Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

Αποχη

Παρ'ολο που οι χθεσινες εκλογες ειχαν χαρακτηρισθει οι πιο κρισιμες μετα την μεταπολιτευση, η αποχη ηταν μεγαλη. Μαλλον περα απο τους αγανακτισμενους, υπηρχαν και πολλοι αηδησμενοι που αποφασισαν να μην ψηφισουν.
Ισως ομως να οφειλεται στο γεγονος οτι οι εκλογικοι καταλογοι βασιζονται στο τοπο γεννησης σε ενα μεγαλο βαθμο και οχι στον τοπο κατοικιας. Νομιζω πως πρεπει το τοπος γενησης να αποδεσμευθει απο το μερος εξασκησης του εκλογικου δικαιωματος. Αν και παλια η νοθεια ηταν ενας απο τους λογους που επεβαλλαν αυτο το συστημα, με ηλεκτρονικους καταλογους πλεον, ο καθενας θα πρεπει να μπορει να ψηφισει εκει που μενει. Αυτο θα σημαινει οτι οι περισσοτεροι βουλευτες θα εκλεγονται στην Αθηνα και περιοχες σαν την Καβαλα θα χασουν εδρες.
Οσον αφορα το αποτελεσμα των εκλογων, τα διαφορα αρθρα του protagon.gr einai πολυ καλα και το παρακατω αποσπασμα - απο αρθρο του Τ. Μιχα - αν και τραβηγμενο ειναι καλο
Θα είναι τρομερό λάθος αν οι συνταγματικές δυνάμεις σήμερα ακολουθήσουν την ανόητη πρόταση  του κ.Βενιζέλου και προσπαθήσουν να σχηματίσουν κυβέρνηση «εθνικης ενοτητας». Ας αφήσουν αυτό τον άχαρο ρόλο στους Τρείς  και στον απαραίτητο κολαούζο δηλαδή το ΚΚΕ.Ομως, παράλληλα οι συνταγματικές δυνάμεις  θα πρέπει να εγκαταλείψουν την ανούσια γλώσσα τους αστικού καθωσπρεπισμού και να υιοθετήσουν την γλώσσα της «κρεμάλας» και της «προδοσίας» των αντιπάλων τους. Η αυριανή συνταγματική αντιπολίτευση θα πρέπει να ζητήσει  από τον κ.Τσίπρα  να διορίσει αμέσως τους 150.000 δημόσιους  υπάλληλους που υποσχέθηκε, από τον κ.Μιχαλολιάκο να διώξει σε μία νύχτα τις εκατοντάδες χιλιάδες λαθρομεταναστες και από τον  κ.Καμένο να πληρώσει τους μισθούς και τις συντάξεις του Ιουνίου με ρωσσικά πετροδολλάρια - αλλιώς να τους κατηγορήσει αμέσως για  «εθνική προδοσία». Οι συνταγματικές δυνάμεις θα πρέπει να τονίσουν ότι κάθε 0.01% μέιωση του βιοτικού  επιπέδου του Ελληνικού λαού από την φαιοκόκινη κυβέρνηση θα απαντηθεί  με το στήσιμο μιας ακομα κρεμάλας και ότι κάθε προσπάθεια αύξησης των κρατικών εσόδων θα αντιμετωπίζεται με μαζική «ανυπακοή» και πυρπόληση του κέντρου της Αθήνας. 

Με αλλα λόγια, οι συνταγματικές δυνάμεις θα πρέπει επι τέλους να ενηλικιωθούν.


Αν πραγματικα το ΣΥΡΙΖΑ υποσχεθηκε 150,000 δημοσιους υπαλληλους, ειναι πολυ περισσοτερο απο τις 65,000 που υποσχεθηκε ο Ολλαντ. 
blog comments powered by Disqus