Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

Ελισαβετ Ισαβελλα Παπαζογλου 1959-2011

Η Ελισαβετ Παπαζογλου, που οι περισσοτεροι ξεραμε σαν Ισαβελλα, πεθανε προσφατα στην Αμερικη οπου ηταν Associate Professor in Biomedical Engineering στο Πανεπιστημιο Drexel.
H Ισαβελλα γενηθηκε στην Καβαλα, πηγε στο 12ο Δημοτικο και μετα στο (Α') Θηλεων. Σπουδασε Χημικος Μηχανικος στο Αριστοτελειο και μετα εφυγε για την Αμερικη.
Εκανε Μαστερ στο Πανεπιστημιο του Delaware και διδακτορικο (Macromolecural Science and Polymer engineering) στο Case Western Reserve University οπου επισης εκανε μετα-διδακτορικες σπουδες.
Δουλεψε σε διαφορες εταιρειες και πηγε στο Drexel σαν Research Associate Professor το 2003.
Δεν θα εναι εκπληξη για οσους την ηξεραν οτι κερδισε διαφορα βραβεια στον βιομηχανικο και πανεπιστημιακο χωρο.
Στην ανακοιωνση απο το Drexel υπαρχουν περισσοτερες πληροφοριες για τον ερευνητικο της τομεα και την οντως πρωτοποριακη δουλεια που εκανε.
Την Ισαβελλα την γνωρισα στη 5η Γυμνασιου οταν αρχισαμε να κανουμε φροντιστηριο για της εισαγωγικες. Ηταν φανερο απο την πρωτη στιγμη οτι ηταν ενα ατομο παρα πολυ εξυπνο. Παντα μου εκανε εντυπωση η μεγαλη της δυνατοτητα να κανει πολλα πραγματα ταυτοχρονα. Ειχε μια μοναδικη ικανοτητα απορροφησης γνωσεων αλλα κυριοτερα ειχε μια διψα για γνωση. Η Ισαβελλα δεν ηταν ενα ατομο που δεν ηταν απλα μια πολυ καλη μαθητρια, αλλα ειχε πολλα ενδιαφεροντα και γνωσεις για αλλα μη σχολικα θεματα και οποια συζητηση μαζι της ηταν παντοτε ενδιαφερουσα.
Πρεπει να ειδα την Ισαβελλα στη Θεσσαλονικη, λιγο πριν τελειωσω. Δυστηχως οι διακοπες μας στην Ελλαδα δεν συνεπεσαν αλλα μαθαινα τα νεα της απο την Ντινα Πασ. που ηταν και συγκατοικος της στη Θεσσαλονικη.
Η Ισαβελλα ηταν παντρεμενη με τον Κωστα Παπαθωμα και ειχε 2 κορες, την Δαφνη και την Πελαγια.
Η Ισαβελλα ηταν ενας κορυφαιος επιστημονας και ακαδημαίκος και αυτο φαινεται απο την εκτιμηση που την ειχαν οι συναδελφοι και φοιτητες της στο Drexel και απο οπου περασε.
H ανακοινωση του πανεπιστημιου για την Ισαβελλα In Fond Memory of Elisabeth Papazoglou
Σχολια απο ανθρωπους που την ηξεραν και δουλεψαν μαζι της Elisabeth Papazoglou Memorial


blog comments powered by Disqus