Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2007

Συναντηση στο Λονδινο

Η παλια φιλη και συμμαθητρια Μαρια Ανδρονικιδου βρεθηκε στο Λονδινο για μερικες μερες και βρεθηκαμε για καφε.
Ειχαν να δω την Μαρια παρα πολλα χρονια - αν δεν κανω λαθος την ειδα στην Αθηνα το 1986/87 -αλλα ηταν ευκολο να την αναγνωρισω. Οπως ηταν φυσικο καναμε μια αναδρομη, πολλα ονοματα φιλων και γνωστων αναφερθηκαν. Η Μαρια ειναι με την κορη της η οποια αρχιζει σπουδες στο UCL (Ιστορια).
Θα συναντηθω ξανα με την Μαρια και ελπιζω να μπορεσω να εχω και φωτογραφικα ντοκουμεντα απο την συναντηση.

Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2007

Μετα τις εκλογες

Το poll του blog προεβλεψε με μεγαλη ακριβεια το ποσοστο του ΠΑΣΟΚ. Δεν ειχαμε την ιδια επιτυχια με τα υπολοιπα ποσοστα αλλα δεν μπορεις να εισαι 100% σωστος

Η Νεα Δημοκρατια εχει την λαικη εντολη να συνεχισει και νομιζω οτι η αντιπυρικη πολιτικη της δικαιωθηκε στις καλπες.

Τελικα παρα τις ασυμμετρες απειλες, τα οποτελεσματα ειναι συμμετρικα με τα 2 μεγαλα κομματα να μοιραζονται το 80% των ψηφων κατι που βοηθα την πολυφωνια ;)

Οσοι βολευτηκαν με τη ΝΔ μπορουν να ανασανουν ξανα, οσοι περιμεναν να βολευτουν απο το ΠΑΣΟΚ χρειαζεται να περιμενουν.

Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2007

Εγώ μια φορά το 'ριξα! Οι υπόλοιποι καλό βόλι και σε καλό να μας βγεί (χλωμό)!!!!!!

Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2007

13/9/07 ΨΑΡΟΚΩΣΤΟΥΛΑ





Προεκλογική συγκέντρωση με την συμμετοχή και των κκ Κουκουμάτσα και Κερανόπουλου πλην των εμφανιζόμενων στις φωτογραφίες. Υποψήφιους δεν είχαμε να μας μιλήσουν, "μίλησαν" όμως τα μάτια και τα πιρούνια πήραν φωτιά......
Μεγάλος Απών ο Νικόλας, του ευχόμαστε όλοι ταχεία ανάρρωση και γρήγορα να επανέλθει, το κενό που άφησε είναι δυσαναπλήρωτο!!!

Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2007

Διακοπές Τέλος

Σήμερα είναι η πρώτη μέρα στο γραφείο μετά από μια βδομάδα διακοπές (καταλαβαίνετε σε τι κατάσταση βρίσκομαι). Χθες τέτοια ώρα ήμουν στην Πάρο και σήμερα έχω ήδη "γράψει" μισό μεροκάματο στο γραφείο. Φέτος το πρόγραμμα περιέλαβε διακοπές σε δυο φάσεις: Ένα τετραήμερο (extended weekend, σωστά το γράφω, Κώστα;) μίνι διακοπών στα Ζαγοροχώρια στα τέλη Ιουνίου και ένα επταήμερο μίντι διακοπών στην Πάρο την πρώτη βδομάδα του Σεπτέμβρη. Επειδή έχω να επικοινωνήσω με το blog από την παραμονή της συνάντησής μας, και επειδή η όρεξή μου για δουλειά είναι πασίδηλη, σκέφτηκα να κάνω μια μικρή αναφορά στις διακοπές μου.
1. ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ: Do's: Α΄. Ξενοδοχείο "Μελίτειον" στους Ασπράγγελους (Εξαιρετικά ήσυχο χωριό και κατάλυμα, προσεγμένα παραδοσιακά δωμάτια και φθηνά. Για ένα δίχωρο διαμέρισμα με μπάνιο, πεντακάθαρο, με καθημερινή αλλαγή σεντονιών και πετσετών και με πρωινό για τέσσερα άτομα πλήρωνα 60 € τη βραδιά). Β΄. Το καφενείο-ταβέρνα στην είσοδο της πλατείας των Ασπράγγελων δεξιά. Φοβερά νόστιμα κρέατα της ώρας και πάμφθηνα: 2 μερίδες παϊδάκια πρόβεια, μπιφτέκι, λουκάνικα, πατάτες φρέσκιες, φέτα, σαλάτα, μπύρες και αναψυκτικά μέχρι σκασμού, συν τα προηγηθέντα καφέδες και γλυκά του κουταλιού, όλα μαζί 32 ή 35€!!! Γ΄. Τα γευστικά σπιτικά γλυκά του κουταλιού στο μπακάλικο του χωριού και στην καλύτερη τιμή απ' όλα τα Ζαγοροχώρια. Δ΄. Το χωριό Δίλοφο (από μια άλλη εποχή) Ε΄. Τα χωριά Μικρό και Μεγάλο Πάπιγκο για την άγρια ομορφιά του ηπειρώτικου τοπίου και την προσεγμένη αναπαλαίωσή τους. ΣΤ΄. Τα χωριά Τσεπέλοβο, Βίτσα και Μονοδένδρι για την προσεγμένη αναπαλαίωσή τους. Ζ΄. Η θέα της χαράδρας του Βίκου από το Μοναστήρι στο Μονοδένδρι και από το χωριό Βίκος. Η΄. Το rafting στον Βοϊδομάτη. Θ΄. Οι πίτες της Κικίτσας στο Μονοδένδρι. Ι΄. Τα γλυκά στο "Γλυκοπωλείο" στο Μεγ. Πάπιγκο και στο "Πηγάδι" στο Καπέσοβο.
Dont's: Α΄. Η προσπάθεια να δει κανείς όσο γίνεται περισσότερα χωριά σε μικρό χρονικό διάστημα (Εμείς επισκεφθήκαμε μέσα σε τρεις μέρες τα χωριά: Ασπράγγελοι, Δίλοφο, Κήποι, Νεγάδες, Κουκούλι, Καπέσοβο, Βραδέτο, Τσεπέλοβο, Σκαμνέλλι, Βίτσα, Μονοδένδρι, Αρίστη, Βίκο, Μικρό και Μεγάλο Πάπιγκο. Στο τέλος δεν μπορούσαμε να ξεχωρίσουμε τι είδαμε στο καθένα). Β΄. Το φαγητό στην Αρίστη. Τίποτε το ιδιαίτερο, ακριβότερο από παντού και πολύ μύγα στον περιβάλλοντα χώρο. Γ΄. Η θέα της χαράδρας του Βίκου από το Βραδέτο. Ανούσια και κουραστικά χιλιόμετρα μέχρι το χωριό, χωματόδρομος μέχρι ένα σημείο και πεζοπορία μέχρι το σημείο με την ωραία θέα. (Εμείς εγκαταλείψαμε μετά από πενήντα μέτρα ποδαρόδρομο). Επιστροφή αναγκαστικά από τον ίδιο αδιάφορο και κουραστικό δρόμο. Δ΄. Η επίσκεψη στις "Σαρακατσάνικες Καλύβες". 12 χιλιόμετρα μετά το Σκαμνέλλι σε δύσκολη και αδιάφορη διαδρομή για να δούμε αχυρένιες καλύβες σαν αυτές στο Γλυκονέρι Ροδόπης. Ε΄. Η ιππασία δίπλα στον Βοϊδομάτη. ΣΤ΄. Η τουριστικοποίηση των όμορφων χωριών Τσεπέλοβο, Βίτσα, Μονοδένδρι, Μικρό και Μεγάλο Πάπιγκο. Ζ΄. Οι τιμές "για Αθηναίους" στο "Γλυκοπωλείο" και στο "Πηγάδι". Η΄. Η πέστροφα στην Κλειδωνιά, δίπλα στον Βοϊδομάτη. Πολλή τουριστικοποίηση...
2. ΠΑΡΟΣ. Do's: Α΄. "Blue Star Paros" (Blue Star Ferries), συμβατικό, και "Κεντέρης" (NEL Lines), ταχύπλοο, για την ακριβή τήρηση των δρομολογίων και την ταχύτητά τους. Το "Κεντέρης" επιπλέον για τις τιμές του - ίδιες με του συμβατικού. Β΄ Το ξενοδοχείο "Καλημέρα Πάρος", στο Φιλίτζι της Σάντα Μαρίας, στο ΒΑ άκρο του νησιού για την ησυχία, την φιλική αντιμετώπιση, τις τιμές (60 € το τετράκλινο τον Σεπτέμβριο) και την άμεση πρόσβαση σε όμορφη και ερημική παραλία. Γ΄. Το ορεινό (ούτως ειπείν) χωριό Λεύκες για το ιδιαίτερο χρώμα του. Δ΄. Οι παραλίες Σάντα Μαρία, στο camping, Χρυσή Αμμουδιά, δίπλα στα "οργανωμένα" κομμάτια της και Γλυφά, στο Ν άκρο του νησιού. Ε΄. Οι ταβέρνες του Νεκτάριου Τσαχπίνη για την πασαρέλα όλης της Νάουσας ανάμεσα στα τραπέζια με τους ψαρομεζέδες και τη φοβερή γούνα, του "Κλαρίνου" στις Λεύκες, για τα νόστιμα κρέατα σε ένα καταπληκτικό μπαλκόνι με θέα τη Νάξο, του "Αγ. Νικολάου" ή της "Χαρούλας", όπως είναι γνωστή, στη Μάρπησσα, για το λεμονάτο κατσικάκι σε μικρή πλατεία κάτω από τεράστια μουριά, το "Κύμα", στην παραλία Δρυός με ψαρομεζέδες σε τραπέζια κυριολεκτικά πάνω από τη θάλασσα. ΣΤ΄. Το μπαρ "Τόκα", στη Νάουσα, πίσω από την παραλία Αγ. Δημητρίου, για τα καλύτερα ποτά, το περιβάλλον και το εκπληκτικό σέρβις, το "Δίστρατο", στην Παροικιά, για τους καφέδες και τις κρέπες στη δροσιά ενός τεράστιου φύκου benjamin (!)
Dont's: A΄. "Ρομίλντα" (GA Ferries), συμβατικό, παλιότερης εποχής, πιο αργό κι από την καθυστέρηση, "Highspeed", ταχύπλοο, για τις ακριβές τιμές. Β΄. Το ξενοδοχείο "Καλημέρα Πάρος" για το 1,5 χιλιόμετρο χωματόδρομο μέχρι να φτάσεις σ' αυτό. Γ΄. Οι "περίφημες" παραλίες "Κολυμπήθρες" και "Πούντα". Η πρώτη γιατί είναι σχεδόν βαλτώδης και η δεύτερη γιατί χωρίς να είναι τίποτε ιδιαίτερο, συγκεντρώνει, υποθέτω Ιούλιο και Αύγουστο, όλη τη νεολαία, είναι κατειλημμένη από ομπρέλλες και ξαπλώστρες δυο beach-bar και κοστίζει 4 € το άτομο μόνο η ξαπλώστρα και η μισή ομπρέλλα. Δ΄. Οι τιμές. Ό, τι ακουμπάς είναι τουλάχιστον 25% ακριβότερο από την Καβάλα. Ε΄. Η έλλειψη ζωντάνιας στη νυχτερινή ζωή.

Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2007

Quiz

Υπαρχουν τεραστιες διαφορες μεταξυ Νεας Δημοκρατιας και ΠΑΣΟΚ και θα ειναι πολυ ευκολο να μαντεψετε το σωστο κομμα με κριτηρια τους κυτιως αξονες της πολιτικης τους

αλλαγές στο κράτος
ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης
προστασία του περιβάλλοντος
ενίσχυση του κοινωνικού κράτους
δίκαιη αναδιανομή του εθνικού εισοδήματος
Παιδεία-γνώση καινοτομία
Κοινωνία της Γνώσης

Ειναι υπεροχο το οτι οι Ελληνες εχουν την ευκαιρια να διαλεξουν αναμεσα απο τοσο διαφορετικες κατευθηνσεις. Ειμαι σιγουρος οτι για οσους δεν ζουν στην Ελλαδα, η επομενη επισκεψη θα μας αφησει αλλαλους απο τις μεγαλες διαφορες που θα βρουμε.

Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2007

Εκλογικες αναμνησεις

Εχω ψηφισει μονο μια φορα σε βουλευτικες εκλογες οταν σαν στρατιωτης το 1985 ειχα σταλει σε ενα εκλογικο τμημα σαν φρουρος
Το εκλογικο τμημα ηταν στο Κολωνακι, Αθηνα και η πρωτη δουλεια οταν φθασαμε ηταν να βρουμε στρωματα γυμναστικης γιατι υπνος στο τσιμεντο δεν ηταν ιδανικος. Αν θυμαμαι καλα ηταν Ιουνιος και ο καιρος ηταν ιδανικος, ζεστη αλλα οχι αφορητη.
Οσοι απο εμας εχουν παει στο στρατο ξερουν οτι η οργανωση δεν ειναι η καλυτερη και φυσικα μας αφησαν χωρις φαγητο. Το καλο ηταν οτι ειμασταν στη μεση της Αθηνας (και παραβαινοντας διαταγες) βγηκαμε εξω, αγορασαμε πιτσες και μπυρες. Καπου για να ειμαι ειλικρινης σκεφτηκαμε οτι αμα μας δουν στρατονομοι με στρατιωτικες φορμες να τριγυρναμε θα μας πιανανε αλλα τιποτα δεν εγινε.
Η πρωτη βραδυα περασε με μακρυνες συζητησεις μεχρι τις πρωινες ωρες. Το αποτελεσμα δεν ηταν σιγουρο και η ΝΔ πιεζε για νικη και αυτο εκανε τις συζητησεις ενδιαφερουσες.
Το Σαββατο γενικα περασε ηρεμα, αλλα το βραδυ βγηκαμε πολλοι απο εμας εξω, εγω συναντηθηκα με μερικους παλιους συμφοιτητες για φαγητο.
Κυριακη, ημερα εκλογων, φορεσαμε τις επισημες στολες, ψηφισαμε απο ειδικους καταλογους και η σκοπια ξεκινησε. Υπηρχαν διαφορα ενδιαφεροντα μια και τα εκλογικα κεντρα στο σχολειο ειναι κοντα σε σπιτια πολλων πολιτικων. Ο πρωτος "επισημος" ηταν ο Καραμανλης, ακολουθησαν Ραλλης και διαφοροι αλλοι των οποιων τα ονοματα δεν θυμαμαι.
Καταμεσημερο, ολοι εχουνε ρεταρει, εγω καθομαι σε μια καρεκλα μεσα στο τμημα διαβαζοντας εφημεριδα, το Μ1 διπλα ακουμπισμενο στον τοιχο. Απο οτι φαινεται το οπλο δεν ηταν τελειως κατακορυφο και ξαφνικα μεσα στην ησυχια ΜΠΑΜ το οπλο πεφτει στο πατωμα. Ολοι τιναχτικανε επανω (και εγω φυσικα), αμαν τι εγινε, μερικοι νομισαν οτι το οπλο εκπυρσοκροτησε. Αυτο μας ξυπνησε για τα καλα.
Φυσικα δεν υπηρχαν σφαιρες (και να υπηρχαν, το οπλο μου δεν ειχε δει σφαιρα μετα την πρωτη βολη οταν διαπιστωσα οτι χρειαζεται ωρες για να το καθαρισεις).
Οταν εφυγαν οι καλπες μετα το τελος της ψηφοφοριας, ηρθαν μπυρες και φαγητο και η αναμονη των αποτελεσματων. Η νικη του ΠΑΣΟΚ ηταν καπως απροσδοκητη και φυσικα η αναλυση και το δουλεμα συνεχιστηκε αργα μεσα στη νυχτα.
Δευτερα πολυ πρωι ηρθαν τα φορτηγα να μας παρουν για επιστροφη στο Χαιδαρι, Ο οδηγος του φορτηγου μαλλον ηταν συνηθισμενος σε χωραφια και οι στενοι δρομοι στο Κολωνακι ηταν δυσκολοι για αυτον. Πρεπει νε εξυσε τουλαχιστον 100 αυτοκινητα μεχρι που βγηκε σε ποιο μεγαλο δρομο.

Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2007

Συνωμοσιες

Εχω παρει διαφορα εμαιλς που εχουν μια κοινη παραμετρο. Τις φωτιες στη Πελοποννησο τις εβαλαν διαφορες τεχνικες και τουριστικες εταιρειες για να διευκολυνουν δρομους, γηπεδα γκολφ, ξενοδοχεια κτλ
Μου φαινεται παραξενο οτι καποιος θα ηθελε να καψει την μιση Πελοποννησο για να φτιαξει μεσα στα καμμενα ενα γηπεδο γκολφ. Θα μαζεψει πολυ κοσμο σε ενα τετοιο μερος!
Οσον αφορα τον δρομο, στην Ελλαδα εχει δρομους σε αναλογες περιοχες και δεν νομιζω οτι χρειαζοταν να καουν.
Βασικα ο ισχυρισμος ειναι οτι οι εμπρηστες ειανι οικοπεδοφαγοι αλλα ανωτερης κλασης.
Σιγουρα επισης καποιος θα ισχυριζεται οτι τις φωτιες τις εβαλε η αντιπολιτευση για να κερδισει τις εκλογες.
Η γνωμη μου ειναι οτι εαν κοιταξεις γυρω σου το ελληνικο κρατος ειναι αποδιοργανωμενο.
Λογικο επακολουθο οτι αδυνατει να αντιμετωπισει μια κατασταση που ηταν οντως ασυνηθιστη.

Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2007

Εκλογικη προθεση

Στα αριστερα την οθονης υπαρχει ενα poll για να διαπιστωσουμε το τι θα ψηφιζαμε.
Φυσικα ειναι ενα πληρες επιστημονοκο poll με τεχνολογια που αρχικα χρησιμοποιηθηκε στο διαστημα και το οποιο σημαινει οτι τα συμπερσματα θα ειναι απολυτως ακριβη.

Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2007

Ψηφισε σκληρα 4



Η Αριστερα ειχε παντα καλυτερο χιουμορ

Η εξυπναδα δεν εχει ορια



Φυσικα τα αλλα προσοντα της νομιζω οτι υπερκαλυπτουν τις ελλειψεις στον νοητικο τομεα

Indecision 2007



Αρχιζουμε την εκλογικη καλυψη (ειμαστε παντα μεσα στα πραγματα) με ενα review ενος νεου λογισμικου πακετου Kostakis Express 6.0 (Copyright Christos Koukoumatsas) το οποιο τις τελευταιες εβδομαδες εχει αποκτησει χιλιαδες φιλους χαρη της δυνατοτητας του να καψει πολυ πραγμα.

Οι φωτογραφικες ενδειξεις απο την Πελοπονησο και Ευβοια ειναι περισσοτερο απο αρκετες για να επηρεασουν την αγοραστικη σας αποφαση

Φυσικα το blog δεν ειναι υπερ της ασυμμετριας και αναμενω οτι αλλες ανταγωνιστικες εταιρειες θα παραγουν αναλογα πακετα.

Η εταιρεια με τις μεγαλυτερες πωλησεις μεχρι της 16 Σεπτεμβριου, υποσχεται οτι θα το καψει εκεινο το βραδυ.