Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

Back to the future

Πολλα εχουν γραφτει για τις αλλαγες στην εκπαιδευση και σιγουρα δεν μπορω να τις σχολιασω μια και δεν εχω γνωση του αντικειμενου.
Ομως μια ειδηση στην Καθημερινη - Φανταροι στα σχολεια - μου εφερε αναμνησεις απο κατι αναλογο που ειχε γινει στα μαθητικα μας χρονια.
Πρεπει να ηταν επι χουντας οταν εμφανισθηκε ενας καθηγητης φυσικης ο οποιος ηταν φανταρος. Τα σχολια τοτε ηταν οτι θα επρεπε να ειχε μεσον για να μπορει να διδασκει.
Διαβαζω λοιπον οτι σε ακριτικες περιοχες, φανταροι με αναλογα πτυχια θα συμπληρωνουν κενα σε σχολεια. Προφανως δεν προκειται να τους πληρωνουν και σιγουρα αν ημουν φανταρος στον Εβρο η επιλογη μεταξυ μαθηματος και σκοπιας θα ηταν πολυ ευκολη.
Θα ελεγα οτι ειναι μια ακρως αντι-εργατικη κινηση, ειναι σαν αυτους που προσλαμβανουν παρανομους μεταναστες για 10 ευρω τη μερα αντι να πληρωνουν εναν νομιμο 10 ευρω την ωρα.
Την στιγμη που η κυβερνηση προσλαμβανει χιλιαδες δημοσιους υπαλληλους, δεν μπορει να προσλαβει καθηγητες? Θα πρεπει να υπαρχουν στρατοι ανεργων εκτος αν ολοι θελουν να ειναι στην Αθηνα και οχι στον Αγιο Ευστρατιο.
blog comments powered by Disqus