Κυριακή 26 Ιουλίου 2015

Νυκτερινές υπηρεσίες

Η Τράπεζα της Ελλάδος εξυπηρετεί ξένους τουρίστες με ειδική νυκτερινή υπηρεσία
'' Για την εξυπηρέτηση των διερχομένων ξένων τουριστών η Διεύθυνση του υποκαταστήματος  της τραπέζης της Ελλάδος είχε μία θαυμάσια έμπνευση. Αποφάσισε από τις 7.15 μ.μ. μέχρι τις 10.00 μ.μ. ένας υπάλληλός της εγκατεστημένος στην ειδική θέση του Τουριστικού περίπτερου στην πλατεία (Ε.Ο.Τ.) να εξυπηρετεί καθημερινά διερχόμενους ή διανυκτερεύοντες τουρίστες. Στη φωτογραφία (Βασίλης Μαδεμτζίδης), Γάλλοι τουρίστες ανταλλάσσουν τα χαρτονομίσματά τους προκειμένου να ανταποκριθούν στα έξοδα της διαμονής τους. Στη δεύτερη φωτογραφία ειδικός φωσφορίζων πίνακας αναγράφει τις τρέχουσες τιμές των ξένων νομισμάτων''
( Εφημερίδα Ταχυδρόμος, 21 Αυγούστου 1969)

«Παραμονές της ένταξης της χώρας στο ευρώ δεν έχουν νόημα οι περιορισμοί στο συνάλλαγμα για σπουδές, για ιατρικούς λόγους ή για μικροποσά που διαθέτει ο καθένας για να αγοράσει ένα βιβλίο, έναν δίσκο ή ένα δώρο από το εξωτερικό» δηλώνει προς «Το Βήμα» ο υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Ν. Γκαργκάνας, ο οποίος επιμένει στην άρση των γραφειοκρατικών περιορισμών και των εμποδίων στην κίνηση του συναλλάγματος, πολιτική η οποία συμβάλλει στον εκσυγχρονισμό του τραπεζικού συστήματος αλλά και στη διευκόλυνση της καθημερινής ζωής των πολιτών.

Σήμερα, λόγω των capital controls που ισχύουν ακόμη κι η αγορά ενός βιβλίου με την πιστωτική κάρτα από το εξωτερικό απαγορεύεται.
Για οποιαδήποτε αγορά απαιτείται απόφαση της Επιτροπής Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών.




blog comments powered by Disqus