Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015

Απο τα λεφτα υπαρχουν στο λεφτα δεν χρειαζομαστε

Ελπιζω να μην με προδιδει η μνημη μου αλλα ο Βαρουφακης ειχε πει οτι η Ελλαδα δεν χρειαζεται την τελευταια δοση του προγραμματος. Στις 25 Ιανουαριου ολα αυτα ειχαν τελειωσει.
Αυτο που ελεγε το ΠΑΣΟΚ το 2009 και ο ΣΥΡΙΖΑ το 2015 εχουν ενα κοινο παρανομαστη. Παταξη της φοροδιαφυγης.
Φυσικα ειναι κατι που λεγεται ευκολα, εχει μεγαλη υποστηριξη απο το εκλογικο σωμα αλλα ειναι δυσκολο να το κανεις και ακομα πιο δυσκολα να κανεις  τους εταιρους/δανειστες να το πιστεψουν.
Πιστευω ομως οτι ο ΣΥΡΙΖΑ εχει μια μεγαλη ευκαιρια με ενα δικαιο και σταθερο φορολογικο συστημα να αλλαξει πραγματικα την χωρα.  Να φερει την αξιοκρατια και την διαφανεια και να σπασει το πελετειακο κρατος.
Πρωτα σημαδια στο χωρο της αξιοκρατιας δεν ειναι καλα. Η ανακυκλωση αποτυχημενων στελεχων στο δημοσιο τομεα ειναι ενα απο τα ασχημα σημαδια. Αν δουμε αλλαγες στις διοικησεις νοσοκομειων με κομματικα στελεχη του ΣΥΡΙΖΑ τοτε θα ξερουμε οτι ειναι μια απο τα ιδια.

Επισης χαιρομαι ιδιαιτερα που υπαρχει μια ταση ελληνικοποιησης των λεξεων που χρησιμοποιουνται πχ απο τρο'ι'κα σε θεσμους και επισης φρασεις που ποτε δεν ειχαν νοημα πχ σχισιμο μνημονιου εχουν καταργηθει.
blog comments powered by Disqus