπουργός Παιδείας που στη διάρκεια της θητείας του το ποσοστό των δαπανών για την παιδεία μειώθηκε και 2)Πώς θα ήταν το Δημόσιο Πανεπιστήμιο αν το κράτος χορηγούσε στο κάθε Ίδρυμα τόσα χρήματα για κάθε φοιτητή, όσα θα ζητούν αύριο τα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια.

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδη τα ιδιωτικα θα ειναι σαν τα κρατικα, απλα μερικοι θα βγαζουν λεφτα απο την υποθεση? Μου φαινεται τελειως γελειο

Νίκος Βασιλειάδης είπε...

Λαμόγια, αρριβίστες, γελοίοι και άσχετοι μαθητευόμενοι μάγοι.