Δευτέρα 3 Μαρτίου 2008

Ειμαστε για τα καρναβαλια - ΑΛΦΑΒΗΤΟΠΑΡΕΛΑΣΗ

Κειμενο/φωτογραφιες Χρηστος Χριστοφοριδης

Ειναι μια εκδηλωση καρναβαλικου τυπου που γινεται καθε χρονο το προτελευταιο σαββατο πριν την καθαρη δευτερα (εγινε 1-3-2008 - 11,30 το πρωι).
Ειναι η τριτη χρονια που γινεται φετος και καθε χρονο ειναι και καλυτερη και πιο οργανωμενη.
Συμμετεχουν ολα τα δημοτικα σχολια της πολης (25 στον αριθμο συν τις καρβαλης, του παλιου κλπ διαφοροι περιφερικοι οικισμοι) με καποιο θεμα.
Η διοργανωση γινεται απο τους συλλογους γονεων του καθε σχολειου και απο τον δημο καβαλας. Οι δασκαλοι συμμετεχουν αν θελουν αλλα συμμετεχουν και οι γονεις των παιδιων εθελοντικα. Η δαπανη των στολων καλυπτεται απο τους συλλογους των γονεων και με μια μικρη συμμετοχη των παιδιων (6€).
Την πρωτη χρονια το 2006 το θεμα ηταν τα γραμματα της αλφαβητας (πχ το σχολειο του γιου μου ηταν το τ και ηταν η «τηλεοραση».
Το 2007 το θεμα ηταν καποιο παραμυθι και το σχολειο του Μιχαλη ηταν το παραμυθι τις σταχτοπουτας
Φετος (2008) το θεμα ηταν οι χωρες του κοσμου και καθε σχολειο φορουσε ενδυμασιες απο την χωρα που εκπροσωπουσε. Το σχολειο του Μιχαλη ηταν η Αμερικη.
Γινεται στην οδο Ομονοιας. Τα παιδια μαζευονται στο σχολειο των ποταμουδιων απο οπου και ξεκινουν και καταληγουν χορευοντας σε αποκριτικους ρυθμους στην πλατεια.
Τα πρωτα χρονια υπηρχε καποια ανοργανωσια.
Υπηρχαν σχολεια που πραγματικα επεσε πολυ δουλεια (εθελοντικα – η μαμαδες εραβαν ρουχα για πολυ καιρο) και πολυ καλη προετοιμασια με πολλες προβες.
Ας ελπισουμε οτι σε καποια χρονια θα γινουμε πατρα. Καποτε και αυτοι ετσι ξεκινησαν !!!

2 comments:

Ανώνυμος είπε...

την αλφαβηπαρελαση την οργανώνουν οι σύλλογοι γονέων ,ο συλλογος εκπ/κων πρωτοβάθμιας καβάλας,οσυλλογος αρτατακ και το Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Καβάλας .
Ο Δήμος είναι χορηγός

Ανώνυμος είπε...

ην αλφαβηπαρελαση την οργανώνουν οι σύλλογοι γονέων ,ο συλλογος εκπ/κων πρωτοβάθμιας καβάλας,οσυλλογος αρτατακ και το Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Καβάλας .
Ο Δήμος είναι χορηγός