Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2007

Εκλογικες αναμνησεις

Εχω ψηφισει μονο μια φορα σε βουλευτικες εκλογες οταν σαν στρατιωτης το 1985 ειχα σταλει σε ενα εκλογικο τμημα σαν φρουρος
Το εκλογικο τμημα ηταν στο Κολωνακι, Αθηνα και η πρωτη δουλεια οταν φθασαμε ηταν να βρουμε στρωματα γυμναστικης γιατι υπνος στο τσιμεντο δεν ηταν ιδανικος. Αν θυμαμαι καλα ηταν Ιουνιος και ο καιρος ηταν ιδανικος, ζεστη αλλα οχι αφορητη.
Οσοι απο εμας εχουν παει στο στρατο ξερουν οτι η οργανωση δεν ειναι η καλυτερη και φυσικα μας αφησαν χωρις φαγητο. Το καλο ηταν οτι ειμασταν στη μεση της Αθηνας (και παραβαινοντας διαταγες) βγηκαμε εξω, αγορασαμε πιτσες και μπυρες. Καπου για να ειμαι ειλικρινης σκεφτηκαμε οτι αμα μας δουν στρατονομοι με στρατιωτικες φορμες να τριγυρναμε θα μας πιανανε αλλα τιποτα δεν εγινε.
Η πρωτη βραδυα περασε με μακρυνες συζητησεις μεχρι τις πρωινες ωρες. Το αποτελεσμα δεν ηταν σιγουρο και η ΝΔ πιεζε για νικη και αυτο εκανε τις συζητησεις ενδιαφερουσες.
Το Σαββατο γενικα περασε ηρεμα, αλλα το βραδυ βγηκαμε πολλοι απο εμας εξω, εγω συναντηθηκα με μερικους παλιους συμφοιτητες για φαγητο.
Κυριακη, ημερα εκλογων, φορεσαμε τις επισημες στολες, ψηφισαμε απο ειδικους καταλογους και η σκοπια ξεκινησε. Υπηρχαν διαφορα ενδιαφεροντα μια και τα εκλογικα κεντρα στο σχολειο ειναι κοντα σε σπιτια πολλων πολιτικων. Ο πρωτος "επισημος" ηταν ο Καραμανλης, ακολουθησαν Ραλλης και διαφοροι αλλοι των οποιων τα ονοματα δεν θυμαμαι.
Καταμεσημερο, ολοι εχουνε ρεταρει, εγω καθομαι σε μια καρεκλα μεσα στο τμημα διαβαζοντας εφημεριδα, το Μ1 διπλα ακουμπισμενο στον τοιχο. Απο οτι φαινεται το οπλο δεν ηταν τελειως κατακορυφο και ξαφνικα μεσα στην ησυχια ΜΠΑΜ το οπλο πεφτει στο πατωμα. Ολοι τιναχτικανε επανω (και εγω φυσικα), αμαν τι εγινε, μερικοι νομισαν οτι το οπλο εκπυρσοκροτησε. Αυτο μας ξυπνησε για τα καλα.
Φυσικα δεν υπηρχαν σφαιρες (και να υπηρχαν, το οπλο μου δεν ειχε δει σφαιρα μετα την πρωτη βολη οταν διαπιστωσα οτι χρειαζεται ωρες για να το καθαρισεις).
Οταν εφυγαν οι καλπες μετα το τελος της ψηφοφοριας, ηρθαν μπυρες και φαγητο και η αναμονη των αποτελεσματων. Η νικη του ΠΑΣΟΚ ηταν καπως απροσδοκητη και φυσικα η αναλυση και το δουλεμα συνεχιστηκε αργα μεσα στη νυχτα.
Δευτερα πολυ πρωι ηρθαν τα φορτηγα να μας παρουν για επιστροφη στο Χαιδαρι, Ο οδηγος του φορτηγου μαλλον ηταν συνηθισμενος σε χωραφια και οι στενοι δρομοι στο Κολωνακι ηταν δυσκολοι για αυτον. Πρεπει νε εξυσε τουλαχιστον 100 αυτοκινητα μεχρι που βγηκε σε ποιο μεγαλο δρομο.