Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014

Βραζιλια 2014

Οι βραδυες θα γινουν πιο βαρετες, η ποδοσφαιρικη φιεστα τελειωσε. Η Βραζιλια κατορθωσε να οργανωσει μια πραγματικη γιορτη εκτος των γηπεδων και υπερθεαμα εντος. Οι προβλεψεις για χαος δεν επαληθευθηκαν (οπως εγινε και στην Ελλαδα το 2004) αλλα οι λευκοι ελεφαντς και 13.5 δισ δολαρια ειναι αμφιβολο αν ηταν οντως καλα ξοδεμενα (οπως και στην Ελλαδα το 2004)
Καποιος πρεπει να κανει κατι με την FIFA ωστε αυτη η μηχανη χρηματος (4δισ κερδος απο την Βραζιλια 2014) να μην καταστεψει το παιχνιδι.



Για μενα η καλυτερη ομαδα κερδισε και ειναι αποδειξη το πως η σωστη οργανωση στη βαση φερνει επιτυχια στην κορυφη. Η Γερμανια επενδυσε σε προπονητες, στην αναπτυξη και αξιοποιηση τοπικων ταλεντων και εχει αυτη την στιγμη μια ομαδα με νεους παικτες, στην μεγαλη πλειοψηφια τους να παιζουν στην Γερμανια που νομιζω οτι θα κυριαρχισουν το ποδοσφαιρο στα επομενα χρονια.
Οι συγκρισεις με την Αγγλια ηταν θλιβερες οπου παρα οτι υπαρχει το πιο ακριβο πρωταθλημα στον κοσμο, δεν μπορει να βγαλει μια εθνικη ομαδα. Οι ομαδες μας εχουν πουληθει σε διαφορους ολιγαρχες, που θελουν αμεση επιτυχια και ξοδευουν εκατομυρια σε μισθους. Οι περισσοτερες γερμανικες ομαδες ειναι ιδιοκτησια των οπαδων, οπου καποιος μπορει να δει ενα παιχνιδι πληρωνοντας λογικες τιμες. Στην Αγγλια το ποδοσφαιρο εχει γινει σαν το θεατρο, ειναι κατι που κανει μια δυο φορες τον χρονο.
Καλο καλοκαιρι!
blog comments powered by Disqus