Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2010

Χειμωνιάτικη Οπερέτα

Θα θυμαστε οτι σε προηγουμενη αναρτηση ( 22/10/2009 και 20/10/2009) με αφορμη το ξενοδοχειο Αστηρ ειχα αναφερθει στο αποτυχημενο πραξικοπημα που εκανε ο Κωνσταντινος, με επικεντρο την Καβαλα. Πριν καποιες μερες κυκλοφορησε στα βιβλιοπωλεια ενα βιβλιο με θεμα αυτο ακριβως το γεγονος.
Η συγγραφεας  Αλεξάνδρα Στεφανοπούλου, εξιστορει στιγμη προς στιγμη τα γεγονοτα εκεινης της μερας (13/12/1967), ριχνοντας φως σε μια ιστορικη στιγμη για την οποια ελαχιστα ειναι γνωστα. Γιατι επιλεχθηκε η πολη της Καβαλας (μεγιστο λαθος, τελικα), ποιοι ηταν πισω απο τον 27χρονο Κων/νο και γιατι απετυχε η αποπειρα.
Αναρωτιεται ποιες θα ηταν οι εξελιξεις στην Ελλαδα , αν δεν ειχε αποτυχει το Κινημα και ειχε ανατραπει η Χουντα. Πιθανον να μην ειχε γινει η τουρκικη εισβολη στην Κυπρο.
Στις φωτογραφιες ο Κων/νος, η Αννα-Μαρια, η Φρειδερικη, η Ειρηνη και η μικρη Αλεξια αμεσως μετα την αφιξη τους στο αεροδρομιο CIAMPINO της Ρωμης τα ξημερωματα της 14ης Δεκεμβριου (5.15 π.μ.). Ποιο κατω το κτιριο της 11ης Μεραρχιας απο οπου παρακολουθουσε τις εξελιξεις ο Κων/νος.



Και μια περιεργη συμπτωση. Η Βασιλική οικογενεια εμεινε στο Αστηρ στα δωματια 13 και 14, ημερομηνιες που εγινε το πραξικοπημα.





























blog comments powered by Disqus