Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Της ανεργιας οι αριθμοι

Σε πολη της Αγγλιας μια αλυσιδα καφενειων εβαλε αγγελια για 3 μονιμους και 4 προσωρινους υπαλληλους. 1700 ατομα εκαναν αιτηση για προσληψη. Μιλαμε για δουλεια η οποια πληρωνει τον επισημο ελαχιστο μισθο (λιγο πανω απο 7 λιρες την ωρα) και δειχνει για μενα την πραγματικη εικονα της ανεργιας.
Λιγο πριν τα Χριστουγεννα και μετα στην αρχη της νεας χρονιας πολλες επιχειρησεις λιανικου εμποριου εχουν κλεισει. Αναμεσα τους μεγαλα ονοματα που αποσχολουσαν χιλιαδες υπαλληλους. Πολλοι απο τους υποψηφιους για τις θεσεις εργασιας στο καφενειο εχουν μεχρι και 15 χρονια εμπειρια στον λιανικο τομεα. Απλα δεν υπαρχουν δουλειες, απο την μια το σφιξιμο στο ξοδεμα και απο την αλλη οι πωλησεις μεσω του ιντερνετ εχουν ταραξει το λιανικο εμποριο.
Μεχρι τωρα τετοιες δουλειες γινοταν απο νεους σαν μερικη απασχοληση 'η' απο ξενους. Η αναγκη εργασιας ομως αλλαζει την δυναμικη αυτης της αγορας.
Διαβασα σε εφημεριδα της Καβαλας οτι υπαρχουν 22 κενες θεσεις σε κατι σχετιζομενο με το Δημοσιο. Ποσες θα ειναι οι αιτησεις?
blog comments powered by Disqus