Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022

Βασιλόπιτα 2022


Από το 2007, που έγινε η συνάντηση για την επανένωση, μετά από 30 χρόνια, των αποφοίτων του 1977 από το Β' Λύκειο Αρρένων, καθιερώθηκε η κοπή βασιλόπιτας της σειράς μας.

Έτσι, αρχίζοντας από τον Ιανουάριο του 2008 και για 13 συνεχόμενα χρόνια, συναντιόμασταν, όσοι είχαμε την διάθεση και την δυνατότητα, την τελευταία Πέμπτη του μήνα και κόβαμε τη βασιλόπιτά μας.

Δυστυχώς, η επέλαση της πανδημίας και η καθολική απαγόρευση συναθροίσεων τον Ιανουάριο του 2021, διέκοψε την διαδοχική αυτή εκδήλωση. Για την τήρηση του εθίμου, μια ομάδα που συνεχίσαμε τις κατά Πέμπτη συναντήσεις μέσω ηλεκτρονικών εφαρμογών (Zoom, WhatsApp, Signal), κόψαμε βασιλόπιτα διαδικτυακά! Ελπίζαμε ότι το 2022 η πανδημία θα είχε υποχωρήσει και θα είχαν αρθεί οι όποιοι περιορισμοί.

Η ελπίδα μας διαψεύστηκε και αναγκαστήκαμε, σύμφωνα με τους ισχύοντες περιορισμούς, να κόψουμε και την πίτα του 2022 στον στενό κύκλο της ηλεκτρονικής μας ομάδας.

Έτσι, το βράδυ της Πέμπτης 27/1/22 Χρήστος, Χάρης, Γιώργος και Νίκος δια ζώσης και Κώστας μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής, βρεθήκαμε στον χώρο του Nikiforos Cafe-bar, δίνοντας συνέχεια στο έθιμο. Τυχερός αναδείχθηκε ο ηλεκτρονικός συνδαιτυμόνας, Κώστας.

Ευχόμαστε να είναι η τελευταία φορά, που αναγκαζόμαστε να κάνουμε εκπτώσεις στην τήρηση του εθίμου, να έχουμε όλοι μια καλή χρονιά και να μπορέσουμε να βρεθούμε όλοι μαζί το 2023.

blog comments powered by Disqus