Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018

Ομάδα Προφορικής Ιστορίας της Καβάλας

Από τη φίλη και συμμαθήτρια Μαρία Παπ. ζητήθηκε να αναρτηθεί στο blog η παρακάτω ανακοίνωση, την οποία και μεταφέρω αφού κρίνω ότι ταιριάζει στο πνεύμα του blog:
Η Ομάδα Προφορικής Ιστορίας της Καβάλας δημιουργήθηκε πριν ένα χρόνο ύστερα από ένα σεμινάριο με κύρια διδάσκουσα την κα Ρίκη Βαν Μπούσχοτεν, καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και πρόεδρο της Ένωσης Προφορικής Ιστορίας.
Την Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2018, στις 18.00, θα πραγματοποιηθεί στο Μουσικό Σχολείο Καβάλας συνάντηση, στην οποία τα μέλη της ομάδας θα παρουσιάσουν όψεις του υλικού που συγκέντρωσαν και περιλαμβάνει  προφορικές μαρτυρίες πάνω σε διάφορες θεματικές, όπως η βουλγαρική κατοχή κατά την περίοδο 1941-44, η καπνεργασία, οι παλιές γειτονιές της πόλης, η ταραγμένη δεκαετία του 1960-70.
Σας καλούμε να παρευρεθείτε, προκειμένου να ανταλλάξουμε και να μοιραστούμε, με την παρουσία της κας Ρίκης Βαν Μπούσχοτεν,  τις σκέψεις και τους προβληματισμούς μας γύρω από αυτή την πρώτη εμπειρία της δράσης της ΟΠΙ Καβάλας.
Η συνάντηση αυτή συνιστά και ένα κάλεσμα σε νέα πρόσωπα που ενδιαφέρονται να δραστηριοποιηθούν στην καταγραφή της τοπικής ιστορίας μέσω των προφορικών μαρτυριών. Σηματοδοτεί, επίσης, μια σειρά δράσεων που σχεδιάζει η ΟΠΙ Καβάλας στην προοπτική της ευαισθητοποίησης του κόσμου για την καταγραφή και διάσωση της μνήμης με την ενεργό συμμετοχή του.
Παρακαλούμε όσοι/όσες ενδιαφέρεστε για την συνάντηση να δηλώσετε συμμετοχή στο mail της Ομάδας Προφορικής Ιστορίας  Καβάλας:  omadaprophorikisistoriask@gmail.com
blog comments powered by Disqus