Τετάρτη 27 Απριλίου 2016

ΕΠΑΝΑΣΥΝΔΕΣΕΙΣ (REUNIONS)

Με αφορμή το γεγονός ότι πλησιάζουν τα 40 χρόνια από την αποφοίτησή μας από το Λύκειο, αλλά και κάποιες συζητήσεις ζωντανές ή μέσω του facebook, θα ήθελα να δημοσιοποιήσω κάποιες σκέψεις μου:
1. Για να μιλάμε για μια επιτυχημένη επανασύνδεση, θα πρέπει να υπολογίζουμε ότι θα συμμετέχει σ΄αυτήν τουλάχιστον το 60% αυτών τους οποίους αφορά. Αυτό προϋποθέτει ενημέρωση πολύ καιρό πριν το γεγονός, ώστε να έχουν τη δυνατότητα όσοι βρίσκονται μακριά (και που γι΄αυτούς, κυρίως, διοργανώνεται η εκδήλωση) να προγραμματίσουν και να οργανώσουν την μετάβασή τους στον χώρο συγκέντρωσης. Αυτό απαιτεί τουλάχιστον 5 μήνες και μερικά άτομα να ξοδέψουν εθελοντικά χρόνο (κυρίως) και χρήμα (δευτερευόντως). Το να βρεθούν κάπου 4-5 άτομα και να αποφασίσουν, ορίζοντας μια ημερομηνία, να διοργανώσουν μια επανασύνδεση είναι το μόνο εύκολο. Το ζητούμενο είναι η επιτυχία.
2. Πρέπει να οριστεί ποιούς θα αφορά η επανασύνδεση. Τους συμμαθητές από το Δημοτικό; Τους συμμαθητές από το Λύκειο; Τους συμμαθητές και από τα δυο Λύκεια Αρρένων; Τους συμμαθητές και τις συμμαθήτριες από τα δυο Λύκεια Αρρένων και τα δυο Λύκεια Θηλέων; Είναι γεγονός ότι κατά την επανασύνδεση των αποφοίτων του Β΄Λυκείου Αρρένων Καβάλας, πριν από 9 χρόνια, είχαν εκφραστεί διάφορες απόψεις τόσο σχετικά με το είδος της επανασύνδεσης όσο και με την συχνότητα επανάληψης του γεγονότος. Η δική μου άποψη είναι ότι η ανά 10ετία επανάληψη μιας επανασύνδεσης είναι το προσφορότερο διάστημα. Προσφέρει αρκετή χρονική απόσταση ώστε να μην καταντήσει ρουτίνα αλλά και να μην απέχει δραματικά πολύ από την προηγούμενη. Ως προς το είδος, πιστεύω ότι καλύτερα θα είναι να επαναληφθεί μια συγκέντρωση των συμμαθητών από το Β΄Λύκειο Αρρένων. Όμως και μια συνάντηση όλων των συμμαθητών και συμμαθητριών και των τεσσάρων Λυκείων δεν θα την απέρριπτα, αρκεί να υπήρχε αρκετός χρόνος και αρκετή εθελοντική εργασία από πολλά άτομα, καθώς το εγχείρημα θα έπαιρνε μεγάλες διαστάσεις με όλα τα παρεπόμενα.
Η επιτυχία της διοργάνωσης το 2007 μας πρόσφερε την απαραίτητη εμπειρία. Η επισήμανση κάποιων αδυναμιών θα μας ωθήσει στην διοργάνωση μιας ακόμη πιο επιτυχημένης μελλοντικής επανασύνδεσης με αξιοποίηση και των επισημάνσεων όσων επιθυμούν να εκφράσουν την γνώμη τους ή να προσθέσουν κάτι.
   
blog comments powered by Disqus