Κυριακή 26 Αυγούστου 2018

Ελληνικό Ποδόσφαιρο

Χθες ξεκίνησε η ελληνική super league. Βαρύγδουπος τίτλος για το ελληνικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου. Που ξεκίνησε αφού χρειάστηκε να χρηματοδοτήσει ο αρμόδιος υπουργός σχεδόν τις μισές ομάδες (μήπως από την δική του τσέπη τα έδωσε;), αγοράζοντας για λογαριασμό της Δημόσιας Τηλεόρασης τα τηλεοπτικά δικαιώματα μετάδοσης των αγώνων τους.
Κι αυτό έγινε γιατί τα ιδιωτικά κανάλια έκριναν τις ομάδες μη εμπορικές. Έτσι, μπροστά στον κίνδυνο να χρεωκοπήσουν οι ομάδες, καθώς τα ποσά από την πώληση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων αποτελούν την κύρια πηγή εσόδων για τις ομάδες, αφού ελάχιστοι πλέον φανατικοί οπαδοί πληρώνουν εισιτήριο για να "απολαύσουν" τις ομάδες τους, η Κυβέρνηση έκανε την ανάγκη φιλοτιμία.
Με την ευκαιρία αυτή, έκατσα κι εγώ να παρακολουθήσω μετά από πολλά χρόνια 2 ποδοσφαιρικούς αγώνες του κορυφαίου ελληνικού πρωταθλήματος: Παναιτωλικός-Ατρόμητος στις 7:30 και Απόλλων Σμύρνης-Λάρισα στις 9:30.
Όσο καλή διάθεση και να είχα, το θέαμα ήταν απογοητευτικό! Ποδόσφαιρο της 10ετίας του '60 και  μάλιστα χωρίς την τότε τεχνική. Στη διάρκεια του α' ημιχρόνου του α' αγώνα με πήρε ο ύπνος! Ξύπνησα την ώρα που ξεκινούσε το β' ημίχρονο του β' αγώνα! Μία από τα ίδια!
Αν, όπως λένε, η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται, τότε το ελληνικό ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα βρίσκεται πολύ πολύ πίσω από τα αντίστοιχα ευρωπαϊκά.

blog comments powered by Disqus