Παρασκευή 14 Αυγούστου 2015

Αριστερη παρενθεση

Μετα την ψηφιση του για πρωτη φορα αριστερου μνημονιου, κλεινει και η αριστερη παρενθεση. Η διασπαση του ΣΥΡΙΖΑ σε ρεαλιστες και δραχμιστες ειναι γεγονος.
Ο τεφλον Τσιπρας συνεχιζει και οι Παπανδρεου και Σαμαρας θα πρεπει να αναρωτιουνται για το πως το καταφερνει να παρεμενει δημοφιλης ενω αυτους τους πηραν με τις πετρες.
Οι ελληνικες πολιτικες μου εμπειριες προερχονται απο την αρχη της δεκαετιας του 80 και σιγουρα οι στροφες του ΠΑΣΟΚ απο το 'ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ιδιο συνδικατο', 'Εξω οι βασεις του θανατου' ειναι παρομοιες με τις σημερινες καταστασεις αν και οι τοτε στροφες ειχαν θετικη επιδραση ενω η στροφη του ΣΥΡΙΖΑ μαλλον μας εσωσε απο τον γκρεμο της επιστροφης σε εθνικο νομισμα. Φυσικα το ΠΑΣΟΚ εξακουλουθησε να θεωρει τον ευατο του σοσιαλιστικο κομμα και ο Τσιπρας εξακουλουθει να πιστευει οτι ειναι ηγετης αριστερου κομματος.
Πολλες φορες εχει ακουσθει το 'τελειωσαν τα ψεμματα'. Για μενα δεν υπαρχει αμφιβολια οτι το  ΣΥΡΙΖΑ ηρθε στην εξουσια με φοβερα ψεμματα γιατι αν πιστευαν αυτα που ελεγαν τα πραγματα ειναι ακομη χειροτερα!
Οσο για την επιστροφη σε εθνικο νομισμα, ειναι για αυτους που το υποστηριζουν να πουν το πως ακριβως θα γινει παρα με γενικολογιες και ευχολογια. Μονο ο Λαπαβιτσας τολμησε να μιλησει για δυσκολιες, δελτια κτλ και εγινε χαμος. Οι δραχμιστες αποφευγουν τις λεπτομερειες και αναφερονται σε μερικους μηνες προσαρμογης. Θα ηθελα να ακουσω οχι το καλυτερο σεναριο αλλα το χειροτερο.
blog comments powered by Disqus