Κυριακή 24 Ιουλίου 2011

Μιά Κυριακή του Ιούλη (II)



''...Από τις 6.30 π.μ. με τον ''Αλέξη'' δια Λιμένα, 9.30 π.μ. με το ''Μαρία'' μέσω Πρίνου διά Λιμένα και 7 π.μ. διά Μαριές-Λιμενάρια με τον   ''Παπαγεωργίου",
αρχίζουν οι απόπλοι των θαλασσίων πούλμαν. Με 15-20 δρχ. και μέσα σε 1.15' έως 2 ώρες και ένα απ΄αυτά σας φέρνει στον απέναντι παράδεισο. Νερά, θάλασσα και πεύκα. Ακτές που δεν ξέρεις ποιά να πρωτοδιαλέξεις. Απ΄το Παπαλιμάνι του Λιμένα μέχρι το Πευκάρι των Λιμεναρίων. Στις Μαριές, στον Πρίνο, στην ακτή της Παναγιάς και την Σκάλα Ποταμάς.

Χώρια η δροσερή και καταπράσινη ενδοχώρα.
Εδώ θα δεις και πολλούς ξένους. Σχήματα και φάτσες. Απ΄τις γλυκιές πικάντικες Γαλλιδούλες, τις ξερακιανές Αγγλίδες και τις γεματούτσικες Γερμανίδες. Ποικιλία χρωμάτων μαλλιών και ματιών.

Λένε πως τα παλληκάρια του νησιού καλοπερνούν το καλοκαίρι. Και πως οι νεαρές τουρίστριές μας φεύγουν με πληγωμένες καρδιές το φθινόπωρο...''.

Υ.Γ. Οι φωτογραφίες από πάνω προς τα κάτω: 1. Το Μαρία και το Παπαγεωργίου στο λιμάνι το καλοκαίρι του 1963. Σε πρώτο πλάνο τα μοτοράκια Όλγα, Αλκυών και Γλάρος που πήγαιναν Καλαμίτσα και Μπάτη. Στο βάθος το ξενοδοχείο Πανόραμα υπό ανέγερση. Η αποθήκη του Αποστολόπουλου ακόμη υπάρχει. 2 - 3. Το Αλέξης εν δράσει... 4. Η Γλυφάδα και το ομώνυμο ξενοδοχείο και εστιατόριο 5.Με το λεωφορείο του ΚΤΕΛ στην Καλλιράχη.
blog comments powered by Disqus