Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

Το διατηρητέο κτίριο «Μπαλάνου» γίνεται παραδοσιακό ξενοδοχείο

Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά διατηρητέα κτίρια της Καβάλας, η οικία του αείμνηστου δημάρχου, Αθανάσιου Μπαλάνου (διετέλεσε δήμαρχος την περίοδο από τον Φεβρουάριο του 1937 έως τον Απρίλιο του 1941), στον κόμβο Φαλήρου, θα ανακαινιστεί και θα λειτουργήσει ως ξενοδοχειακή μονάδα κλασικού τύπου. 



Ο ιδιώτης που θα κάνει την επένδυση εξασφάλισε την απαραίτητη άδεια δόμησης και το απόγευμα της Δευτέρας 13 Οκτωβρίου 2014, το συμβούλιο της δημοτικής κοινότητας Καβάλας γνωμοδότησε ομόφωνα θετικά στο αίτημα του αποκλεισμού, για έξι μήνες, τμήματος της οδού Αγίας Λαύρας, προκειμένου να εκτελεστούν με ασφάλεια οι εργασίες ανακαίνισης. 

Οι εργασίες θα περιλαμβάνουν την αποκατάσταση του κτιρίου (θα διατηρηθεί το κέλυφος) και την προσθήκη ορόφου, ώστε να αυξηθεί ο αριθμός των κλινών του ξενοδοχείου στις τριάντα έξι. 

Αξίζει να σημειώσουμε, ότι ο Αθανάσιος Μπαλάνος, ως δήμαρχος, αγόρασε, έπειτα από πλειστηριασμό και πρόσθεσε στην ακίνητη περιουσία του Δήμου Καβάλας, το όμορφο αρχιτεκτονικά κτίριο όπου στεγάζεται το Δημαρχείο (από το 1937). 

Από εδώ: http://www.k-tipos.gr/ktipos/detail.php?ID=53532&utm_source=twitterfeed&utm_medium=facebook#.VD-bB4snrNA.facebook
blog comments powered by Disqus