Πέμπτη 9 Απριλίου 2015

Ο μηνας εχει 9

Διαβαζω οτι η Ελλαδα πληρωσε την δοση στο ΔΝΤ - λεφτα υπαρχουν. Προφανως η νεοσυσταθεισα επιτροπη ελεγχου χρεους δεν ειχε την ευκαιρια να εξετασει αν ηταν νομιμη αυτη τη δοση.
Η αναζητηση χρηματων απο την κυβερνηση, οι αναφορες της σε λα'ι'κη εντολη κτλ με κανει να αναρωτηθω γιατι δεν προσπαθει η κυβερνηση να πουλησει ομολογα στην Ελλαδα. Σιγουρα λεφτα υπαρχουν, τα επιτοκια ειναι καλα (και ο κινδυνος τεραστιος) αλλα αν τουλαχιστον το 40% του ελληνικου λαου πιστευει αυτα που λεει η κυβερνηση, γιατι να μην τα αγορασουν?
Γιατι να ζηταμε δανεια απο αλλες ευρωπα'ι'κες χωρες οταν οι ιδιοι αρνιουμαστε να δανεισουμε την χωρα μας? Φανταζομαι η ευκολη απαντηση ειναι οτι δεν εχει ο κοσμος λεφτα.
Για να ειμαι ειλικρινης τα εχω χασει με τα λεφτα και τις συνεχεις αντικρουομενες δηλωσεις μελων της κυβερνησης. Πχ ειχε ανακοινωθει οτι απο την φορολογια τυχερων παιχνιδιων θα εισπραχθουν 500 εκ. Μετα αυτο εγινε 250. Δεν ξερω τι γινεται με την αξιοπρεπεια αλλα η αξιοπιστια εχει εξαφανισθει. Εδω και μηνες οι εταιροι περιμενουν κοστολογημενες μεταρυθμισεις αλλα καταφεραμε σε μια εβδομαδα να κοστολογησουμε τις γερμανικες αποζημιωσεις.

blog comments powered by Disqus