Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2018

Τα παλια κτιρια της Καβαλας

Υπαρχουν δεκαδες παλια κτιρια στην Καβαλα, πολλα που αξιζουν ενα καλυτερο μελλον και αλλα που θα πρεπει να κατεδαφισθουν.
Δεν θα βρεις πολλους Καβαλιωτες που ειναι εναντια στην αξιοποιηση πχ των παλιων καπναποθηκων, αλλα εκτος απο σχεδια για το τι θα μπορουσαν να γινουν, δεν εχω δει προτασεις απο το που θα βρεθουν τα χρηματα, περα απο την ιδεα οτι το κρατος/δημος/ΕΕ θα βρουν με καποιο μαγικο τροπο τα αναγκαια κεφαλαια.
Αν σκεφθουμε οτι στην εποχη των παχεων αγελαδων δεν εγινε τιποτα, πρεπει να παραδεχθουμε οτι ειναι αδυνατον να γινει κατι τωρα.
Ειναι μηπως ωρα για μια ρεαλιστικη αντιμετωπιση του θεματος? Αν συνεχισουμε να πιστευουμε οτι ολες οι καπναποθηκες θα ανακαινισθουν και θα γινουν γραφεια και διαμερισματα, θα ειμαστε ολοι θεατες της σιγανης καταρευσης και τελικα υποχρεωτικης κατεδαφισης αυτων των κτιριων.
Ολα δεν μπορουν να σωθουν. Πρεπει να επιλεχθουν ορισμενα για ανακαινιση και τα υπολοιπα να κατεδαφισθουν (κατι που πιστευω θελουν και οι ιδιοκτητες τους) αλλα η κατασκευη νεων κτιριων να απαγορευθει, δηλαδη να γινουν ανοιχτοι χωροι, κατι που χρειαζεται η πολη.
Η αποφαση απαγορευσης νεων κατασκευων σε αυτους τους χωρους θα εξετασθει ξανα σε 15 χρονια.
Η μονη πηγη χρηματων ειναι το κρατος και επομενως ολοι οι πολιτικοι θα πρεπει να παρουν θεση αντι να κανουν ευχολογια.
Πιστευω οτι τα χρηματα του Δημου πρεπει να επενδυθουν σε εργα που τελικα θα αυξησουν τα εσοδα του Δημου ωστε να μπορει να υπαρχει η πιθανοτητα να γινουν ανακαινησεις.
blog comments powered by Disqus