Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

Έξω πάμε καλά.................

Το χθεσινό δημοψήφισμα ήταν η πρώτη φορά που δεν ψήφισα τα τελευταία 30χρόνια. Υποχρεώσεις της ΜΟΤΟΕ με έφεραν στην Μάλτα από όπου γύρισα τα ξημερώματα. Παρακολουθούσα ανελλιπώς ό,τι ειδησεογραφικό κανάλι έβρισκα στα κενά των εργασιών των επιτροπών και πραγματικά μου έκανε εντύπωση και η πληροφόρηση, αλλά και η παραπληροφόρηση. Εκείνο όμως που πραγματικά με έθλιψε ήταν η τραγική εικόνα ορισμένων Ελλήνων ρεπόρτερ σε αναμεταδόσεις. Μάλλον η λέξη "ρεπόρτερ" δεν περιγράφει αυτό που εισέπραξα, περισσότερο τρομολάγνοι καθοδηγητές της κοινής γνώμης θα έλεγα πως ήταν.

Είχα και την εμπειρία συμμετοχής σε διαδήλωση κατά της αντιαναπτυξιακής και αντικοινωνικής πολιτικής, και ήταν απίστευτη και η συμπαράσταση αλλά και ο φόβος των ανθρώπων για το επελαύνον "τέρας των αγορών" που έχει δημιουργηθεί. Την Παρασκευή το βράδυ βγήκαμε μια βόλτα στην Βαλλέτα και πήγαμε σε ένα όμορφο στέκι που είχα εντοπίσει. Εκεί, μόλις τα παιδιά έμαθαν πως είμαστε από Ελλάδα μας βομβάρδιζαν με ερωτήσεις, μας εξέφρασαν την ανησυχία τους για το τί περιμένει τους λαούς αν εφαρμοσθούν οι οδηγίες των "αγορών", και μας ενημέρωσαν πως για το επόμενο πρωί είχαν διοργανώσει διαμαρτυρία  αλληλεγγύης και συμπαράστασης για την Ελλάδα έξω από το κοινοβούλιο της Μάλτας. Δεν ήταν φυσικά δυνατόν να απουσιάζουμε, να 'μαστε λοιπόν:



Καμία σχέση με τις Ελληνικές ακρότητες, ήρεμα, με Ελληνική μουσική, με πλακάτ και έντυπα που μοιράστηκαν για ενημέρωση των περαστικών, με συνεντεύξεις και με παντελή απουσία οποιασδήποτε μορφής αστυνόμευσης, διακριτικής επιτήρησης ή άλλης μορφής παρεμπόδιση.

http://www.maltatoday.com.mt/news/national/54742/greeks_in_malta_rally_against_austerity_call_for_no_vote#.VZoUC_ntmko

http://www.tvm.com.mt/mt/news/lejliet-ir-referendum-fil-grecja-l-iva-u-l-le-ras-imb-ras/

Έξω πάμε καλά λέμε, εδώ τί σκ@τ@ θα κάνουμε...................
blog comments powered by Disqus