Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015

Η ωρα του πλαστικου και ηλεκτρονικου χρηματος

Οι ουρες στα ΑΤΜ και τις τραπεζες αποτελουν πια την συνηθισμενη εικονα της Ελλαδας υπο ελεγχο κεφαλαιων.
Ειναι μια ευκαιρια λοιπον για να επεκταθει η χρηση των πιστωτικων/χρεωστικων καρτων και οι ηλεκτρονικες πληρωμες. Ξερω επισης οτι πολλες πιστωτικες καρτες στην Ελλαδα εχουν το τσιπ για να χρησιμοποιηθουν 'χωρις επαφη'. Ειδικα αυτη η τεχνολογια που ειναι ιδανικη για μικρα ποσα (στην Βρετανια το οριο για τετοιες συναλλαγες ειναι 20 λιρες τη μερα) κανει την ζωη πολυ πιο απλη. Καφες, εφημεριδα, ποτο αγοραζονται με αυτον το τροπο χωρις να χρειασθει να ψαχνεις για ψιλα.
Φυσικα οι ηλεκτρονικες συναλλαγες θα περιορισουν την φοροδιαφυγη μια και αναγκαστικα τα λεφτα θα πρεπει να δηλωθουν. Παλια οταν ενας φιλος ξοδευε λεφτα (πχ αγορα εισητηριων για συναυλια) του εδινες επιταγη, τωρα πλεον του μεταφερεις τα λεφτα ηλεκτρονικα και τα εχει στο λογαριασμο του σε 5 λεπτα.
Πολλοι στην Ελλαδα χρησιμοποιουν ηλεκτρονικες συναλλαγες για να πληρωσουν λογαριασμους αλλα ισως θα πρεπει αν επεκταθει και για αλλες συναλλαγες πχ να πληρωσεις τον υδραυλικο
Ειδικα η χρηση κινητων τηλεφωνων για τετοιες συναλλαγες ειναι ιδιαιτερα χρησιμη πχ να μοιρασθεις το λογαριασμο στην ταβερνα.
Την δεκαετια του 70 λεγαμε οτι η Ελλαδα ηταν 10 χρονια πισω απο τον υπολοιπο κοσμο. Ειναι καιρος για γργορες αλλαγες και η ελλειψη ρευστου ειναι μια καλη ευκαιρια για το ρευστο να παραμεινει στις τραπεζες.
blog comments powered by Disqus