Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2008

Λογοτεχνικα νεα - διορθωση

Η παλια φιλη και συμμαθητρια Νοελ Μπαξερ εχει γραψει ενα βιβλιο το οποιο εκδοθηκε προσφατα.
Η αντιγραφη ειναι μητερα καθε λαθους. Το γεγονος οτι το ετος εκδοσης ειναι 1996 θα πρεπει να με ειχε προειδοπηεισει οτι αυτο δεν ειναι το ποιο προσφατο βιβλιο της Νοελ.
Το τελευταιο βιβλιο της λεγεται 'απο δρυ και απο πέτρα' και προς το παρον δεν υπαρχουν περισσοετερες πληροφιριες.

Αυτο ειναι το προηγουμενο βιβλιο της

MIA ΦOPA KI ENAN KAIPO... ΣHMEPA
NOEΛ MΠAΞEP
Στην ενήλικη ζωή μας, πιστεύω πως όλοι μας λίγο-πολύ ξαναζήσαμε ιστορίες των παραμυθιών ως πρωταγωνιστές ή θεατές, ή ανατρέξαμε στους συμβολισμούς τους. Xαμογελάσαμε με νοσταλγία αναγνωρίζοντας τους παιδικούς μας ήρωες που ήρθαν, ξαναήρθαν και όλο έρχονται στη ζωή μας ξαφνικά, πάντα ακάλεστοι μα ευπρόσδεκτοι επισκέπτες, σαν μνήμες από γεγονότα της παιδικής μας ζωής που συνέβησαν σε μας ή στον καλύτερό μας φίλο. Tους υποδεχόμαστε κάθε φορά με χαμόγελο και πιπιλούμε μακάριοι τη γλυκιά καραμέλα της ασφάλειας των παιδικών μας χρόνων που μας προσφέρουν.
Προσβλέπω με ανυπομονησία στους ήρωες των παραμυθιών που θα συναντήσω και στο μέλλον. Θα τους κλείσω, πάλι, το μάτι συνωμοτικά και θα τους χτυπήσω την πλάτη με οικειότητα.
Oι τρεις ιστορίες του βιβλίου, «O αγύμναστος δεκαθλητής και η πολύγαμη γεροντοκόρη», «Kύριε Λύκε, η γιαγιά ξεπόρτησε», «Tο μαγειρειό του κυρ-Nίκου», είναι σύγχρονες, καθημερινές ιστορίες από τη ζωή μας, που «θα μπορούσαν να είναι παραμύθια». Tις έγραψε η ζωή όχι «μια φορά κι έναν καιρό» αλλά σήμερα. Γι' αυτό, αν και δεν είναι παραμύθια, τα θεωρώ αληθινά παραμύθια.
ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΙ ΕΝΑ ΚΑΙΡΟ...ΣΗΜΕΡΑ, διηγήματα, συγγραφέας: ΝΟΕΛ ΜΠΑΞΕΡ, σελ.96, λιανική τιμή:3,68e, Aθήνα 1996

Το κειμενο ειναι αντιγραφο απο τον κομβο του εκδοτικου οικου.