Πέμπτη 30 Απριλίου 2009

Κατασταση φοβου

Νομιζω οτι ζουμε τις δυσκολετες στιγμες τα τελευταια 100 χρονια με εξαιρεση τον πολεμο. Η οικονομια συνεχιζει την καθοδικη της πορεια, το μελλον των παιδιων μας ειναι ηδη χρεωμενο και η ανακαμψη ειναι ακομα μακρυα.
Η προβλεψη εδω ειναι για πανω απο 3 εκ ανεργους και ακομα οταν η οικονομια ανακαμψει η ανεργια θα παραμεινει ψηλη.
Τωρα εχουμε και τον φοβο πανδημιας γριππης, που ειναι κατι που ο κοσμος δεν χρειαζεται αυτη την στιγμη.
Νομιζω οτι η οικονομικη κριση και η γριππη εχουν κατι κοινο - ειναι ενα ειδος αορατου εχθρου. Δεν μπορεις να το δεις αλλα το ξερεις οταν σε χτυπησει.

Τετάρτη 29 Απριλίου 2009

Χρειάζομαι φωτογραφίες....


Απόστολε, θα μου δώσεις τρείς φωτογραφίες σου;
Αυτές τις τρείς:

Τρίτη 28 Απριλίου 2009

και εξώφυλλο στο Glamour έχουμε.....


Ο ένας και μοναδικός........


....une autre.......

.......άλλο ένα ίνδαλμα των απανταχού του πλανήτη γυναικών...............

.....άλλος ένας.........

Διάσημοι φίλοι μας

Α.Ο. ΚΑΒΑΛΑ - Α΄ ΕΘΝΙΚΗ


Χθες ο ΑΟΚ κατάφερε να επανέλθει στην Α΄Εθνική ή επί το ελληνικότερο premier league.
Έψαξα και βρήκα τα εικονιζόμενα αναμνηστικά.
Χρονολογούνται από την αγωνιστική περίοδο 1969-70, σαράντα χρόνια πριν, όταν ο ΑΟΚ έμπαινε για πρώτη φορά στα σαλόνια της τότε Α΄Εθνικής Κατηγορίας με Παντελάκο, Αβραμίδη, Μπλέκο, Καραμπετάκη, Τάτση, Πάτσα, Μαχαιρίδη, Τέη, Χαραλαμπίδη, Παπαδόπουλο, Μπαρμπαλέξη και προπονητή τον Μπέλα Πάλφυ.
Ακόμη έπαιζε στο Δημοτικό Στάδιο, σημερινό Βερούλειο.
Το Εθνικό Στάδιο, σημερινό Ανθή Καραγιάννη, ήταν υπό κατασκευή. Θα υποδεχόταν τον ΑΟΚ και τον κόσμο του με την έναρξη της νέας αγωνιστικής περιόδου στην Α΄Εθνική.
Για την ιστορία, το πρώτο παιχνίδι του ΑΟΚ στην Α΄Εθνική έγινε στο (χωμάτινο ακόμη) Εθνικό με αντίπαλο τον ΟΦΗ.
Τελικό σκορ ΑΟΚ-ΟΦΗ 1-0.
Σημ.: Τελικά, τα χρόνια δεν κρύβονται! Σαν τους γέρους, ξεκίνησα να γράψω είδηση και έγραψα ιστορία!!!

Παρασκευή 24 Απριλίου 2009

Διπλη ζωη

"Απλως το προσεχω, δεν τρωω"

Πέμπτη 23 Απριλίου 2009

Δωρα για τους Γιωργηδες

Ο Γιωργος Μητρου τελευταια εχει ξεχασει το τι σημαινει κρεας και επομενως ενα πραγματικο t-bone steak νομιζω οτι ειναι ιδανικο δωρο.
Για τους υπολοιπους Γιωργηδες ειναι ωρα για κατι πιο ελαφρο αλλοιως θα και εσεις θα βλεπετε το κρεας μονο σε φωτογραφιες. Για να θυμουνται το τι πρεπει να κανουν το παρακατω πιατο θα τους βοηθησει






12ο Δημοτικό - Α! Τάξη - Πρωτομαγιά

Από όρθιους αριστερά και ακολουθώντας τον κύκλο: Χ. Αϊτσίδης, Γ. Ναλμπάντης, Δ. Μέλισσας, Π. Χατζηιωακειμίδης, Γ. Κουγιώνας του Νικ., Λ. Ζαχαριάδης, Χ. Ιορδανίδης, Ν. Μισιρλής, Σπ. Κουκίδης, Ν. Τσάλτας, Ν. Τακάς, Π. Μαμαλάκης, Αντ. Τσιμπερτζόπουλος, Στ. Κούφλερ, Ν. Βουδούρογλου, Ν. Βασιλειάδης, Δ. Τζίρκας, Αγ. Παπαγεωργίου, Γ. Αστεριάδης, Σ. Φιλιππίδης, Β. Σαμαράς, Δ. Χρηστέλλος, Δ. Καναβούρης, Κ. Παπαευσταθίου, Λ. Ζαχαρόπουλος, Αλ. Αναγνώστου, Β. Φαρσάκογλου, Εμ. Χλουβεράκης, Ν. Κεκρίδης. Και φυσικά η -για 4 χρόνια- δασκάλα μας, κα Πολυξένη Γιαλελή. Πρωτομαγιά, πριν από 43 ολόκληρα χρόνια! Στον κήπο του 12ου Δημοτικού (!!!) γύρω από το συντριβάνι που είχα αναφέρει σε παλαιότερη ανάρτηση.
Σημ.: Οι συμμαθήτριές μας απουσιάζουν. Ως γνωστόν, εκείνες είναι 10 χρόνια μικρότερες!

Τρίτη 21 Απριλίου 2009

Dad Rock

Την Κυριακη το βραδυ πηγα και ειδα τους Wishbone Ash 'η' μαλλον μια παραλλαγη του αρχικου συγκροτηματος. Πηγα με κατι φιλους και καθως φευγαμε απο το σπιτι τους, ρωτησαν την 16χρονη κορη τους αν ηθελε να ερθει.
Αυτη ειπε οτι τετοια μουσικη ειναι Dad Rock και θα ειναι γεματο απο μεσηλικες. Ειχε δικαιο λοιπον, το ακροατηριο ηταν 99% μεσηλικες που πηγαν εκει για να ακουσουν τα τραγουδια της νιοτης τους. Επισης το 70% ηταν ανδρες που ηξεραν ολους τους στοιχους και οι μπυροκοιλιες και τα αραια μαλια δεν τους σταματησον απο το να διασκεδασουν την βραδυα.
Μονο ο τραγουδιστης και μπασιστας (Martin Turner) ηταν απο το αρχικο συγκροτημα αλλα τα αλλα μελη καταφεραν να αναπαραγουν τον αρχικο ηχο πολυ καλα.
Την δεκαετια του 70 επαιζαν μπροστα σε χιλιαδες και τωρα παιζουν μπροστα σε 200 ατομα σε μια αιθουσα που ανηκει σε εκκλησια (Φανταστειτε αν ειναι δυνατον πχ η αιθουσα του Αγιου Παυλου να διατεθει για ροκ συναυλια)

Κυριακή 19 Απριλίου 2009

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

Πολλές ευχές σε όλους και όλες.
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ

Κυριακή 12 Απριλίου 2009

Καλό Πάσχα σέ όσους είναι σε μη ορθόδοξες χώρες και το γιορτάζουν σήμερα.
Στους εν Ελλάδι, καλή Μεγάλη Εβδομάδα.

Παρασκευή 10 Απριλίου 2009

Δωρο για τον Κωστα Παπαευσταθιου

Προτεινω να δημιουργησουμε λιστα με ονομα '50 και πανω' οπου οταν καποιος/καποια ξεπερνα το οριο γινεται μελος.

Χρονια Πολλα

Σημερα πρεπει να ειναι μερα που οσοι εχουν αρχαια ονοματα γιορταζουν.
Πολλες ευχες στον Θεμο και στον Θεμη- Ανανιαδη και Κοσμιδη.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΕΣ

Χθες τυχαία άκουσα στο ραδιόφωνο το "Epitaph" των KING CRIMSON. Ανατρίχιασα. Είχα πολλά χρόνια να το ακούσω. ..."The fate of all mankind I see is in the hands of fools"...
1969. Κι όμως, τόσο επίκαιρο.

Τρίτη 7 Απριλίου 2009

Πες τα στον Δημαρχο

Ο Δημαρχος Καβαλα εχει δικο του μπλογκ - http://simitsis.blogspot.com/ Ισως καπως αλλοιως ειναι οτι ο Κωστης Σιμιτσις που τυχαινει να ειναι δημαρχος εχει μπλογκ.
Τα παραπονα σας τωρα μπορει να ειναι και ηλεκτρονικα

ΥΓ το μπλογκ του Δημαρχου ειναι περιπου 2 μηνες παλιο και ισως η υπαρξη του να μην ειναι νεο για αρκετους

Δευτέρα 6 Απριλίου 2009

Al fresco mesimeriano

17 vathmoi kai o kosmos ekmetaleuetai tin anoiksi.

Σάββατο 4 Απριλίου 2009

Καιρό είχαμε.........




.........να αποθανατίσουμε τις επιδόσεις μας.

Πέμπτη 2 Απριλίου 2009

Τι Αστυνομία έχουμε

Δεν είναι πρωταπριλιάτικα αστεία αλλά απλή καθημερινότητα.
4+1 περιστατικά, που έγιναν μέσα σε μια μέρα (χθες) και έγιναν γνωστά (ποιός ξέρει πόσα άλλα τέτοια αποσιωπήθηκαν!).
1. Αστυνομικό τμήμη Ομόνοιας: Προσάγεται ένα άτομο με ένα φιξάκι ηρωίνης. Ο Αξιωματικός Υπηρεσίας βάζει τις φωνές στον Αστυφύλακα που έκανε την προσαγωγή γιατί ενώ έχει στο κεφάλι του δυο αυτόφωρα, τον απασχολούν για ένα φιξάκι. Ο Αστυνομικός κρατάει τα στοιχεία του τοξικομανή, ΠΕΤΑΕΙ ΤΟ ΦΙΞΑΚΙ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ και τον αφήνει ελεύθερο!
2. Στην περιοχή του Γέρακα γίνεται ληστεία σε Τράπεζα. Ο κόσμος καταδιώκει τον ληστή, πλακώνει η Ασυνομία, ο ληστής τρέχει να κρυφτεί, η Αστυνομία κυκλώνει το τετράγωνο, το ελικόπτερο της Αστυνομίας υπερίπταται. Αποτέλεσμα: Ο ληστής ΑΦΑΝΤΟΣ!
3. Αστυνομικοί της ομάδας Ζ εντοπίζουν στα Εξάρχεια ομάδα νεαρών που κάνει γκράφιτι. Καλούν ενισχύσεις και τελικά 5 Ζητάδες τους ακινητοποιούν για εξακρίβωση στοιχείων. Αμέσως από τα γύρω στενά ξεπροβάλλουν καμμιά σαρανταριά νεαροί και ρίχνουν ξύλο στους Ζητάδες, που εξαφανίζονται δαρμένοι!
4. Στα δικαστήρια της Σχολής Ευελπίδων προσάγονται δυο αλλοδαποί κατηγορούμενοι για κλοπή από Σούπερ Μάρκετ. Κάποια στιγμή "ξεφεύγουν από την προσοχή" των Αστυνομικών/φρουρών τους και χάνονται στο κέντρο της Αθήνας!
4+1. (Συνδέεται με το προηγούμενο). Γίνεται κινητοποίηση για να συλληφθούν οι δυο παραπάνω και κάποια στιγμή στους ασύρματους της Αστυνομίας ακούγονται οι θριαμβολογίες του εντοπισμού και της επικείμενης σύλληψής τους. Το αποτέλεσμα είναι να ακινητοποιηθούν δυο gay(!) που περπατούσαν χεράκι-χεράκι. Νόμιζαν ότι ήταν οι δραπέτες που ακόμη ήταν δεμένοι με τις χειροπέδες!

Τετάρτη 1 Απριλίου 2009

Συναντηση G20

Το Λονδινο βρισκεται σε συναγερμο για την προστασια των αρχηγων καρτων και των συνοδειων τους.
Ετοιμαζονται διαδηλωσεις απο διαφορες ομαδες και η αστυνομια περιμενει σοβαρα επεισοδια. Πολλες εταιρειες εχουν πει στο προσωπικο τους να δουλεψει απο το σπιτι και οταν παν στην δουλεια να φορεσουν απλα ρουχα - με την εννοια οτι μερικες φορες μπορεις να πεις οτι καποοος ειναι τραπεζιτης 'η' δουλευει στον οικονομικο τομεα απο τον τροπο ντυσιματος.
Η ουσια ομως ειναι οτι υπαρχουν σημαντικες διαφορες για το πως θα μπορει αν αντιμετωπισθει η κριση και οι πιθανοτητες συμφωνιας για κατι ουσιαστικο ειναι πολυ μικρες.

Η συναντηση της 6ης Σεπτεμβριου 2008

Πολλοι αναρωτιουνται αν αυτη η συναντηση οντως εγινε μια και δεν υπαρχουν οπτικες αποδειξεις.

Τελικα μετα απο μεγαλη προσπαθεια, εχει βρεθει μια φωτογραφια απο την συναντηση και σιγουρα θα ελεγα οτι η απουσια ανδρων ηταν μια χαμενη ευκαιρια να συναντησουμε μερικες ωραιες τεως συμμαθητριες.

Θα αναγνωρισετε την εισοδο της Τοσκα αλλα δεν μπορω να πω ποιος ειναι ο τυχερος συμμαθητης που ηταν εκει