Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

Αφρικανικό ημερολόγιο - Ενδοχώρα

Περιπου 450χιλ βορειο ανατολικα απο το Cape town είναι η περιοχή Karoo. Είναι μια τεραστια περιοχη  με πολύ λίγο νερό, τεραστια αγροκτήματα και αραιοκατοικημένη.
Μείνανε σε ενα χωριό που λέγεται Prince Albert στη βαση των βουνών Swartberg. Υπαρχουν πολλές πηγες στο βουνό με αποτέλεσμα το χωριό να έχει πολύ πρασινο.
Μείνανε σε ενα παραδοσιακό σπίτι και κάναμε ημερισιες εκδρομές. Πήγαμε σε ενα μέρος που λέγεται Die Hell περιπου 60χιλ απο τον κυρίως δρόμο σε ενα άσχημο χωματόδρομο
Παρα το όνομα είναι μια εύφορη κοιλάδα που ανακαλυφθηκε στα τέλη του 18ου αιωνα απο μπόερς που έφυγαν απο το ακρωτήριο για να ξεφύγουν την καταπίεση των Αγγλων. Έζησαν εκεί πανω απο 100 χρόνια τελείως αποκομμένοι απο τον υπολοιπο κοσμο και κανένας δεν ήξερε την ύπαρξη τους
Πρεπει κανεις να θαυμάσει την δυναμη αυτών των ανθρώπων που πήγαν τα βαγόνια τους πανω κάτω σε βουνά που σήμερα με 4χ4 είναι δύσκολο. Ήρθαν ξανά σε επαφη με τον κοσμο το 1902 όταν κατα τον αγγλομποερ πόλεμο, μια ομάδα μπόερς βρέθηκε στη κοιλάδα κατα τύχη.
Σήμερα μονο μια οικογένεια ζει εκεί, τα υπολοιπα σπίτια έχουν ανακαινισθεί και νοικιάζονται. Φυσικά δεν υπάρχει ηλεκτρική και κινητή τηλεφωνία και αν πας να μείνεις εκεί πρέπει να εχεις όλες της προμήθειες μαζί αλλοιως είναι 2,5 ωωρες στο κοντινότερο καταστημα.
blog comments powered by Disqus