Παρασκευή 16 Μαΐου 2008

Οι Γερμανοι ξαναρχονται

Διαβασε σημερα οτι το αντι-γερμανικο συναισθημα στην Ελλαδα εχει φτασει σε νεα ορια, καψιμο σημαιων με σβαστικες κτλ
Το θεωρω εντελως απαραδεκτη συμπεριφορα και ουσιαστικα υπονομευει το κυριως θεμα
Πρεπει να πουληθει ο ΟΤΕ? Ποσο να πουληθει? Σε ποια εταιρεια να πουληθει?
Η εθνικοτητα του αγοραστη δεν πρεπει να εχει σημασια, ειδικα οταν ειναι μια χωρα που απο τα εσοδα της η Ελλαδα εχει παρει διαφορα κονδυλια. Ο πολεμος τελειωσε πριν 60 χρονια και πρεπει να κυταμε μπροστα και οχι πισω.
Προσωπικα δεν εχω καμμια αντιθεση στη πωληση του ΟΤΕ. Υπαρχουν ιδιωτικες εταιρεις να κανουν αυτη τη δουλεια. Ισως να εχει βελτιωθει σαν εταιρεια (θυμαμα που χρειαζοταν να περιμενεις 5 χρονια για να παρεις τηλεφωνο) αλλα αμφιβαλλω.
Το τιμημα ειναι αλλη υποθεση και φυσικα δεν εχω ιδεα το τι πρεπει να ειναι. ΕΠισης δεν εχω ιδεα εαν η Deutsche Telekom ειναι καλη εταιρεια .η. οχι.

2 comments:

Νίκος Βασιλειάδης είπε...

Το πρόβλημα του ΟΤΕ είναι πολύ μεγάλο και φοβάμαι ότι δεν έχω και επαρκείς γνώσεις για να αναφερθώ σ΄ αυτό. Όμως, με εξέπληξε η αναφορά σε αντιγερμανικές εκδηλώσεις. Εγώ, πάντως, δεν αντιλήφθηκα τίποτε ανάλογο.
Εξάλλου, αποδείξαμε στο παρελθόν ότι δεν διακατεχόμαστε από αυτού του είδους τις εμμονές, όταν στη δεκαετία του ΄50 και του ΄60 (λίγα μόλις χρόνια μετά τη γερμανική κατοχή) οι ίδιοι που υπέστησαν τα δεινά της κατοχής, έφευγαν σε ορδές για να υπηρετήσουν έμμισθα τους πρώην δυνάστες τους.

Ανώνυμος είπε...

Το διαβασα σε εδω εφημεριδα http://www.guardian.co.uk/business/2008/may/16/telecoms.greece